palastellen

Joik-saippuoita Iittala x Samuji -kangasservetin päällä.

Kesäloman päättäneeltä Tallinnan reissulta kotiin roudattiin pulloja – neljän erikoisoluen lisäksi lahden toiselta puolelta raahattiin Aesopin shampoota sekä hoitoainetta.

Etteivät kassit liikaa kilisisi, piti osa kiintoisasta kosmetiikasta hankkia palamuodossa. Eestiläinen luonnonkosmetiikkafirma Joik sai pidettyä meikäturisteja otteessaan hyvän tovin: toinen toistaan herkullisemman näköisistä ja kiehtovamman kuuloisista saippuoista ei ollut helppo valita!

Mukaan tarttui lopulta kuoriva kaura-hunajasaippua sekä pikimusta palikka, jonka salaisuutena olivat musta savi sekä vuohenmaito. Jälkimmäinen palanen on jo loppu, toinenkin puolivälissä. Miksi, oi miksi tyydyin kahteen, eivät nämä hinnallakaan pilattuja olleet?

Joik-saippuoita ja -tuotteita myydään Stockallakin, mutta valikoima ei ihan pärjännyt vastarannan Nu Nordik -liikkeen notkuvalle saippuahyllylle. Seuraavaa Tallinnan retkeä odotellessa taidan testata kotimaisen Doftin saippuat: suklainen Bulevardi, laventelinen Halaus sekä lempparikosmetiikkapuotini Jolien nimikkosaippua kuulostavat varsin houkuttelevilta vaihtoehdoilta nekin!

Vielä kun löytäisi mieluisan alustan palasaippuoilleen. Yhden jo ostin, mutta lipsautin jo saippuaisilla sormillani kivisen alustan kylppärin kaakelilattiaan ja loppu on sirpaleista historiaa. Pikkulautanen tuuraa, toivottavasti ei sekin henkensä uhalla…

Joik-saippuat n. 5 euroa vastarannalla, Doft-saippuat 8,60 €, jolie.fi

Kommentoi

  1. Juu JOIK :) Hinta ja laatu ovat kohdillaan. Erityisesti olen ihastunut heidän vartalonkuorintavoiteisiinsa. Tähän saakka ainoa joka pitää korppuihoni kurissa ja hinta on suorastaan suurenmoinen. Myös kynttilät kelpaavat :) Suosittelen isolla Ässällä.

  2. Ja tässä mielestäni vielä JOIK:iakin paremmat saippuat ja kuorinnat Virosta, Maarja ökokosmeetikalta. Kaikki tuotteet ovat 100% luomulaatua. Ostukohad linkistä löytyvät ostopaikat ja verkostakin voi tilata tuotteita http://www.ökokosmeetika.ee/

  3. Kerroppa lisää Aesopista? Mistä siis sitä saa tuolta vastarannalta? Entäpä hinta?

  4. Äh, luin postauksia eteenpäin ja siellähän tämä olikin jo kerrottu. Aesop on ihana!!

  5. Kiitos vinkeistä Susie ja Lakshmi, mähän testaan niin JOIK-kuorinnat kuin Ökökosmetiikatkin! Saippuoitahan tarvitsee onneksi aina ;)

    Zana, hahaa, kiva että löytyi! :) Sfäär-ravintola-vaatekauppa siis myy. Hinnat samat läpi Euroopan, tuotteiden hinnat taitavat alkaa n. 15 eurosta ja taitavat olla sellaista selektiivisen kosmetiikan keskitasoa. Ei ihan halvinta, siis, muttei mitään 400 € voiteitakaan, siis.

    Helsingin Artekistakin saa, mutta menisin kyllä Tallinnaan Aesopin hakuun jo vaikka ihan sen takia, että se Sfäär on kerrassaan ihana ravintola ja niiden kauppakin on upee!