ihmekamaa islannista

Loppukevät taisi olla ihoni parasta aikaa. Ikinä.

Asiat olivat jo lähtökohtaisesti kyllä melko hyvällä mallilla. Luonnonkosmetiikkapainotteiseksi muuttunut ihonhoitorutiinini oli tehnyt alkuvuoden aikana tehtävänsä, osansa taisi tehdä myös synttärilahjaksi saamani mehupuristin ja sillä valmistamani ihmelitkut. Tällaisen aikanaan vuosia näppyjen kanssa kamppailleen oli yhtäkkiä vaikeaa uskoa korviaan: kaverit kehuivat ihoani, täysin spontaanisti. Oli kuulemma hehkuva ja heleä.

No, vaikea sanoa, mikä käytössä olleista tuotteista tai kikkakolmosista oli sitten se viimeisen hehkusilauksen tehnyt. Uskallan kuitenkin näin jälkikäteen viimein myöntää testailleeni toukokuun ajan islantilaisia ihmetippoja, jotka eivät takuulla olleet täysin syyttömiäkään tuohon mystiseen ja yhtäkkiseen kuulauteen.

30 päivän ajan taputtelin aamuin illoin naamaani Bioeffect 30 Day Treatment –tippoja ja jätin kaikki muut naamarasvat ja –seerumit väliin.

Bioeffect 30 Day Treatment

Sain pienimuotoisen kohtauksen lueskellessani pakkausselostetta: kolmesta pikkipikkiriikkisestä putilosta (4 ml / kpl) pitäisi riittää kuukaudeksi, eikä mitään muita voiteita saisi kuurin aikana käyttää. Yllätyksekseni pari-kolme pisaraa kuitenkin oli tarpeeksi sekä levittymään tasaisesti ympäri naamaa että pitämään sen kosteutettuna. Mikroskooppiset purtilot riittivät kuin riittivätkin kuukaudeksi: sain satsin riittämään 30 päiväksi (aamuin illoin) sekä vieläpä yhdeksi ekstra-aamuksi.

Mutta mitäs nämä kummalliset taikatipat oikein olivatkaan?

Tämä islantilaistuote on kuulemma ainutlaatuinen: se sisältää kolmea erilaista ihosolujen uusiutumista aktivoivaa kasvutekijää. Geenit on kopioitu ihmisen ihosta ja siirretty ohraan, joka kasvaessaan sitten tuottaa siemenissään noiden ihmisen ihossa luonnostaan olevien kasvutekijöiden kaltaisia kasvutekijöitä. Geeniohra ja siitä saatava tuotteiden vaikuttava ainesosa EGF kasvatetaan kasvihuoneissa, Islannissa ja asiaankuuluvasti vieläpä Hekla-tulivuoren hohkakivessä.

Kaikenlaista ”tiedettä” ja mullistavia teknologioita sekä tutkimustuloksiahan hehkutellaan noin jokaisen seerumipullon mainoksissa. Kun tuo geenien kopioiminen ja uudelleenkasvatus nyt sattuu olemaan meikäläiselle hieman vieraampaa puuhaa, en nyt osaa väitteitä esim. seerumin tehoaineista oikein kyseenalaistaakaan, vaikka yritän varauksella kaikenlaisiin tieteellä ratsastaviin kosmetiikkamarkkinointiteksteihin suhtautuakin.

Mitään luonnonkosmetiikkaa nämä vihreän biotekniikan avulla valmistettavat Bioeffect-tehotuotteet eivät ole, mutteivät toisaalta sisällä parabeenejä tai hajusteitakaan. Näiden tuotteiden ainesosalistat eivät myöskään järin montaa eri ainetta sisällä: esim. merkin perusseerumissa aineksia on kuulemma yhdeksän, joka on verrattain vähän.

Suuressa arvossa pitämäni, näitäkin asioita terveen kriittisesti ja paneutuvasti tarkasteleva Kemikaalicocktail osasi kuitenkin avata Bioeffectin taustoja, ja merkin tarina osoittautuikin montaa muuta mielenkiintoisemmaksi – sekä uskottavammaksi.

Islantilaiset tiedemiehet nimittäin Kempparin Nooran kertoman mukaan läksivät kehittelemään tuotteiden vaikuttavaa EGF-ainesosaa alun alkaen lääkinnällisiin tarkoituksiin. Kun huomattiin, että aikaansaannoksilla iholle myönteisine sivuvaikutuksineen voisi olla kiinnostusta kosmetiikkapiireissäkin, yritettiin ainesosaa myydä kosmetiikkatalojen käytettäväksi.

Ns. taviskosmetiikassa käytettävät synteettiset kemikaalit kuulemma eivät kuitenkaan pelanneet yhteen tämän islantilaisen aikaansaannoksen kanssa, joten muiden tumpulointia aikansa seuranneiden tiedemiesten ei auttanut muu kuin alkaa kehitellä omaa kosmetiikkasarjaa löydöksensä ympärille. Silkasta mainoshuuhaasta ei siis tämän merkin tiedeväitteiden kohdalla ole kyse!

Bioeffect 30 Day Treatment

Testikuukauden aikana en liiemmin mainostanut tiedemiesten tippoja testailevani, joten kaikki nuo lisääntyneet kehut tulivat täysin vihjailematta, pyytämättä ja yllättäen. Ihoni lähtötilanne ei onnekseni sattunut olemaan täysin katastrofaalinen, joten Bioeffect ei nyt ehkä päässyt kynsiään ihan täysin näyttämään. Jokin kuukauden aikana kuitenkin oli toisin kuin aiemmin. Ihon väri esimerkiksi silmien alla ja nenänpielissä tasoittui huomattavasti, eikä peiteltävää naamassa oikeastaan ollut. Nahka ei kiristänyt, vaan näytti jotenkin hieman epätodellisen terveeltä ja hyvinvoivalta. Kaikki vain oli hyvin.

Tehokuurini loppui melkein kuukausi sitten, eikä tilanne harmikseni ole enää aivan yhtä täydellinen kuin testin aikana – ei tosin hälyttäväkään. Ympärivuotiseen käyttöön tätä 30 päivän tehosettiä ei tietty ole tarkoitettukaan: virtaa tästä setistä haetaan 1-4 kuukautena vuodessa, muutoin Bioeffect ehdottaa käytetettävän merkin normiseerumia.

Sen verran tyytyväinen olin tähän ihmelitkuun, että mieli tekisi testata tätä uudelleen talven ollessa pimeimmillään ja kylmimmillään. Minun ja tehokuurin välissä taitaa olla vain hinta: jo valmiiksi hyvinvoivaan ihoon tuntuu jokseenkin perusteettomalta sijoittaa 250 euroa kuussa. Auts. Hyvällä on valitettavasti hintansa.

Omien kokemusteni perusteella uskaltaisin kuitenkin suositella tehokuuria jollekulle, jonka iho todella kaipaisi elvytystä ja piristysruisketta. Itselleni taidan kuitenkin ostaa syksymmällä merkin perusseerumin (15 ml / 3 kk), johon aiemman Bioeffect-kokemukseni perusteella pystyn hyvin mielin tuon pyydetyn 135 euroa sijoittamaan.

Islannin ihmekamaa saa tilattua mm. osoitteesta bioeffect.fi, josta löytyy myöskin listaus jälleenmyyjistä.

***

Bloggaaja sai testikuurinsa käyttöön merkiltä korvauksetta, mutta velvoitteitta. Kirjoituksessa mainitut mielipiteet tuotteesta ovat bloggaajan itse muodostamia sekä vilpittömiä. Bloggaaja ei hyödy kirjoituksestaan eikä kirjoituksen sisältämistä linkeistä tai niiden kautta tapahtuvista myynneistä taloudellisesti. Eikä muuten muistakaan myynneistä. Köyhtyy vain.

Kommentoi

 1. Olen käyttänyt sitä 135 euron perusseerumia nyt reilun kuukauden. Ikää on 4 pv vailla 61 v. Ja vuosien aikana painuneet syvät otsarypyt ovat kuin ovatkin tasoittumaan päin… Ikuinen nuoruus keksitty?

 2. Kiitos erittäin selvästä, helposti ymmärrettävästä ja havainnollisesta loppuklausuulista. Tuo on näkemistäni parhaiten muotoiltu. Ja viimeinen virke sai hymyn huulilleni :-)

 3. Oh, toimiiko se todella?! Olen arvuutellut tehoa ja tuntenut palavaa houkutusta, mutta ”litrahinta” hirvittää. Nyt ehkä sittenkin uskaltaudun hankkimaan purtilon :)

 4. Voisitko laittaa incin, mitä tuo aine sisältää? Valmistajan sivuilla ei ”ainesosat” kohdassa näy kun tyhjää…

 5. Mom, ikuisen nuoruuden hinnaksi tuo 135 € on varsin kohtuullinen :) Kiva, että koet sijoituksen kannattaneen!

  Satu, kiitokset, pidän tämän linjan jatkossakin :)

  Susie, no mä uskaltaisin tälle antaa peukun! Jokaisen nahka toki käyttäytyy omalla tavallaan, joten kai se on itse kunkin riski otettava ja todettava, miten oma iho tähän suhtautuu.. Mutta sen ihan pikkupullon saa 60 eurolla – paljon rahaa toki sekin, mutta madaltaa kokeilukynnystä tietty jo aika lailla! Jos innostut, kerro miten kävi, mua kiinnostaa!

  lukija, hetken pidin sua odottamassa kun olin itse ehtinyt jo tyhjät pakkaukset hävittää, mutta tämän listan sain ihan Bioeffectiltä:

  Glycerine, Aqua, Sodium Hyaluronate, Tromethamine, Alcohol (less than 0.9%), Calcium Chloride, Sodium Chloride, Hordeum Vulgare Seed Extract, Transgenic Barley SH- Oligopeptide-1, Transgenic Barley SH- Polypeptide-17, Transgenic Barley SH- Polygopeptide-3

  11 ainesosaa siis tässä 30 day -kuurissa, 9 siinä ”normiseerumissa”!

 6. Nytpä on tätä ihmeuutetta käytettynä (hieman väärin tosin)
  muutama päivä -enkä voi kuin hämmästellä!
  Ihoni on yleensäkin kiitollinen hoidettava, tosin aina vain kalliilla tuotteilla. Kun edellinen tehotuotteeni L’occitanen Divine Cream loppui olin vähän pihalla mitä tekisin ja millä kasvojani hoitaisin. Tuo 90 € voidekin on tyyris. No sain Emotionista näytteen 30 pvä kuumista ja nyt tämä on vielä uskomattomampi.
  Menin tänään nettiin tutkimaan ihmeuutetta jota en ennestään tuntenut ja kas hintavaa on. Tässä kyllä jo mietin 5 ml seerumin ostoa…tosin tunnustan: minulla menee n 8 tippaa kasvoihin ja kaulaan. Mutta iho on uskomaton…

 7. Raya, onhan tuo hintavaa, mutta itsekin muistelen sitä kreisiä ”wow”-efektiä jonka se kuukauden kuuri sai aikaan. Varsinainen taikatemppu! Vielä joskus on kyllä pakko ottaa uusiksi..

 8. Hei,

  Kommentoin nyt tätä vanhaa juttua, koska pähkäilen tuon 15 millilitran seerumin ostoa. Ensin ajattelin kysäistä, että oletko tämän testin jälkeen törmännyt mihinkään yhtä tehokkaaseen seerumiin?

 9. mariaelina, hassua, että kysyit, olen nimittäin mietiskellyt tätä seerumia tässä viime päivinä ja miettinyt, että tähän pitäisi kyllä jälleen satsata. Itse tosiaan kokeilin silloin aikoinaan sen 30 päivän tehokuurin, joka on siis ilmeisesti vähän eri kamaa kuin se jatkuvaan käyttöön suunniteltu ”perusseerumi”, mutta tästäkin olen kuullut silkkaa hyvää. Eli ei, en ole törmännyt tämän jälkeen mihinkään yhtä tehokkaaseen seerumiin ja kyllä, sen tehot huomasi heittämällä ja ihan silmämääräisesti tuon testikuukauden aikana ja jonkin aikaa sen jälkeenkin.

 10. Kiitos vastauksesta! Taidanpa siis vain niellä tuon hinnan ja ostaa ko. seerumin. Ihoni on raskauden ja synnytyksen jäljiltä sen verran ”sekaisin”, että jokin tehokuuri tms olisi todella tarpeen. Ja joo – minä väitän, että näin eron jo yhden kerran jälkeen (testasin seerumia siis apteekissa). Edelleen väitän, etten vain luule, vaan että ihan oikeasti näin eron :)

 11. mariaelina, tuuthan sitten kertomaan mulle, miten kävi? :) Kiinnostaa! Pidän peukkuja!