kisakuntoon 2013

Kesäkauden avaus 20.5.2013

Tunnustettakoon, ettei alkuvuosi ole ollut kohdallani mitään urheilujuhlaa. Maalis- ja huhtikuu olivat töiden vuoksi niin jumalattoman kiireisiä, etteivät aivoni lopulta enää ymmärtäneet hakea jumppa- ja juoksutuokioista helpotusta duunisumaan. Olen kyllä käveleskellyt (lue: hortoillut) Kaapon kanssa pitkin puistoja ja rantoja, mutta kovin tavoitteelliseksi liikunnaksi kaikkea nuuskivan terrierin perässä laahustamista ei kai voida kutsua.

No, eipä jäädä piehtaroimaan menneisiin: nyt laitetaan sitten kerralla kaikki kuntoon! Ja siis pikavauhtia. Vajaassa viikossa. Oho.

Nimittäin pari viikkoa sitten Intiassa ollessani bongasin meiliini tulleen kutsun, johon vastasin ajatuksissani ”joo, tottakai, kuulostaa tosi kivalta, tulen myös sinne brunssille sen jälkeen” oikeastaan sisäistämättä, mihin olen ryhtymässä. Tulevana sunnuntaina juoksen Adidaksen kutsumana Naisten Kympin.

Mahdollisesti itken ja juoksen.

Aloitin tavoitteellisen treenaamisen eilen, muutaman viikon juoksutauon jälkeen. Siis muutaman, eli noin seitsemän. Apua. Hävettää.

Yllätyksekseni sain kuitenkin todeta, että aiemmat ponnisteluni juoksemisen kanssa eivät ole olleet lainkaan turhia. Kaikki kunto ei ole valunut minusta sohvatyynyjen väliin! Kylmiltään juoksin kuitenkin 6 kilsaa, vieläpä meikäläistä tyydyttävään aikaan.

Nyt kun tässä ollaan tunnustamisen makuun päästy, myönnettäköön, ettei matka ollut mitenkään suunniteltu. Päätin vain katsoa minne ”tuo tie” vie ja hups, sehän vei pitkälle. Tätä se on, kun lähtee juoksemaan uudehkoilla kotikonnuillaan vailla suuntavaistoa ja paikallistietämystä.

Juoksu ei varsinaisesti ollut mitenkään maailman iiseintä enää parin viimeisen kilsan kohdalla, mutta jos kotiin tulee omin jaloin ja oksentamatta, ei se ihan mahdottoman kamalaakaan voinut olla.

Eli näillä eväillä sunnuntaina kympille! Jos tässä viikolla pari lenkkiä vielä kävisi jolkottelemassa uskonvahvistukseksi.

Mutta yksi haaste vielä olisi: sunnuntaiseen koitokseen pitää kasata tietysti voimaannuttava soittolista. Jonkinlaiset pohjatyöt on onneksi tehtynä, kun olen keräillyt kuukausien varrella Spotify-soittolistaa juoksumusiikiksi pätevistä hip hop -klassikoista.

Parhaiten liikunnasta nimittäin harhauttaa mukana räppääminen äänettä. Olen täysin vakuuttunut, että vastaantulijat uskovat minun vain haukkovan happea ja heiluvien käsieni kramppaavan. Eivätkä ne kauaa ehdi tuota ihmettelemään, minähän parhaillaan juoksen pois tapahtumapaikalta. Hah! 

Siispä kysymys: mitäpäs listalleni lisäisin? Kaipaan apua, koska juuri nyt vaikuttaisi siltä, että just niiden biisien kaivaminen muistini syövereistä vaatisi muutamaa drinkkiä ja illanviettoa erään tietyn vanhan kaveriporukan kanssa.. Mutta eihän tällainen tavoitteellinen urheilija nyt ennen KISOJA (!!!) moiseen sorru, eihän?

Valmiin listan jaan kanssanne. Auttakaa naista pulassa! Holla!

Kommentoi

 1. Vaikka nää nyt ei (vielä kai) klassikoita olekaan, niin tän hetken omassa tsemppi/juoksu/lenkki tms. listassa on:
  – Perhosveitsi-Heikki ja Lika-Aki ”Aakkoset”
  – Jay-Z ja Kanye West ”No church in the wild”
  – ASAP Rocky ”Peso”
  – Tyga ”Molly”
  – Aloe Blacc ”I need a dollar”
  – Max Peezay ”Boven I Dramat”
  Klassikko-osastoa:
  – Notorious B.I.G ”Notorious B.I.G”
  – Skillz, Danja Mowf ”It’s like that”
  – Dr. Dre, Snoop Dogg ”still d.r.e.”
  Ja tää sun on pakko soittaa just kun tuut maaliin:
  – Vybz Kartel ”Lightning Bolt” :D

 2. En voi auttaa räpmusan kanssa, koska kuuntelen itse lenkillä Coldplayn Paradise-biisiä. :D
  Joo ei ole räppiä mutta se ”para-para-paradise, oo-oo-oo-oouuuu” auttaa kummasti hapenoton kanssa. Kädetkin heiluu mukana!

  Kuuntele myös Dj Freshin ”Gold dust”, jos tuntuu ettei enää jaksa. Sekään ei ole räppiä mutta antaa energy boostin viimeiselle suoralle.

 3. Heh, minulla tuli myös ensin mieleen Jay-Z ja Kanye West eli ”No Church in the Wild”. Se on soinut koko kevään treenimusana (okei, alkukevään, nyt on ollut taas viikon verran breikkiä). Ikisuosikkina voisi mainita Kanye Westin Strongerin ja Pitbullin Bon, Bonin. Nyt soittolistasta löytyy myös Alicia Keyesin Girl on Fire, Janelle Monaen Tightrope, Miriam Bryantin Finders Keepers ja Asaf Avidan One Day. Kiva kuulla tuo lista, jos saisi siitä itsellekin motivaatiota taas päästä lenkille! Minua on vaivannut koko kevään kipeä nilkka, joka aika tehokkaasti estää juoksemisen, mutta tekisi kovasti mieli jo lenkkipoluille…

 4. Alternatiivihiphopilla voittoon eli :
  New School :
  Web – The Roots
  B.O.B – Outkast
  6th Sense – Common
  Get By – Talib Kweli
  Ghetto Rock – Mos Def

  Old School:
  Welcome to the terrordome – Public Enemy
  Luck of Lucien – Tribe Called Quest
  Rock the bells – LL Cool J
  DWYCK – Gang Starr
  Return of the Boom Bap – KRS-One
  My Adidas – Run DMC
  Jurass Finish First – Jurassic 5
  My personal favourite : Koko Slick Rickin The Ruler’s Back levy!

  All the best!

 5. Kiitos kiitos kiitos kiitos kaikki mainioista vinkeistä! Huippuja tärppejä, M:n kattavasta listauksesta osi moni oli sattumoisin jo mun luonnostelemalla soittolistalla. Mahtavaa.

  Ikinä en kuitenkaan tuu unohtamaan sitä, kun kaupungin eniten chic mimmi Tyylialkemisti ehdotti listalleni Perhosveitsi-Heikin ja Lika-Akin kappaletta. Nainen, olet idolini. Arvostan!