04/05/13

Lauantaina 4. toukokuuta 2013Lauantaina 4. toukokuuta 2013

Vaihdoin tänään Forexissa valuuttaa, työmatkalle lähtö huomisiltana. Lasin takana luurannut nainen huomautti henkilöllisyystodistukseni vanhentuneen. Hetken mietin jo huolestuneena, minne nuo kymmenen vuotta oikein sujahtivat.

Sitten päätin heittää huolehtimasta, mikään kun ei loppujen lopuksi ole vuosien varrella muuttunut, paitsi ehkä parempaan.

Kuten nyt esimerkiksi Carhartt. Kuusitoistavuotias minä pukeutui pelkkään Carharttiin, päästä varpaisiin. Mikään ei voinut olla siistimpää. Äiti-rukka juoksi Helsingin työmatkoilla Union Fivessä ja kuskasi selkä vääränä Carharttia Lappiin. Ihastuksen alkuaikoina merkillä ei edes ollut naisten linjaa, mutta eipä sellaista miesten tummansinistä logo-collegea ja sinapinvärisiä sammareita rokkaava teini ainakaan osannut liiemmin kaipaillakaan.

Kahdeksantoistavuotias minä onnistui viemään homman vielä astetta pidemmälle: muutto Helsinkiin, eka työpaikka ja huikeat Carhartt-ostosmahdollisuudet. En uskalla edes ajatella, mitä kaikkea merkkiuskollinen nuori minä omistikaan: esimerkkinä mainittakoon mm. neljä legendaarista sukelluskangashupparia, neljä talvitakkia, viisitoista t-paitaa sekä mahdollisesti kaikki maastokuosiset mimmien vaatteet, joita Carhartt noina vuosina valmisti. (Ai miksi? No, koska hip hop.)

Sitten ne hyllyt harventuivat vuosien välillä, tyylinikin pääsi kehittymään hivenen monipuolisemmaksi. Kaikesta en kuitenkaan raaskinut luopua, ja onneksi en luopunutkaan: ylähyllylle jemmaamani Carharttin talviparka pelasti viime talvena koiranulkoiluttajan. Seitsemän vuotta levännyt takki vieläpä tuntui varsin ajankohtaiselta – sama malli on yhä valikoimassa, freesimpänä kuin koskaan.

Alkukeväästä sitten tapahtui asia, joka olisi todennäköisesti suistanut nuoren Niemisen raiteiltaan: Carhartt halusi lahjoittaa muutaman vaatekappaleen kevätmallistostaan käytettäväkseni. Ja voi kuulkaa, riemusta kiljuen kävin katalogien kimppuun!

Paitsi siksi, että moni merkin vaatteista sopii vallan mainiosti tämän kevään suunnitelmiin, mutta eritoten siksi, koska tämän johdosta minä olisin mahdollisesti siistein ja onnekkain tyyppi, jonka kuusitoistavuotias meikä voisi edes kuvitella.

Että terkkuja minulle sinne menneisyyteen, turhaan silloin murehdit. Ja pidä huolta siitä Outkastin ATLiensista, tarvitset sitä vielä kolmentoista vuodenkin päästä.

Aurinkolasit Illesteva
Takki Carhartt (saatu blogin kautta)
Mekko COS
Laukku Céline
Kengät Prada

Ai niin: Carharttia halajavat, vanhaa rakkautta lämmittelevät tai ensikosketusta hakevat – Beamhillistä löytyy.

Kommentoi

 1. Hieno! Minulla on vieläkin käytössä Carhatt:in harmaa pipo joka oli aarre jo 16 vuotiaana:)
  Tuo maastotakki alkoi kummasti himottamaan…

 2. Hei Inke, kysyisin sinulta tuon Luggagen ikääntymisestä. Kuvasta päätellen se näyttää hieman ”pehmenneen” vuoden aikana, onko oma näkemyksesi sama? Olisi kiinnostavaa kuulla, onko laukun olemus muuttunut käytössä, ennen kuin teen lopullisen ostopäätöksen :) Ei siis sillä, että muotoutuminen olisi välttämättä huono asia.

 3. No nyt on hottia!! Ihanat kuvat!

 4. Hei julkaisepa jotain kuvamateriaalia teinivuosilta, olisi hauska nähdä silloinen tyylisi! Ja Janin teinikuva myös! :)

 5. Toi ATLiens lisäys loppuun suorastaan pakotti kommentoimaan! Shout outit siitä ja muutenkin tosta sun aitoudesta! Tosi inspiroiva tyyli ja lisää asukuvia kehiin!

 6. Katri, pipot on täälläkin käytössä, jouduin vaan hankkimaan uudet kun nuoruusvuosien myssyt ovat tippuneet kyydistä vuosien varrella :D

  Kirsi, on pehmennyt, mutta ei mitenkään kamalan dramaattisesti – mun makuun toimii itse asiassa paremmin tälleen vähän rennompana :) Veikkaan, että huolellisemmalla säilytyksellä olisi voinut pitää napakampana, mutta minä olen vähän tällainen Hulda Huoleton ja hankin kassini ensisijaisesti käyttöesineiksi…

  Eeva <3

  lukija, hahaa, onkohan mulla mitään digimuodossa! Laitetaan harkintaan ;)

  M, no huh miten imarteleva kommentti, iso kiitos! :)

 7. Joskus Inke sun asuhifistelyt menee ihan täysin minulta ohi, mutta nyt on sellainen look jota on pakko arvostaa. Skarppi!

 8. Perttu, harhautan sua vaan tolla camolla, muuten tossa on ihan samanlaiset rytkyt ku aina! Mut hei, whatever works ;)