so last season

Muutama viikko sitten pallottelin Jennan kanssa meilitse erästä meikäläisellä Costumeen työn alla ollutta juttua. Siinä jutustellessa tulin muistaneeksi aiheeseen löyhästi liittyneet, parin kevään takaiset Pradan superhitiksi muodostuneet sekokengät. Löysin itseni kahlaamasta eBaytä kenkien toivossa heti meilin lähetettyäni.

En nyt oikein tiedä, tulinko viimein järkiini vai menetinkö ne viimeisetkin järjen rippeet. Keväällä 2011 muun muotiväen tavoin kuolasin näitä tuhatta kenkää yhdisteleviä tekeleitä, mutta jätin homman haaveen tasolle, koska arvelin niiden jäävän yhden sesongin tyyriiksi hömpötykseksi.

Sitten pari vuotta myöhemmin tajusin yllättäen niiden olevan juuri sitä, mitä kevääseeni kaipasin. Kevääseen 2013.

Prada Wing-Tip Platform Espadrille Oxfords

Menneiden vuosien muotia. Myöhästyneet it-kengät. Passé, passé, passé.

Mutta kovasti ovat kengät meikäläisen näköiset, ehkäpä vielä enemmän kuin mitä ne olisivat olleet silloin, kun olivat supersuositut ja ajankohtaiset. Koskaan ei ole tuntunut näin hyvältä olla ajastaan jäljessä, kun on kuitenkin kiinni hetkessä.

Kommentoi

 1. Hienot on kopottimet! :) Asiasta kukkaruukkuun…. tiedätkö, voiko vanhoja Costume-lehtiä ostaa jostain? Selailin helmikuun numeroa kosmetologin odotushuoneessa ja alkoi niin harmittamaan, kun jäi lehti kesken ennen kuin pääsin farkkujuttuun.

 2. AS, kiitos! Ja kukkaruukusta asiaan: valitettavasti vanhoja numeroita ei ole kaupan :(

  Jatkoharmitusten välttämiseksi vinkkaan, että Costumesta olisi tällä hetkellä itse asiassa ihan järjettömän hyvä diili, viis numeroa alle kahdenkympin – https://soihtu.eu/tilaus/bonnier/1014/135

 3. Minà aloin kàyttàà Vuittonin Pochette accessoires Graffitia (2001?) noin viiden vuoden jàlkeen ostosta! Tiesin ettà se on mun tyylià, mutta inhoan IT-bagejà!

 4. Tuli näistä kengistä mieleen (jonkun oudon kaavan kautta) New Balance. Ja sinä tunnut olevan Suomen NB-tietäjä, joten ajattelin kääntyä ongelmani kanssa puoleesi. NB:n jenkki nettisivuilta en löytänyt size converteria, joten tässä ihmettelen, että onko unisexkoko sama, kuin naisten normaalikoko? Haluamani tossut ovat siis ” Size unisex”, mutta eivät kerro mitään siitä, että mikä minun 37 kokoinen jalka sitten niissä olisi. Normaalistihan se on jenkeissä 7. Osaatko sanoa asiaan juuta tai jaata? Kiitos ja kumarrus!

 5. sanna, hatunnosto sinnikkyydellesi! Mutta juu, juurikin näin – it-jututkin ovat aina oikeasti ns. jonkun näköisiä :)

  Pee, no mäpäs yritän auttaa. New Balanceista mulla ei suoranaisesti ole tuohon kysymykseen kokemusta tai vastausta, mulla on kahdet joista toiset on naisten, toiset lasten mitoituksella. Mutta kävipäs niin, että epähuomiossa ja puutteellisen informaation vuoksi tilasin viikko sit itelleni tennarit, joiden piti mielestäni olla naisten kokoa 5,5 mutta olivatkin miesten kokoa 5,5 – joka vastasi Adidaksella kokoa EU 38. Lenkkarihullu kaverini sitten osasi mua valistaa, että miesten jenkkikoosta pitäisi vähentää kaksi numeroa saadakseen naisten jenkkikoon. Sinuna tilaisin siis miesten femmat, mitäs luulet? :)

  Ohjeistus on toki suuntaa-antava, kun nuo koot heittelee merkeittäin.. Mutta näin ton pitäisi mennä, ainakin periaatteessa! Ja niin, jos mietit miksi miesten 5,5 oli Adduissa EU 38 eikä loogisesti 37,5, niin niiden mitoitus on muutenkin vähän jänskä – mun juoksukengät on kokoa 5,5 (jonka pitäisi kokomuuntimien mukaan olla 35,5) mutta EU-kokona on vieressä 36 2/3 :D

  Mut siis joo, summa summarum: miesten jenkkikoosta vähennät kaksi numeroa, saat naisten jenkkikoon. Olipa kiva, että satuit kysymään – eipä mennyt hukkaan mun viime viikkoiset raivarit asian tiimoilta! :D