joliella kylästelemässä, osa 1

Ehdinkin jo kertoa käyneeni meikattavana luonnonkosmetiikkaan erikoistuneessa Joliessa Uudenmaankadulla. Jolien Katja loihti meikäläiselle erään perjantain päätteeksi varsin raikkaan ja kuulaan meikin – luonnonkosmetiikkatuotteilla, tottakai!

Suhteeni meikkaamiseen on mitä melkoisen jännä. Rakastan metsästää sitä parhainta purkkia, kokeilen kaikki kulttituotteet. Minulle on tärkeää, että meikkipussista löytyy sekä valinnanvaraa että hyvät välineet.

Kaiken tämän kilpavarustelun jälkeen keskityn sitten meikkaamaan mahdollisimman huomaamattomasti. Arkeen kevyt pohja, juhlaan hieman peittävämpi. Kulmageeli, poskipuna, ripsiväri, valmis.

Jos oikein hurjaksi heittäydyn, laitan lisäksi huulipunaa… Mutta tätäkin villitystä on kestänyt enintään vuoden päivät – ja sittenkin sitä punaa on käytetty enintään kerran viikossa.

Mutta nytpäs tiedän yhden toimivan tavan lisää, jolla saan tehtyä meikkiin halutessani hieman ekstraa, mutta pidettyä kokonaisuuden vielä itseni näköisenä.

Viime vuosina en ole liiemmin luomiväreillä leikkinyt, ne kun ovat tuntuneet olevan se helpoin keino keikauttaa meikki kauas siitä tavoittelemastani rennosta ja raikkaasta lopputulemasta. Ilmeisesti kuitenkin olen tuominnut yhden tuoteryhmän parin epäonnistuneen kokeilun perusteella: oikeilla väreillä ja hennoilla otteilla sai näköjään ihmeitä aikaan. Hiekkainen ja kevyesti kimmeltävä luomivärihän nimenomaan tuo meikkiin sitä kaipaamaani kuulautta!

Meikkituolissa istuskellessani seurasin parhaani mukaan ammattilaisen työskentelyä ja yritin painaa mieleeni peilin kautta näkemiäni pro-kikkoja ja -otteita. Nyt on sitten enää meikäläisessä vika, jollei lookin kopiointi kotioloissa onnistu: oppien ja neuvojen lisäksi läksin kotiin mukanani Jolien neitojen mukaani pakkaama pussukallinen meikkiin käytettyjä luonnonkosmetiikkatuotteita.

Harmittaa, etten saanut otettua enempää yksityiskohtaisempia julkaisukelpoisia kuvia meikistä: kuvamateriaalista päätellen meikäläisellä sattui tuona perjantaina olemaan melkoinen ”peura ajovaloissa” -päivä. Hah!

Meikkipohjaan Katja käytti kovasti kiitoksia kerännyttä Terre d’Ocin BB-voidetta, jonka minäkin ilolla allekirjoitan varsin toimivaksi tuotteeksi. Vaalein sävy passaa meikälle mainiosti ja lopputulema kasvoilla on heleä ja kuulas. Peittävyyttä BB-voiteesta löytyy tarpeeksi, vaikka tämä sinne kevyimpien testaamieni joukkoon asettuukin.

Mikään luonnonkosmetiikan asiantuntija en (vielä!) ole, mutta olen ymmärtänyt meikkipohjien olevan niitä haastavimpia luomuna toteutettavia. Tämä pesisi kyllä ominaisuuksillaan monta kemiallisempaa kilpailijaansakin!

Hehkuttamani heleä luomiväri on Zuiin ”Chestnut”, silmien ulkokulmiin sävyä laitettiin mainiosti häivytettävissä olevasta Terre d’Ocin mustasta meikkikynästä. Luonnonkosmetiikkaposkipunien upeista pigmenttipitoisuuksista minut vakuutti kesällä kokeilemani Zuiin superpersikkainen ”Peach, talvenkalpealle iholleni toimii paremmin hieman hennompi, korallinen Terre d’Ocin ”Corail Goto.

Huulille valikoitui Zuiin ”Coral Red”, joka pysyi paikallaan kiitettävästi eikä kuivahtanut tuntien kuluessa vahamaiseksi jänkiksi kuten kovin moni muu pysyvämpi puna.

Lähinnä normikosmetiikan parissa puuhastelleen tyypin arvio luonnonkosmetiikkameikeistä? Hienosti toimivat. En minä huomannut näissä testailemissani tuotteissa mitään eroa ns. normikosmetiikkaan – en ainakaan negatiivisessa mielessä!

Pohjattoman tuntuisesta paperipussukasta putkahti yllämainittujen meikkituotteiden lisäksi muutamia hoitotuotteita, joista lisää tuota pikaa.

Ja mikäli siellä jollakulla heräsi jo kysymys, mitä tämä luonnonkosmetiikka oikeastaan on, miten se eroaa normikosmetiikasta ja miksi sellaisesta kannattaisi kiinnostua, ehdottaisin jatko-osaa odotellessa lukaisemaan tämän Jolien sivuilta löytyvän ja varsin kattavan tietopaketin!

(Kaikki tuotteet saatu testattavaksi Jolielta.)

Kommentoi

  1. Heippa! Kyselisin että mitäköhän sävyä käytät yleensä meikkivoiteissa? Minua haluttaisi tilata juurikin tuota Terre d’Ocin BB-voidetta, mutta tarvitsen vielä vähän varmistusta sille, ettei se vaalein sävy sitten kuitenkin ole vielä liian tumma minulle. Itse käytän aina meikkivoiteesta kaikkein vaaleinta sävyä, marketista mikään meikkivoide ei ole edes koskaan ollut tarpeeksi vaalea. Ihoni ei myöskään luonnostaan rusketu yhtään. Eli olen siis todella todella vaalea.

  2. Moikka Marsu! Muutamia esimerkkejä: MAC:ilta käytän sävyä NC25, Bare Mineralsin mineraalimeikeissä olen talvisin Fairly Light ja kesäisin Light. Clarinsin BB-voiteesta valitsin tähän vuodenaikaan vaaleimman sävyn 01 Light, Lumenen Triple Stay -meikkivoiteista mulle passaa parhaiten 03 Aurinkokaakao. Too Facedin BB-voiteesta olin ehdottomasti vaalein, olisko ollut nimeltään Vanilla Glow.

    Ihosi kuulostaa kieltämättä melko lailla vaaleammalta kuin minun, mutta silti kehottaisin siniua piipahtamaan Joliessa, mikäli se mitenkään mahdollista on! Minun silmääni tuo voide ei taita sävyltään hirmuisesti suuntaan eikä toiseen ja suht kevyenä tuo voisi toimia vielä minun ihoani paljon vaaleammillakin iholla.

  3. […] Eilen esittelemieni meikkien lisäksi pussukasta kurkisti muutama hemmottelutuote luonnonkosmetiikan Chaneliksikin tituleeratulta Patykalta. Supertyylikkäät pakkaukset kätkevät sisäänsä hienostuneesti puulta ja tonkapavuilta tuoksuvaa “Precious Woods” -suihkugeeliä sekä ylellisen ruusuista “Floral Rose Water” -kasvovettä. […]

  4. […] taitojensa ja tilannetajunsa suhteen mutta onneksi yhtiökumppani voi aina hehkuttaa varauksetta. Meikki sopi persoonallisen kauniille Inkelle kuin nappi silmään. Myös Inken kirjoittama jatko-osa oli kokonaisuudessan sekä meille että etenkin teille varsin […]

  5. […] käväisin helmikuun loppupuolella Joliessa meikattavana ja muutama viikko sitten kertoilin teille testattavaksi saamistani luonnonkosmetiikkatuotteista. Kaikki mukaani pakatut purnukat ovat jääneet käyttöön […]

  6. […] Katja teki vanhalla tutulla Terre D’Ocin BB-voiteella, jonka alle levitettiin Patykan kuivalle iholle suunnattua […]