mason-pärsson

Mason Pearson Handy Bristle B3Monen vuoden haluaminen päättyi palkkapäivänä tehtyyn puolihuolimattomaan verkkotilaukseen. Mason Pearsonin kulttihiusharjaa on ylistetty niin hulppein sanankääntein jokaisessa mahdollisessa mediassa, että himoni sikahintaista hiusharjaa kohtaan pääsi kasvamaan sietämättömiin mittasuhteisiin. Klik.

Tuotesuositukset ovat nimittäin heikko kohtani. Rakastan lukea juttuja, joissa tyylikäs tyyppi raottaa laadukkaalle muotilehdelle peilikaappinsa ovea vinkkejään jakaen. Niistä listoista tallennan sitten mieleeni brändejä, joita ei ihan joka kempparista saakaan. Netti kun tuo kaiken niin kovin, kovin lähelle…

Eniten pidän kulttituotteen maineen saavuttaneiden juttujen kokeilemisesta. Virheostoksen riski on aika pieni, jos suosituksia tuotteelle on sadellut vuosikymmenien ajan. Tunnustan pitäväni myös siitä pienestä yhteenkuuluvuuden tunteesta, jonka noista eleganttien ranskatarten ja menestyksekkäiden amerikkalaisneitojen antamista tuotesuosituksista saa, kun huomaa läträävänsä kylppärissään ihan samoilla rasvoilla. Että jos joku sattumalta tulisi kysymään meikäläisen tuotesuosituslistaa, niin olisin aivan valmiina hommaan vaivalla hankittuine Marvis-hammastahnoineni ja Mason Pearson -hiusharjoineni.

(Menestykseen ja henkiseen kasvuun tähtäävien mielikuvaharjoitteiden sijaan olen näköjään treenannut tilanteen, jossa pääsen esittelemään luottokosmetiikkatuotteeni. Apua.)

Aika ironista, etten osaa nyt sanoa kuka ihailemistani tyylikuningattarista olisi tästä harjasta minulle sitten vinkannut… Ehkäpä se on niillä kaikilla, kyseessä kun kuulemma on hiusharjojen Rolls Royce. Mutta nyt kun kysyitte (köh), niin minäkin jakaisin mieluusti kokemukseni tästä harjojen harjasta:

”Käytän Kiehl’sin shampoota ja hoitoainetta. Kampaajalla käyn kerran kahdessa kuukaudessa, jossa hiusteni väriä pidetään yllä ohuin raidoin. Hiusten laittamisen suhteen olen melkoisen huoleton: pesun ja kevyen föönäyksen lisäksi harjaan hiuksiani Mason Pearsonin villisianjouhista tehdyllä hiusharjalla, joka hieroo päänahkaa rentouttavasti ja jättää hiuksiini hienon kiillon. Muotoilutuotteita en juuri käytä, suihkaus Elnettiä riittää.”

(Tähän väliin kuvitelkaa valokuva, jossa olen pariisilaisessa kattohuoneistossa valkoisessa puuvillaisessa kauluspaidassa. Sohvapöydällä kimppu hennon vaaleanpunaisia pioneja, muotilehtiä, Chanel 2.55 sekä jonkun aivan vieraan suvun ”perintökoru”.)

Mutta hei, näin kavereiden kesken: kallis harja, mutta vaikuttaisi olevan hintansa väärti. Laadukas ja kaunis. Hieroo päänahkaa superrentouttavasti. Aitokarvaisena sähköistää hiuksia hieman, mutta vain hetkellisesti. Tukka jää mielestäni kiiltävämmäksi. Iso peukku.

Mason Pearson -harja, esim. sempleandsemple.com

Kommentoi

 1. Hehe, repesin tuolle hammastahnasivulle!

  Toi on kyllä kaunis toi harja. Selvästi enemmän lehtijuttumateriaalia kuin itse käyttämäni tangle teezer. Toisaalta pinkki muoviharjani on kyllä myös hehkutuksensa ansainnut, ihan hemmetin hyvä harja. Ei tartte edes hoitoainetta laittaa, ja silti selviää hiukset ilman katkeilua ja repimistä. En vaiha, vaikka Issuesin Inkellä onkin nykyään mason pearson ;)

 2. Tuo tulee kestämään niin kauan kuin haluat.
  Mulla on edelleen yksi villisikaharja, merkitön tosin, jonka sain joululahjaksi kun olin 20. Nyt olen 45 ja harja on edelleen aivan sama. No okei, puuvarressa on jotain klommoja.
  Hyvä ostos se ja tämä sinun.

 3. Henriikka, kuule, mäkään en luopuisi Tangle Teezeristä mistään hinnasta! En tajua, miten tukka selvitettiin pesun jälkeen ennen sitä. Pelastava muovinpala! Uusi harja on sitten taas ihan eri käyttöön – kuivien hiusten harjailuun kampauksen kohentamiseksi, tukan ponnarille keräilyyn, kuivashampoon poispöllyyttämiseen ja ihan silkkaan päänahkaa hierovaan hellimiseen :) I loves!

 4. Mahtavaa kuulla, Violet! Musta tuntuu, että tälle ei tarvitse hankkia korvaajaa ellen unohda jonnekin – esimerkiksi terrierin kulkureitille… Toivotaan siis, että sijoitus maksaa itsensä takaisin, lupaavalta näyttää!

 5. Ei hitto mä olen helppo! :) Googlettelin tämän postauksen luettuani noita Marvis-hammastahnoja (nevö hörd!) ja meninpä samantien tilaamaankin moisia (monikossa siksi, etten vaan kertakaikkiaan osannut päättää mitä makua tilaisin, joten piti sitten ottaa muutama :D) Nyt en malta odottaa, että saan hammastahnatilauksen käsiini. Saako noita muuten ostaa Suomesta mistään vai meneekö aina tilaushommiksi?

  t. liisa

 6. Liisa, no mutta ei noita Marviksia voi kukaan vastustaa, sano mun sanoneen! Ehkä tämä on sitten sitä arjen luksusta.. Onhan tuubi Marvista ainakin tuplahintainen perus-Pepsodenttiin verrattuna, mutta silti puhumme vain muutamista euroista. Ei ehkä säästömuuvi, muttei välttämättä taloutta kaada, ellei sitten ole joku hampaidenpesuneurootikko ja käytä tuubia päivässä.

  Mukavaa vaihtelua räjähtävää ihmevalkaisua lupaaville markettitahnoille, jotka eivät lupaustaan kuitenkaan lunasta. Mielummin nätti pakkaus ja toimiva tuote – se on hammastahna, ei sen tarvitse tehdä ihmeitä. Eikä haittaa, vaikka Marvis-tuubi jäisi lojumaan lavuaarin reunallekin, on se sen verran nätti!

  Itse olen Marviksen käyttäjänä aivan untuvikko, menossa vasta eka tuubi. Ainakin testaamani Classic Strong Mint on vieläpä ihan mainiota tahnaa, superminttuista! Ja ei varmaan yllätä, etten minäkään voinut yhteen tyytyä.. Laku ja Aquatic ovat odottamassa käyttöönpääsyään.

  Omani ostin Tukholman NK:lta, kun vastaan tulivat – aiemmin yritimme tilata näitä jostain ulkomaisesta verkkokaupasta jonkun vaateostoksen kylkeen, mutta olivat tuolloin penteleet myyneet loppuun ja koko homma unohtui. Ei ole tullut Helsingissä vielä vastaan – tietääkös joku, missä Marvis luuraa?

 7. ps. Ja mistä muusta hammastahnasta voisi jaaritella näin paljon?! En tiedä. En usko, että mistään.

 8. Jos tie vie Italian suunnalle, kannattaa Marvis-varastot täydentää siellä…supermarketissa tuubi perus Classic Strong Mintiä kustantaa hitusen alle kaksi euroa jos en nyt ihan väärin muista, niillä leveysasteilla Marvis voittaa siis Pepsodentit ja Colgatet laadun lisäksi myös hinnassa.
  Mun mielestä on hassua, että hammastahna joka Italiassa on peruskauraa, on osattu brändätä ulkomailla luksustuotteeksi ;-)

 9. Nuo marvikset ovat kyllä ihania. Mutta hei – 25 vuotta on täällä menty oranssilla Elmexillä. Voiko sitä nyt enää vaihtaa? Varsinkaan, kun ikinä ei ole ollut isommasti reikiä :)

  Mason Pärssönia minäkin sen sijaan harkitsen, kunhan ensin pääsen tässä hiusten kasvatuksessa pidemmälle.

  Viikonloppuja!

 10. kid, hahaa, tää on niin tätä! Japanilaiset roudaa Bliw-saippuaa kotiin selkä vääränä ja meikäläinen näkee vaivaa etsiessään italialaista markettitahnaa. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella, vai siis miten se nyt meni… :D

  mariaelina, eikai sitä toimivaa lähdetä suotta vaihtamaan.. Mutta Elmexiin minä en kyllä millään taivu, siinä on joku suuhuni kelmeä maku, jota olen jo tarhavuosista kammoksunut!

  Pärssonia suosittelen vielä entistäkin enemmän, myös lyhyelle tukalle. Hiuksille se ei ainakaan hallaa tee, mutta ai kun se hieroo päänahkaa kivasti! I love. :)

 11. Hei!
  Mä tilasin kanssa juuri oman mason pearsonin handy kokoisena ja bristle&nylon harjaksilla. Aloin kuitenkin jotenkin epäilemään tätä aitoutta, mm. koska kahva on täysin musta eikä dark ruby niinkuin olen mielestäni nähnyt muissa nettikaupoissa, sekä tämä musta harjas tässä on todella kovaa ja eikä mielestäni vaikuta miltään villisian harjakselta!??! Onko sinun harjassasi samanlaiset harjakset? Olen kyllä aina hieman yliskeptinen näiden nettitilausten kanssa :D

 12. Hei S, mistä tilasit? Dark ruby on kyllä tosi tumma, kokeile katsoa harjan vartta esim. kylppärin kirkkainta loisteputkea vasten tms. Musta harjas on kyllä munkin omassa todella, todella kovaa, joten älä siitä huoli! :)

  Aitouden selvittämiseen apuja löytyy esim. täältä:
  http://www.essentialdayspa.com/forum/viewthread.php?tid=25347

  Toivotaan, että huolesi on aiheeton :)