the new order x viberg

Kenkämaailmassa on Aldenin ja Yuketenin lisäksi kolmaskin pohjoisamerikkalainen kenkämerkki, josta pidän aivan erityisen paljon: Viberg Boots. Kaikilla kolmella on käytännössä aivan samanlainen arvomaailma ja tapa toimia. Kengät valmistetaan paikallisesti, parhaista mahdollisista materiaaleista ja käsityöperinteitä noudattaen. Lopputuloksena ovat upeat kengät, jotka säilyvät vuosikymmeniä, kunhan niistä muistaa pitää huolta. Omasta kenkäkaapistani löytyy jo Aldenin ja Yuketenin tekeleitä, mutta Vibergeistä ei ole henkilökohtaista kokemusta.

Yllä oleva malli on tehty yhteistyössä The New Orderin kanssa. Saatavuus on todella rajallinen ja jälleenmyyjiä on maailmassa kokonaiset kaksi kappaletta, kanadalainen Haven ja pohjois-irlantilainen The Bureau. Harmikseni nämä ovat jo myyty loppuun omassa koossani, joten joudun vielä odottelemaan ensimmäisiä Viberg -kenkiäni. Hienot ovat!

Kommentoi

  1. Samoja katselin itsekin,selkästi parhaat tämän syksyn Vibergin collaboista mun mielestä. Kaapista löytyy kaikkien mainittujen valmistajien stifloja ja laadullisesti ehkä Viberg vie ykkössijan, työnjälki on todella nättiä. Yuketenilla samoin. Aldenilla sitten muotokieli ja matskut natsaa mutta laadun kanssa on ongelmia.

    Ensimmäiset mokkakengät tuli juuri ostettua ja nyt jännätään miten selviävät tulevista keleistä..