Kommentoi

 1. Täydellinen pikkumusta !

  Itselläni samanlainen, murheena helman pituus. Olen 164 cm ja ostin mekon koossa 38, koska muita kokoja ei ollut. Olen käyttänyt mekkoa arjessa ja juhlassa. Mekko on minulle liian pitkä. Uskaltaudunko lyhentämään? Tietäisikö kukaan taitavaa ompelijaa? Haluaisin nauttia kauniista mekosta täysin tyytyväisenä.
  t. Susanna

 2. Onnea hienosta mekosta! Tilasin mekon paniikissa heti kun kauppaan tuli pari 36-kokoista ja pienennykseen menee täälläkin… Mutta on se vaan ihana.

 3. Tuo mekko on tosi isoa mitoitusta… Minulla on se kokoa 34 vaikka yleensä käytän Samujin vaatteissa kokoa 36 tai 38. Mikä koko sulla on Inke?

 4. Susanna, Helsingissä olen hyvin kokemuksin muokkauttanut vaatteitani ompelimo Materialsissa, http://www.sp-materials.fi/ompelimo.html. Olen about pituisesi ja onnistuin nappaamaan ilmeisesti viimeisen mekon koossa 36. Se on mielestäni mukava päällä ja minä nimenomaan tykkään sen hieman ns. ”liian pitkästä” helmasta – tosi hyvää vastapainoa mun toiselle huomattavasti lyhyemmälle mustalle luottomekolle. Silti sanoisin, että jos helman mitta tuntuu väärältä, niin käy ottamassa senttejä pois: omaan makuun täydellisenä sitä tulee varmasti enemmän käytettyä ja siitä nautittua!

  Anneli ja lukija, hieman reilummanpuoleinen on tässä tosiaan mitoitus, tosin olen sujuvasti Samujilla kaikkea kokojen 34 ja 38 välillä :) Harteikkaana tämä kolmekutonen on mulle just passeli – mitta on ehkä aavistuksen mollamaijamainen meikän varteen, mutta tykkään tästä kyllä just tällaisena.

 5. Kiitos ompelimo vinkistä. Toivottavasti he saavat mekostani muokattua minulle sopivamman kokoisen. Halusin mekon niin kovasti, että arvostelukykyni sumeni saatuani mekon ylleni. Samujin liikkeen myyjän vakuuttelu mekon sopivasta koosta sai minut toki uskomaan mekon olevan sopiva, kyllähän minä asiantuntijaa uskon. Ja niin kokoa 34-36 osti itselleen liian suuren mekon. Ystävät sitten palauttivat maan pinnalle ja ilman heitä ei enää olekaan lupa tehdä tuon hintaluokan hutihankintoja.
  Huomispäivänä mekon ja minun matkani käy Yrjönkadulle.