järjen veit

On vaatteita, jotka ovat kaikin puolin ihania, kauniita, sopivia, haluttavia ja tarpeellisia. Mutta ei niistä yöunet mene, päinvastoin. Ne ovat niitä arjen sankareita, joiden tehtävä on varmistaa, että aina on jotain sopivaa, lämmintä tai tilanteeseen passelia päällepantavaa.

Ja sitten on sellaisia ”EI MITÄÄN JÄRKEÄ MITEN HIENOT, UAAAAARGH ANNA HETI TÄNNE” -tason juttuja. Niissä ei välttämättä ole mitään järkeä eivätkä niitä aina muut ymmärrä, mutta tärkeä tehtävä niille on langetettu . Niiden pitää laittaa muut vaatteet pelaamaan yhteen, ne tekevät asusta kantajansa näköisen. Siksi ei aina kannata olla järkevä. (Tai sitten kannattaa, jos järkevyys ja täydellinen ristiriidattomuus on juuri se oma juttu.)

Kotimatkalla mietiskelin, että mikään pukeutumiseen, vaatteisiin tai asusteisiin liittyvä ei olekaan vienyt järkeä saatika unia hyvään toviin. Varttia myöhemmin pääsin kotiin, bongasin nämä Yuketenin Sukautolle tekemät leopardichukkat Facebookin uutisvirrasta ja kädet täristen sekä todennäköisesti innosta ulisten klikkailin ostoskoriin viimeisen parin omaa kokoani.

Aika jännää, että ne puuttuvat kengät olivat sitten leopardimokkasiinit. Mur. Kukapa olisi arvannut?

Yuketen Leopard Sports Chukka, sukauto.com

Kommentoi

  1. OOOOOOOOOOOOOH!

  2. YMMÄRRÄN TUNTEEN!

    Itselläni oli aivan sama tilanne, vaikka mitään en tarvinnutkaan ja olin käynyt kaupoissakin katselemassa (ihan huvin vuoksi vain, heh!) Sitten netissä tuli vastaan pieni siro leopardikuvioinen laukku, joka löi päähän kuin metrinen leka. Juuri noiden kenkien kaltainen ihana piriste, joka sopii täydellisesti muihin vaatteisiin. Nyt laukku on ollut käytössä jo muutaman viikon ja lähipiirin mielestä se on älytön/mauton/tms., mutta on se vaan ihana. Ja täydentää niitä perusvaatteita, eh, täydellisesti.

    Anteeksi tilitys! :D

  3. Mahtavat !

  4. […] Ne saapuivat tänään. Pahimmat pelkotilani eivät onneksi tällä kertaa toteutuneet: väittäisin näiden istuvan kuin hansikas, mikäli kielikuva ei olisi tässä yhteydessä hivenen kummallinen. Toisaalta minulla on niin lyhyet sormet, että mitkään hansikkaat eivät liiemmin istu, joten nyt on lanseerattava uusi sanonta – istuu kuin leopardi-Yuketenit! […]