vahti-kaapo

Vauva-Kaapoon asennettiin juuri puolivuotispäivitys. Päivityksen myötä isopäisestä, hintelärunkoisesta ja kömpelöliikkeisestä pennusta tuli jo hieman vakavammin otettavan näköinen terrieri. Lisäksi päivityksen myötä koiraan saatiin vahtiominaisuuksia: nykyään tämä pieneen kerrostaloasuntoon mahtuva hälytysjärjestelmä tunnetaan nimellä Kaapmeister 2012.

Murtovarkaista ja tunkeilijoista nykypäivitys pelottaa pois vain vakavasta vatsapilkkukammosta kärsivät konnat, mutta vanhan talon huterahkon ulko-oven eteen parkkeeraava vahtijärjestelmä sentään varmistaa, että isäntäväen jalat pysyvät lämpöisinä. Tarkasti itsensä oven ja kynnyksen rakoilevaan saumakohtaan liimaava vahti nimittäin blokkaa kaiken rappukäytävästä tulevan ikävän, kylmän vedon sekä naapurin valmistamien kaaliruokien tuoksut. Viime yönä Kaapmeister katsoi parhaaksi vahtia nukkuvaa emäntää sängyn vieressä isännän ollessa työmatkalla, mutta ajattelevaisesti tuo luotettava vahti oli raahannut oman patjansa oven eteen tilkkeeksi.

Emäntä liikuttuu vahtikoiransa uhrautuvaisuudesta niissä määrin, että saattaa ensi yönä peitellä hurjan pedon untuvatäkkien väliina ja raahautua oven eteen tekemään Kaapmeisterin yövuoron. Vapaapäivä se hänellekin on suotava.

Kommentoi

  1. En kestä. Liian söpö on Kaapo. Oma mäykkäni ei suostu ovea tilkitsemään. Hänen paikkansa öisin on ässälle vääntyneenä peiton alla kylkimyyryssä omistajan kanssa. Pötköpatteri takaa lämpimät unet kesät talvet ilman untuvatäkkiäkin.

  2. Mutta mitä tapahtuu kun Hesari kolahtaa luukusta? Litistymisvaara!!

  3. E, on se sellainen mussukka <3 Kaapoa ei ihmisten sänky ole vielä kiinnostanut ollenkaan. Sitä varmaan ärsyttää ihmisistä irtoavat ällöttävät pitkät karvat sekä se, että ihmiset aina levottomalla kääntyilyllään ajavat terrierin liian ahtaalle sekä varastavat kaiken lisäksi kaikki tyynyt ja peitot.

    Nanuska, ei hätää, Kaapmeister 2012 -malliin on sisäänrakennettu tällainen oviluukkututka! Luukku sijaitsee oikeanpuolimmaisen oven puolella, eikä Kaapmeisteristä ole litistymisvaaran alaisena edes häntää – se on kippuramallia juuri tällaisten taivaalta putoilevien elementtien vuoksi. Huh!

  4. Kaapmeister 2012 onkin siis deluxe-malli! Nerokasta!

  5. Nanuska, todellakin on :D