perusasioiden äärellä

Myönnetään, myönnetään: kyllähän minulla vaatteita on. Yhden tärkeän puutteen olen kuitenkin havainnut ja olen ajatellut ryhtyä toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi mitä pikimmiten. Musta, reilunkokoinen ja kaiken kanssa käyvä villatakki! En omista.

Nyt olen iskenyt silmäni tähän Hopen lepakkohihaiseen versioon, mutta kovasti mietityttää, josko tälle olisi käyttöä enää takkikelien alettua. Minkäslaisen takin hihoihin nuo villatakin väljät siivet saa oikein survottua? Olisikohan minun nyt siis parasta antaa tämän kaunokaisen olla ja etsiä jotain tavanomaisempaa.. Aiemman elämänkokemuksen perusteella olen vakuuttunut siitä, että kuulun siihen käytännönläheiseen ihmisryhmään, joka ei roudaisi tätä lepakkohihavillatakkia kassissaan pukeakseen sen päälleen vasta määränpäähän päästyään.

Lisälämmikkeen kanniskelun vielä jotenkin taidan näin syksyisin, mutta vaihtovaatetta en jaksaisi mukanani kanniskella. Ilmojen kylmettyä takin alle tarvitsee villaa ja valitsen mielummin jotain sellaista, joka mahtuu takin alle mutta miellyttää päivällä ihan sellaisenaan. Pari liian muhkeaa villavaatetta on jäänyt turhan vähälle käytölle: pidän niistä kovasti, mutta ei niitä voi käyttää jos niiden lisäksi tarvitsee takin. Niukkalinjaisten takkien alle ne eivät mahdu, väljälinjaisten kanssa ne aikaansaavat jännittäviä sumopukuja.

Omistaakos joku teistä tämän villatakin? Taitaa olla ns. klassikkomalli ja ollut Hopen kokoelmissa jo useampana kautena. Saako tämän hihat sullottua takkiin vai jaksavatko kaikki muut roudata mukanaan vaihto-osia asuihinsa?

Hope Danois Cardy, 160 €, hope-sthlm.com

Kommentoi

 1. Moikka,

  mulla on ko. villatakki. Se on ihan kiva, mutta tosiaan takkien kanssa ongelmaksi muodostuu kohtuullisen leveä malli ja se että kainalokohta (?!?) on hyvin väljä.. :) eli vaikeaa ei ole ollut mulla ainakaan hihojen sullominen vaan se istuvuus, kyseessä on hyvin väljä ja laatikkomainen malli, ja monet takit on aika istuvia selästä ja siitä kainaloiden kohdalta…

 2. Mulla on myös tuo villatakki, ja siitä tuli varsinkin kapealinjaisten mekkojen kanssa viime talven ehdoton lemppari. Ehkä päällystakin kanssa ei suurempia ongelmia ollut, kun en kerran sellaisia muista?

 3. Leena, ongelma tuokin – jos hihat vielä mahtuisivatkin niin sitten tulee möykyt kainaloihin ja näyttää hieman turhan bodanneelta tuolla kuljeskellessaan :D Damn.

  Taina, taitaa olla takista kiinni. Ehkä mulla pari takkia olisi, joiden kanssa tuo toimisi.. Yksi on niin jättimäinen toppatakki, ettei pientä pullotusta kainaloissa huomaisi ja toinen onkin ihkauusi ”cocoon”-takki, jossa pitäisi olla kainaloissa väljää muutenkin. HMMM.

 4. Tässä muuten mahdollinen vaihtoehto Hope:n villatakille, ostin sen itse vuosi sitten ja se on edelleen suursuosikki:
  http://www.cosstores.com/Store/Women/New/Extra_wide_cardigan/365246-1023785.1#c-1442755

 5. Linda, PELOTAT MINUA :O Tilasin saman villatakin n. 2,5 tuntia ennen kommenttiasi. :D Kiva kuulla, että olet ollut siihen tyytyväinen, liityn joukkoihisi!

 6. Kuvan villatakki on lempparini, mutta talvisin ongelmana ovat mainitsemasi möykyt kainaloissa. Ne vetävät mukaansa myös mahdollisesti alla olevan paidan. Tuplamöykyt siis ja siksi käsivarret kaipaavat jotain lämmikettä. Siihen olen sitten virittänyt pitkävartiset kynsikkäät. Ehkä pitäisi hankkia lepakkohihainen takki. Lemppari kuitenkin :)