paluu harmaaseen arkeen

Hengissä kotona! Hetki menee aikaerosta toipumiseen, hieman pidempi tovi arkeen totutteluun. Mutta mitäpä tässä surkuttelemaan: Nykiin pääsee näköjään aina takaisin ja kaupunki täyttää kaikki odotukset pettämättä koskaan. Eikä lomailukaan varmasti olisi yhtä hauskaa, jos sitä tekisi työkseen. (Olen tosin ihan valmis tätä kokeilemaan, mikäli joku haluaa moisen mahdollisuuden minulle tarjota.)

Arkeen päätin palata pehmeästi ja harmaissa. Lennolle pukemani harvinaisen yhteensävytetty asukokonaisuus tosin valikoitui päälle lähinnä sattumalta: a) eivät puristaneet, b) olivat puhtaina. Harmoninen harmaus nyt ei sinänsä ole mikään suurehko yllätys – ihmeellisempää olisi, jos järin siniharmaasta vaatekaapistani päätyisi satunnaisotannalla päälle räikeän riemunkirjava asukokonaisuus…

Hupparin ostin viimeisenä aamuna, kun kaipasin päälleni jotain lököisää. Tässä on ilmeisesti kaava: viime vuonna ostin toiseksi viimeisenä aamuna samanlaisen hupparin tummansinisenä, arvottuani pitkään tummansinisen ja nyt hankkimani harmaan välillä. Nyt katselin hieman myös viininpunaista – katsotaan, miten ensi vuonna käy. Hupparini (no joo, nyt niitä on kaksi) harvoin tänne blogin puolelle päätyvät, vaikka moisen päälleni vetäisen lähes päivittäin jumppaan mennessäni tai kotisohvalla köllötellessäni. Harmajainen ei siis taatusti tule jäämään yhden lennon ystäväksi.

Ensin tummansininen, sitten harmaa -kaavani on näköjään toistuvaa sorttia muissakin kuin hupparihankinnoissani. Tummansinisten New Balance -lenkkareiden pariksi ostin reissulta harmaat. Löysin ne merkin oman liikkeen lastenosastolta ja pulitin niistä kokonaiset 37 euroa. Voittajafiilis! Ja ehkä myöskin hieman ryöstetty fiilis, kun maksoin niistä ensimmäisistäni noin saturaisen enemmän, mutta keskimääräinen hinta per pari tässä on nyt lähes kohdillaan.

Muut reissusta löytyneet ameriikanherkut (mm. läjäpäin tuoksukynttilöitä, minttupastilleja ja käsisaippuaa) runnoin äidiltä synttärilahjaksi saamaani Rimowan jättimatkalaukkuun. Siinä on taatusti riittävästi tilaa, neljä pyörää ja se kulkee eteenpäin lähestulkoon silkalla ajatuksen voimalla. Ero talouden muihin matkalaukkuihin on niin suuri, että yritän todennäköisesti ottaa tämän kompaktin 84-litraisen pikkuveskan joka ikiselle viikonloppuretkellekin. Sillä ei taatusti olisi mitään sitä vastaan – nyt se pötköttää tyhjillään sängyn vieressä ja kuulen, kuinka se hiljaa kitisee ja vinkuu matkakuumettaan. Parasta piilottaa se pian kaappiin, muutenhan tässä joutuu taas reissun päälle…

Reissurytkyt:
Huppari American Apparel
Mekko Tricotage
Huivi Samuji
Lenkkarit New Balance

Ylimmässä kuvassa hupparin lisäksi Janin harmaata:Reppu Yuketen
Pikkutakki Beams+ 

Kommentoi

 1. Rimowa. Paras reissukaveri mitä rahalla saa. <3

 2. Siis voi että täällä vielä on omat New Balancet hakusessa ja ai että nuo harmaat on ihanat!!

 3. Harmaa on kyl niin hyvä!

 4. Hienot! Sopiiko udella, että mitä mallia uudet tossusi ovat. Olen metsästänyt W576:ta mustana jo pidemmän aikaa, mutta tähän mennessä ei ole omassa koossani tärpännyt.

 5. Nina, allekirjoitan! (Ok, passi on ehkä vielä parempi mutta sitä ei lasketa :D)

  Alisa, I know! Muuta haluais enää käyttääkään :)

  Taru, lempiväri – niin ankealta kuin se kuulostaakin :D

  Klaara, kiitos! Harmaat ovat 574, se on vissiin sama malli mutta erona se, etteivät ole täysmokkaa kuten 576. Saatan olla väärässä, mutta näin ollaan Janin kanssa päätelty… Mikä sun koko on? Olet varmaan täällä jo käynyt, mutta ties vaikka tärppäisi..: http://www.sneakersnstuff.com/en/product/8018/new-balance-w576 :)

 6. Hei, matkailusta johtuen huomasin vasta näin viiveellä vastauksesi -kiitokset siitä! Olin itsekin ajattellut, että 574 näyttää kovasti samalta mallilta kuin 576. Mukava saada uskonvahvistusta päätelmälle. Eurokokoni on 35-36 eli hyvällä tuurilla saattaisin minäkin löytää tossut lastenosastolta. Linkkaamasi tossut ovat juuri sitä, mitä olen etsiskellyt, mutta näyttävät olevan varastosta (edelleen) loppu. Myöskään New Balancen omasta verkkokaupasta Briteissä ei löydy mustia. Jospa muutaman viikon päästä Köpiksessä tärppäisi, tai sitten täytyy tehdä myöhemmin kesällä keikka Lontooseen.

 7. Klaara, ei muuta kuin lastenosastolta sitten! :) Köpiksessä New Balanceja oli kaupan lähes joka puodissa, joten uskoisin sinun löytävän mieluisan parin sieltä. Jos ei, onpahan mukava Lontoon reissu tiedossa ;)

 8. Jee! Tuskin maltan odottaa, että pääsen Köpikseen – enkä edes pelkän tossutarjonnan vuoksi. Kiitos vinkeistä!

 9. Klaara, mäkin voisin kyllä lähteä käymään siellä! Tsemppiä tossuostoksille :)