synttäritunnelmat

Ajattelin, etten tänä vuonna erityisemmin juhlistaisi vanhenemistani. Päivä sattui maanantaille eikä täyty edes tasalukuja.

Mitäpä vielä, kanssani on juhlittu jo torstaista saakka. Kaikista kauniista sanoista ja muistamisista herkistyneenä innostuin tallentamaan viime päivien tunnelmat tännekin. Ovatpahan sitten helposti käsillä, kun kaipaan piristystä heikompaan hetkeen. Katsotaanpas:

Tapahtumantäyteinen viikonvaihde starttasi jo torstai-iltana ikilempparistani Raflasta, jossa nautiskelin Hannan kutsumana useampia annoksia parsaa – lempiruokaani.

Perjantaina lempiturkulaiseni toi tulevan juhlapäivän kunniaksi kukkia sekä lempileivoksiani ja lähti kanssani Stellalle tapaamaan ystäviä sekä rullaamaan pöydän täyteen vietnamilaisia rullia. (Niiden hienoutta en useista yrityksistäkään huolimattakaan vielä ymmärrä, mutta annan niille mieluusti vielä muutamia mahdollisuuksia.)

Lauantaiaamuna yritimme tutustua Kallion uusiin ravintolatulokkaisiin. Good Life Coffeen pöydät olivat harmiksemme jo täyttyneet meitä aamuvirkummasta väestä, AlppiTorin keittiö taasen olisi tarjoillut ruokaa vasta tunnin päästä. Siltaseen, siis. Tunnin Kallio-hortoilun jälkeen aamuinen haave kahvista ja croissantista vaihtui kasvaneen nälän siivittämänä hampurilaisbrunssiin. Lempiruokaani, ei voi valittaa.

Syntymäpäiväillallinen nautittiin jo lauantaina synttäripäivälle osuneen työmatkan vuoksi. Lahjalaseissa Ateljé Finneen – on muuten eräs lempiravintoloistani.

Sunnuntaina menin Maxilliin Fashion-kirppikselle. Sunnuntaitunnelmat kiteyvät mainiosti tähän lähikuvaan Mikon paljettihupparista, joka löysi tiensä kirpparilta uuteen, palvovaan kotiin. Ai niin, sielläkin söin, ainakin kahteen otteeseen. Muun muassa lempibrownieitani.

Macaronsien kanssa toimitetut liljat – lempikukkia, tietty – pitivät minua jännityksessä, sillä yksikään nuppu ei vielä perjantaina ollut auennut enkä tiennyt, mitä väriä odottaa. Synttäripäivän aamuna minua tervehti kaksi keltaista liljaa.

Töissä punastelin työkavereiden laulaessa onnittelulaulua. Punan laskeuduttua söin hieman liian suuren palan synttärisacheria. Lempikakkua tämä tällainen, joka kokoaa kaikki hyvät työtyypit yhden pöydän ääreen ihan vain niitä näitä höpöttelemään.

Eilen minäkin viimein ymmärsin kevään koittaneen. Aamulla kaivoin kaapista ensimmäistä kertaa jalkaani nämä broguet, jotka eräs ihana lukija minut neuvoi itselleni noutamaan. Taitavat olla kevään lempikengät.

Illalla sudin sormenpäihini Lumenen postittamaa herkkää vaaleanpunaista sävyä nimeltään Auringon lämpö ja nautin jääkaappiin unohtuneen kuohuviinipullon pohjalta löytyneen lasillisen kuplivaa. Lempijuomaani, tietty.

Kaiken tämän onnen sekä ylitsevuotavan hehkutuksen jälkeen voinen vain todeta, että olipas vain hyvä päivä olla minä, mä ja meitsi. Tänäänkin.

Kommentoi

  1. Ihanat lempipäivät sulla, onni että olen saanut olla mukana!

  2. onnittelut! ihania lempiasioita :) olet mun lempibloggari.

  3. Hanna, kiitokset päivistä itsellesi kuule vaan :)

    pauliina, kiitokset onnitteluista sekä suuren suuri, tuollaisen kohteliaisuuden kuuleminen on huippu synttärilahja! <3 :)