köpistä hampaankolossa

Kööpenhaminasta palattuani raportoin teille innoissani kaupungin kenkävalinnoista, minä ja tanskattaret ymmärsimme toisiamme ja olimme samoilla linjoilla kenkäasioissa. Mutta pitkistä takeista en vielä maininnutkaan – lenkkarit oltiin nimittäin monesti yhdistetty väljälinjaiseen ja pitkään, jopa maata hipovaan takkiin. Rento ja mittasuhteiltaan sopivasti vinksahtanut yhdistelmä miellytti silmää ja ajatus omasta pitkästä takista jäi ilmeisesti jonnekin takaraivoon kypsymään.

Nyt aivoni ovat viimein raksuttaneet asian käsitellyksi ja päättäneet maata tavoittelevan takin olevan hyvä juttu. Tällä välin ilmeisesti tanskattaret ovat putsanneet COS:in verkkokaupan pitkistä trensseistä minun koossani ja kulkevat rennon tyylikkäinä pitkin Kööpenhaminan katuja takeissaan minun nykiessä pusakoideni helmoja epätoivoisesti alemmas.

Tanskattaret. Eikö teille mikään riitä! On putiikit ja sisustusliikkeet, rento tyyli, hyvät geenit, asenne kohdillaan, mukavat ravintolat ja leudompi ilmasto. Palauttakaa pitkät takkinne tarvitseville tänne pula-Suomeen!

COS Layered Trench Coat, 150 €, cosstores.com

Kommentoi

 1. Inke! Ihana postaus taas jälleen kerran. Tää elämä on välillä niin epäreilua!

 2. eilen juuri selailin itku kurkussa cosin sivuja tuon takin perässä. juuri, kun olin päättänyt, millainen kevättakin olisi oltava. myöhässä, kuten tavallista.

 3. Minun aivoni ovat raksuttaneet kaikessa hiljaisuudessa New Balancen lenkkareiden takia ja päättäneet että tarvitsen valkoiset 574-kengät kesäksi. Ilmeisen vaikea yhdistelmä jota ei tunnu löytyvän mistään. Koska olette kumpainenkin noissa kenkäjutuissa todellisia tietäjiä, kysynkin onko tarjota vinkkejä mistä voin jenkkilenkkareitani metsästää. EBayn kolusin jo läpi, pienimmät löytämäni olivat 38 ja kaikissa mahdollisissa nettikaupoissa myydään vaan värillisiä. NB:n oma nettikauppa josta löytyisi valkoisia myös pikkujaloille, ei toimita Suomeen…

 4. Samoin kävi mullekin. Kolmekasia olisi vielä, mutta se on luultavasti valtava. .. Mitä mieltä olette tästä hm:n versiosta, voisiko tällä lohduttautua? Tiedän ettei tämä vedä vertoja cosin kaunottarelle, mutta…. http://www.hm.com/fi/product/97254?article=97254-A.
  Mulla on myös eBayssä pari huutoa vetämässä, siellä on useita burberryn vanhoja pitkänmallisia trennsejä myynnissä…Ehkä niistä saa jotain aikaiseksi. Niin.

 5. P.s, tuo hm:n takki ei ole PITKÄ, tämä selvisi tarkastelemalla tarkemmin sovituskoppi-osiossa. joten se siitä.

 6. Äh, tuollaiset takit käy vaan sellaisille kaksimetrisille kaunottarille. Normaalit ihmiset näyttää niissä muumeilta (tai hyvällä tuurilla itsensäpaljastelijoilta).

 7. Taru, niin epistä, niin epistä!TOISILLA SITÄ ON KAIKKEE.

  nna, nyt kytätään niitä palautuksia, COS:illa noi varastosaldot voivat elää… Itse nappasin taannoin sieltä jonkun ilmeisesti palauttaman takin, tosin vain todetakseni että ei sovi mulle ja myydäkseni sen edelleen :)

  Anneli, mulla olisi sulle ja sinun pikkujaloille kysymys: voisiko teille kelvata malli 576? Se taitaa erota 574-mallista vain siten, että ovat kokonaan nahkaa eikä välissä ole ns. ”meshiä”, jota 574-mallista löytyy. En tiedä, onko muita eroja, mutta mitä Janin kanssa aamulla vertailimme hänen 574 ja mun 576, oli tuo ainoa eroavaisuus mitä huomasimme. Joten jos taipuisit kokomokkaan ja jos kelpuutat luonnonvalkoisen, ohjaisin sinut asioimaan Norse Storeen: http://www.norsestore.com/commodity/13303

  Kerro miten käy! :)

  Taika-Lisbeth, nuo COS:in koot hieman tosiaan vaihtelevat – jos mallin sanotaan olevan oversized tai relaxed tai jotain, kokoni on XS. Jos ne ovat tyköistuvampia, olen tykännyt ottaa kolmekasin, koska kolmekutonen on monesti ahdistanut hieman harteista ja rintamuksesta… Pientä heittoa :D Trenssistä tilaisin kolmekutosen, jos voisin.. Ei helkkari, avaisivat jo sen Helsingin liikkeensä – mä en jaksa palauttaa heille enää yhtään vikatikkiä ja odotella kuukautta rahojani takaisin,…

  Mä ajattelin käydä sovittelemassa takkeja Weekdayllä, heillä olen muistaakseni nähnyt ihastuttavia ylipitkiä säkkitakkeja!

  Noona, ne ehkä näyttävät eleganteilta kaksimetrisillä kaunottarilla, mutta koska itsesuojeluvaistoni on toisinaan varsin alhainen, haluaisin itselleni pitkän takin kaikesta huolimatta, olkoonkin, että tiedostan itsensäpaljastajamuumi-riskin :D Muistelen nähneeni Tanskanmaalla myös lyhyempiä pitkätakkisia tennarityttöjä, jotka olivat varsin söpöjä jättiläiskaavuissaan. Saapa sit nähdä, miltä moinen meikäläisen yllä mahtaisi näyttää.. Sovituskopissa punnitaan :D

 8. Inke, lenkkarihimo ei tunnu laantuvan ilman uusia lenkkareita. En ole päässyt livenä sovittelemaan New Balanceja, joten ihan kyselen, että miten niissä koot vastaavat? Jos siis jostain nettikaupasta tilailisin, että tulisi oikea koko.

 9. Taru, lääkettä löytyy verkkokaupoista ;) Jalassani on malli W576 ja kokolappu kertoo kenkieni olevan kokoa US 6 / UK 4 / EUR 36,5.

  Jalkani on kokoa 36 ja muistelisin jalkaterieni olevan 23 senttimetriä pitkät. Nämä kyseiset lenkkarit ovat kivan väljät, jostain syystä ostin nämäkin kengät pienellä juoksuvaralla.. Olisikohan ollut ettei pienempää ollut saatavilla… No, jalassa pysyvät ja hyvät ovat, mutta en näe varsinaista tarvetta ottaa puolikasta kokoa suurempaa mitoituksen vuoksi – pienemmätkin olisivat varmasti passelit!

 10. Hih, tämä oli hauska :) Kyllä ne köpisläiset osaa tuon vinksahtaneen yhdistelemisen lajin, joka onkin niin äärimmäisen tyylikästä.

 11. Psst, tuota takkia löytyy nyt verkkokaupasta kokoa 36… ;)

 12. Rebecca via Sanctuary, vinksahtanut on kyllä just oikea sana kuvaamaan tyylisuuntausta! Love it.

  Sofie, kiitos vinkistä, vielä näyttäisi olevan! Mä varmaan kadun tätä myöhemmin, mutta en taida uskaltaa tilata nyt kun en ole vielä tainnut pidempää takkia päälleni sovittaa. COS:in palautus periaatteessa toimii, mutta kun en jaksaisi kuukautta odotella rahojani takaisin.. Avaisivat liikkeen jo, ostaisin sieltä sitten. Merkillä on ihania, ihania vaatteita, mutta nettikaupasta tilaamistani olen valtaosan joutunut lähettämään takaisin kun ei vain istu taikka toimi. Kaupasta onkin sitten tarttunut mukaan onnistuneempia juttuja…

 13. Inke, ymmärrän hyvin. Itsekin ole talven mittaan tilannut COSin verkkokaupasta, ja joka paketista jotain (tai jopa kaikki) on lähtenyt takaisin. Eli täälläpäinkin odotellaan kaupan aukeamista kun kuuta nousevaa :D