antero lindgren: mother

Kun tutustuin Rumban verkkosivuilla ”yhteen alkuvuoden parhaista levyistä, jota kukaan ei tunne tai tiedä”, nousi päällimmäiseksi mieleeni kysymys, että kuka tämä uskomattoman hienon lauluäänen omaava, parrakas kaveri oikein on?

Nimi ja ääni olivat jostain tuttuja, mutten pystynyt yhdistämään niitä mihinkään. Pinnistelin ja ponnistelin, mutta aikaa, paikkaa ja suosittelijaa ei mieleni syövereistä löydy.

Neljäs kappale, Cigarette Stump, kuulostaa kuitenkin kovin tutulta. Luulisin kuunnelleeni joskus siitä riisutumpaa versiota aivan tohkeissani. Kuinka paljon minua silloin harmittikaan, ettei herralta löytynyt muita kappaleita! En edelleenkään osaa kertoa tapahtuiko tämä onnen ja harmin yhteentörmäys kuusi, kaksitoista vai kahdeksantoista kuukautta sitten, eikä sillä oikeastaan ole enää merkitystäkään, sillä nyt tarjolla on reilut 30 minuuttia aivan loistavaa musiikkia Antero Lindgreniltä.

Jos tykkäät herran musiikista, niin mainittakoon, että hän esiintyy huomenna Folks-klubilla Korjaamolla. Ja jos joku muistaa tätä minulle suositelleensa, olisi ilmoittautuminen suotavaa, jotta saataisiin Ketoselle mielenrauha.

Kommentoi