cos helsinki – voi kyllä!

Kommenttiboksissa jo viikko sitten kuiskailtiinkin, että COS olisi saapumassa keväällä Helsinkiin. Tänään Nyt.fi (via Morning Star) tiesi vahvistaa juorut todeksi. Huh!

Uutisen mukaan putiikki tulee Kämp Galleriaan, tuleekohan siihen vanhan lippulaiva-Hömppälän tilalle? Jos, niin taitaa olla Pohjoismaiden suurin COS-putiikki luvassa… Onnea Helsinki!

Olen tästä uutisesta melkoisen innoissani ja odotan mielenkiinnolla, miten pahasti mieluisimman ruotsalaisketjumerkin rantautuminen kotikaupunkiini tuleekaan sekoittamaan pääni. Eipä sieltäkään tosin määräänsä enempää tavaraa halua kotiinsa kantaa, mutta mukavampaa ne muutamat vaatteet on sovitella paikan päällä kuin ottaa riskejä verkkokaupassa ja häseltää palautusten kanssa.

Tämän merkin kanssa ei muuten niin ärsytä se, että ”sitten kaikilla on samanlainen” – itse ainakin olen ostanut putiikista enimmäkseen sellaisia arjen sotureita (musta jakku, valkoinen paita..), jotka eivät herätä itsessään juuri huomiota, vaan tavallaan mahdollistavat niiden hauskempien, erottuvampien juttujen käytön.

Tervetuloa, COS – kerrohan koska avaat ovesi, niin pistämme kalenteriin!

edit: ”Mutta hei, COS – ettekö te voisi tulla myös Helsinkiin? Konsernillahan on kaksi valtaisaa H&M-myymälää siinä Aleksin varrella (mikähän järki tässäkin on?), menkää ja vallatkaa se Kämpin tila itsellenne ja pelkistetyille kohtuuhintaisille kauniille vaatteillenne. Pliide.”minä, mä ja meitsi 11.1.2011.

Okei, okei – olihan tuo aika pääteltävissä silloin kun H&M päätti pystyttää toisen valtavan liikkeen entisen lippulaivansa naapuriin.. Mutta kieltäydyn uskomasta tätä tosiasiaa ja julistan itseni Suureksi Mielipidevaikuttajaksi. (ps. Ennustuksia kohtuuhintaan, ota yhteyttä kommenttiboksissa!)

edit 2: Missään ei tosin sanottu, että COS tulisi juuri siihen Hennesin tilalle. Jos ei tule, julistan itseni vähin äänin Keskikokoiseksi Olettaja-Erehtyjäksi.

Kommentoi

 1. Eih, kuulen jo rahojeni kilisevän uudenkarheaan kassakoneeseen. Se verkkokauppakin on jo koitunut pankkitilin kohtaloksi muutamaan otteeseen. Tämä on huono hyvä uutinen :)

 2. Aaa eihän tätä blogia voi lukea kohta enää ollenkaan kun koko ajan on niin hienoja juttuja!! Voi rahanmenoa…

 3. JEEEE! Olen joutunut usein palauttamaan nettikaupan ostokset koon tai istuvuuden takia, tämähän on jo täyttä luksusta! Muuten, oletteko samaa mieltä siitä että COSilla mitoitus on väljän-livakka verrattuna esim. H&M-kokoihin? Pitäneepäs fiilistellä uutista ja painua cosstores.comiin :)

 4. Älkää jättäkö meitä, älkää ampuko viestintuojaa!

 5. Taika-Lisbeth, mikä on livakka? :) COSin vaatemitoitus tosiaan vaatii hieman tulkintaa.. Villatakkini on kokoa XS, jakut ”omaa kokoani” 36 mutta mekot kokoa 38, koska 36 kinnaa harteista. Lisäksi todettakoon, että valtaosa merkin kauluspaidoista ei yksinkertaisesti sovi minulle, ihan sama minkä koon valitsen.

 6. Sydämeni pysähtyi hetkeksi. Hyvä syy korkata skumppapullo illalla!!!

 7. Jihuuu!!! Erinomaista saada huhulle vahvistus.

 8. tämä on kyllä nyt hyvä uutinen!

 9. Jee! Tää on melkein parempi uutinen kuin Haavisto! Toivothan seuraavaksi Helsinkiin Mujin liikkeen, Granitin tai Urban Outfittersin? Beyond Retroa tai All Saintsia en myöskään panisi pahakseni.

 10. Satuin tuossa kuulemaan (luotettava lähde) että COS tulisi vanhan Marimekon tiloihin.
  Eli kaksi kerrosta sitä ihanuutta. H&M tilaan on kaavailtu ihan muita juttuja…

 11. A.J., ai, onkos se tyhjillään? Mä en jotenkin nyt hahmota… No, sinne siis! Mitäs siihen Hömppälän tilalle tulee? Jan oli siis oikeassa, kun mietti että se Hennesin tila olisi COS:ille ehkä liian suuri, kun liikkeestä tulisi huomattavasti isompi kuin Tukholmassa ja Köpiksessä. Kaiken sekin tietää, pyytäkää siltä niitä ennustuksia…

 12. Uskoisin, että aika tyhjillään on.. Kuulemma Cos availee ovet joko nyt keväällä tai syksyn uutuuksiin, joten rempan luulisi olevan jo vauhdissa tuohon kevään aikatauluun. Saas nähdä kuulkaat! Hömppälän suunnitelmat lienevät aika pitkällä, mutta luonnoksissa oli suunniteltu sitä puolta Kämpin pääsisäänkäynniksi. Toivotaan, että tuo mukanaan mahtijuttuja!