update

Kuvassa on kaunis beige takki, jonka avulla yritän kuvailla teille vaate- ja tyylimieltymyksiäni tammikuun yhdeksäntenä vuonna 2012.

Hippasen vajaat kaksi vuotta sitten ostin itselleni beigen takin. Siinä on pienet kaulukset, irroitettava huppu sekä se on malliltaan a-linjainen. Klassikkotrenssiä olin kyllä tuolloin itselleni kevääksi ajatellut, mutta sovitettuani saman merkin ns. perustrenssiä sekä tuota hankkimaani takkia, oli valinta itsestäänselvä.

Tuo hivenen kellohelmainen ja aavistuksen söpöilevä, mutta silti varsin pelkistetty ja melko klassinen takki nimittäin kuvaa mielestäni tyyliäni, mieltymyksiäni ja vaatekaappini sisältöä ainakin viimeisten parin, kolmen vuoden ajalta. Samanhenkistä kamaa ne muutkin henkarini kantavat! Hieman söpöilevää, muttei aivan liian – klassista, mutta usein pienellä twistillä.

Mutta nyt jos olisin hankkimassa beigeä takkia ja pääsisin suorittamaan valintaa omani ja kuvassa koreilevan version väliltä, saattaisin hyvinkin kallistua tähän jyrkempään, graafisempaan ja hivenen kikkailevampaan 2012-malliin. 2012-versiossa nimittäin kiteytyy viime aikoina tekemieni hankintojen henki: söpöilevä ranskalainen on tällä hetkellä hivenen alakynnessä ikuisessa painiottelussa freesimpää ja pelkistetympää skandinaavisisartaan vastaan.

Nämä kaksi tyylisuuntaa jatkakoon painiaan, sillä myös se 2010-malli beigestä takista tuntuu edelleen mitä melkoisen hyvältä ja käyttökelpoiselta. Se ei välttämättä ole se takki, jonka poimisin tangolta kassalle tänä keväänä, mutta laitan sen mieluusti päälle säiden jälleen salliessa. On sekin minua – ehkei tuoreinta versiota, mutta silti järin tunnistettavaa.

Ja se on aina mukavaa huomata, että vaikka uutta tulee, kaikki vanha ei automaattisesti ole totaalisen passé… Ainakin, mitä omaan, henkilökohtaiseen tyyliini tulee, siis. Tylymmät linjat, kaupunkilenkkarit sekä hillitty poikamaisuus taitavat olla kevättä 2012, mutta uudet jutut ovat ainakin toistaiseksi olleet loistavasti hitsattavissa toissakevään tyttömäisempiinkin juttuihin. Ihan täysin ei siis vuoden 2010 Inke ole sieluaan myynyt, kun valtaosa tuon hetken hankinnoista kestää päivänvaloa vielä tänäkin kevään.

Palataanpa asiaan viimeistään alkuvuodesta 2014: mielenkiinnolla odotan, johtaako vääntöä tuolloin skandinaavi vaiko ranskatar. Ja mistä sitä tietää, jos tähän soppaan saadaan jostain vielä kolmaskin haastaja?

Hope Widdy Coat, $430, lagarconne.com

Kommentoi