orgaaninen kivipesu

YouTube Preview Image

A.P.C lanseerasi vuonna 2008 nerokkaan konseptin nimeltään Butler Worn-Out Series. Taustalla oli tieto siitä, että hieman karrikoidusti sanottuna on olemassa kahdenlaista ihmistyyppiä: niitä, jotka haluavat, että farkut aina näyttävät upouusilta sekä niitä, jotka haluavat, että farkuissa on kunnolla luonnollista kulumaa. Jälkimmäisellä ei tarkoiteta siis niitä hiekkapuhallettuja, liian pienten käsien valmistamaa sarjatuotantokamaa, vaan ihan aidosti käytössä kuluneita farkkuja.

Tältä pohjalta luotiin siis sarja nimeltään Butler Worn-Out Series. Käytännössä homma toimii niin, että jos palautat vanhasi, upeasti kuluneet farkkusi A.P.C:lle, saat tilalle uudet puoleen hintaan. Vaihdossa tulleet farkut merkitään entisen omistajan nimikirjaimilla, korjataan, pestään, silitetään ja myydään uudestaan. Ja tadaa – molemmat farkkuihmistyypit voittavat!

Itse oletin, että tämä konsepti oli jo kuopattu, kun en kuullut siitä mitään muutamaan vuoteen. Tänään törmäsin kuitenkin tähän videoon, joka todistaa sen, että tämä luonnon oma kivipesula elää ja voi hyvin.

Kysymys kuuluukin: kulumilla vai ilman? Minä pidän kyllä niistä kulumista, mutta en sentään ihan niin paljoa, ettenkö kestäisi niiden valmistusvaihetta ihan itse.

Kommentoi

  1. Ilman kulumia, for sure. Paitsi kuumina kesäpäivinä, jolloin saa kyllä olla kulumaa ja tuuletusaukkoja.

    Mitähän mahtavat noista pyytää?

    Ja olipa muuten nopia video, ihan huimas heikompaa.

  2. mulla ne kulumat tarkoittaa liian usein sitä, että farkut on puhki vähän epäsuotuisasta paikasta, nimittäin haaruksista. muuten kyllä molemmat käy ja kulutan farkut mielelläni ihan ite.