antakaa kenkä

Viime vuonna näihin aikoihin ostin 405-malliset kengät Aldenilta. Olen yhä todella tyytyväinen tekemäni kenkävalintaan ja iloitsen joka kerta kun kengät ovat jalassani – viimeksi tänään. Yksi huono puoli niissä kuitenkin on.. Vastaavanlaatuisia ja ulkonäöltään yhtä hienoja kenkiä ei tunnu löytyvän sitten millään. Lisäksi olen tällä hetkellä jostain kumman syystä eniten innoissani mokkanahkaisista kengistä. Mokka ei välttämättä ole se järkevin ratkaisu, jos muistelee viime vuosien talviolosuhteita Etelä-Suomessa.

Yllä olevassa kuvassa olisi kuitenkin muutama potentiaalinen ehdokas neljänollavitosiani tauottamaan. Lepoa ne ansaitsisivat.

Oikealta ylhäältä ja myötäkelloon:

Yuketen, 400 €, tresbienshop.net
Mark McNairy x TBS, 340 €, tresbienshop.net
Tricker’s for the Bureau, £355, thebureaubelfast.com
Tricker’s for Nitty Gritty, 477€, nittygrittystore.com

Kommentoi

  1. Mokkahan nimenomaan on järkevä ratkaisu. Mokka ei vaadi oikeastaan mitään huoltoa ja suojattuna mokka kestää vettä hyvin. Lisäksi mokka ikääntyy yleensä kauniisti, joten en näe mitään järkevää syytä välttää mokkanahkaisia kenkiä. Esim. Trickerwsin käyttämän repello sueden pitäisin kestää vettä ja likaa ilman suurempia ongelmia.

  2. Mulla on taas ihan erilaisia kokemuksia – kaikista karmeimpaan kuntoon ovat menneet yhdet mokkanahkaiset kengät, jotka ovat altistuneet katusuolalle. Niitä rantuja ei saa irti kuin kirveellä! Tosin yksiin mustiin ei-mokkaisiin nahkakenkiin katusuola on aiheuttanut sellaisia mystisiä kohoumia, joita ei taas muihin norminahkaisiin kenkiin ole tullut. Taitaa olla vähän mäihästä kiinni…