black velvet

No nyt se tuli verkkokauppaan ja sain teille viimein tästä ihanuudesta kuvan! Toistaiseksi mikään ei nimittäin ole osoittautunut niin mahdottomaksi ikuistaa kuvaan heikossa valaistuksessa kuin vekkihelma ja hieman välkehtivä musta sametti.

Tukholmasta löysin itselleni siis mitä kauneimman mekon niin sanottuihin juhlavampiin tilaisuuksiin. Vielä en ole sitä tosin käyttänyt, minulla kun on hieman hassu tapa aina alkuun hieman jemmailla uusia mekkojani jotain erityisempää varten – sekä puuvillaisia peruskolttuja kuin silkkisiä somempiakin.

Arvokkaamman sisäänajotilaisuuden jälkeen otan tuon alussa menetetyn käyttöajan takaisin: kun silkkimekko on käynyt muutamissa juhlissa korkkarit ja pikkulaukku seuranaan, hivuttautuu se sieltä sitten pikkuhiljaa arkikäyttöön ainaisia villatakkejani ja matalia nilkkureitani somistamaan. Loppuelämänsä ajan kaikki mekkoni sitten tyytyväisenä palvelevat sekä viikonloppumenoissa että arjen kiireissä, käyttöönhän ne on ostettu. Eivätpä nuo minun juhlamekkonikaan tosin varsinaisesti glitteriä ja glamouria tirise: niissä tuppaa aina olemaan hihat, käytännöllisen mittainen helma, arkeenkin riittävä peittävyysaste sekä suhteellisen arkinen materiaali.

Samettimekosta ei taida kuitenkaan mitään viikottaista käyttövaatetta tulla, olkoonkin että se on niin nätti, että mieli tekisi pukea se päälle vain noin jokaisena aamuna ja hienostella hieman. Jaa että miksikäs tätä säästelen? No kun ei sametin päälle saa puettua villatakkia, sehän tarraa ikävästi kiinni.

Pikkujouluissasi tanssahtelee riivattu koulutyttö – sesongin juhlissa siis meikäläiseltä luvassa rutkasti synkkää ja tummanpuhuvaa samettia tasapainotettuna kilteillä Peter Pan -kauluksilla ja vekkihelmalla.

Onnenmekko COS, 99 €, cosstores.com

Kommentoi

  1. Kaunis! Ja liputan tuon periaatteen puolesta, vaatteissa ja myös astioissa, joita joskus tekee mieli jemmata kaapin perukoilla. Käyttöön ne on ostettu, eikä hyllyjä somistamaan. :)

  2. Hei tää ON hieno. Saanko kysyä, mitä kokoa ostit? (Onks tää vähän sama kuin kysyis vanhemmalta naiselta ikää tai 30-vuotiaalta milloin hankit lapsia). Tänne Islantiin ei kehtaa tilata kuin yhden kerran – jos joutuu palauttamaan, tulee sikana sählinkiä tullin kanssa. Ja mä päätin just että haluun tämmöisen mekon itselleni jouluksi! Pohdin lähinnä 38 ja 40 välillä…hmm…

  3. Hejsan Salamatkustaja, antaa kuules palaa vaan kysymysten kanssa :D Arvoin hyvän tovin sovituskopissa kokojen 36 ja 38 välillä ja ostin lopulta kolmekasin, koska tuntui että hartiani mahtuivat siihen jotenkin mukavammin ja kädet pääsivät heilumaan vapaammin. Muut COS-vaatteeni taitavat olla kokoa 36, mutta tämä tuntui paremmalta vähän väljempänä. Aika pieni 38 mun mielestä, mutta sehän on niin henkilökohtaista mikä kenellekin istuu ja milloin. Voi toki olla, että ovat suunnitelleet tämän niukkalinjaisemmaksi mutta tällä mennään ja tästä tykätään :)

  4. Mainiota, kiitos! Taidan ottaa ton nelikymppisen siis. Kiva jos sinne alle mahtuu paksut sukkikset eikä kiristä kainaloista, perkele :)

  5. Salamatkustaja, pidän peukkuja, että mekko miellyttää myös luonnossa! Alle pitäisi kyllä mahtua sukkista, helmassa on väljyyttä. Toivottavasti olet samaa mieltä kokotulkinnoistani – otan risut vastaan, jos tulee :)

  6. […] minä sanoin:  se on mahdoton ikuistaa. […]