saippuakauppias

Tiedetään, tiedetään – jouluun on vielä aikaa eikä lahjahankintojen kanssa tarvitse hössöttää vielä.. Josko sitten ollenkaan. Ei se juhla pelkistä paketeista rakennu, todistetusti on joulun saanut vietettyä vallan mainiosti ja viihtyisästi ilman vieressä kasvavaa tavaravuortakin.

Mutta en kiistä, etteikö niitä lahjoja olisi sitten kuitenkin kiva saada ja antaa. Sellaisille, joita haluaa muistaa mutta jotka eivät osaa taikka halua mitään tiettyä ja tarpeellista toivoa, pyrin hankkimaan jotain ihanaa, hivenen ylellistä mutta helposti häviävää. Tuoksukynttilän voi polttaa pois kuljeksimasta, ruokalahjan voi syödä ja saippuaakin tarvitsee päivittäin. Monesti nuo pienet luksusjutut ovat ns. sopivasti ylihinnoiteltuja: ovat ehkä hintavahkoja kynttilöiksi ja saippuoiksi, mutta maksavat kuitenkin vain muutamia kymppejä. Pieni pala ylellisyyttä, siis – kiva antaa, vielä kivempi vastaanottaa.

Kuvassa koreilevan saippualahjalaatikon sain pikkujoululahjaksi Molton Brownilta. Olen vielä toistaiseksi malttanut pitää purnukat boksissaan ja koskemattomina, minulla kun nimittäin on vielä pienet tilkat Janin kotiväeltä saamistani joululahjaputeleista jäljellä. Lähes vuoden kestäneen ja varsin perusteellisen testikauden jälkeen voin kyllä vilpittömästi suositella tällaista kuuden minisuihkugeelin Moltukka-pakkausta teillekin, lahjaksi tai lahjaksi itselle:
– merkin lahjapakkaukset ovat kauniita eikä niitä tarvitse välttämättä enää kieputella lahjapapereihin
– saa testata yhden uuden tuoksun sijaan kuutta uutta tuoksua ja valita niistä ykkössuosikkinsa
– saa vaihtelua (minä ainakin tykkään pohdiskella hetken päivän saippuavalintaa aamu-unenpöpperössä)
– kaikilla reissuilla voi aina olla mukana jotain ihanan ylellistä saippuaa eikä tarvitse läträtä hotellin random-dobbelduscheilla
– ovat paitsi nättejä, myös paksua tavaraa, pienikin pullo riittää pitkään ja tuoksut ovat suoraan taivaasta.

Enpäs tiedä, onko Stockmannin valikoimiin tulossa Molton Brownin lahjapakkauksia, mutta merkin oma verkkokauppa palvelee. Pikkujouluristeilijöille suosittelen Tukholman NK:n parfyymiosastoa, sieltä löytyi kattava valikoima lahjapakkauksia ainakin viime vuonna!

Joulua odotellessa, siis – minä menen nyt suihkuun ja korkkaan uuden boksini.

Molton Brown Kaleidoscope Shower Gift Set, £36, moltonbrown.co.uk
Laatikossa 6×100 ml pullot tuoksuissa Relaxing Yuan Zhi, Inspiring Wild-Indigo, Ultrasmooth Coco De Mer, Paradisiac Pink Pepperpod, Blissful Templetree sekä Heavenly Gingerlily.

Kommentoi

  1. Hei Inke!

    Olen katsellut Moltukka-puteleita Stockmannilla ja nyt seuraakin kysymys: mitä tuoksua suosittelisit vaikka näin talven korvilla ja onko Moltonilla jotain piristävää sitrustuoksua? :)

  2. Moikka HeidiM :)

    Testaamistani Moltonin tuoksuista sitruksisia ovat tainneet olla vain Vitalising AB+C citrus shower gel sekä käsisaippua Naran Ji. Kumpikaan ei ole mikään kirpakan sitruksinen, tuo suihkugeeli on mystisesti pehmeän ja vähän makean sitruunainen ja käsisaippua taasen vahvasti appelsiininen.

    Mä en nyt tiedä, menevätköhän mun suositukset ihan pieleen – talven korvilla mun tekee mieli huomattavasti syvempiä, tummempia ja mausteisimpia tuoksuja kuin keväällä. Loogisempaa ehkä olisi hakea piristystä kirpakasta, mutta minä ryven synkkyydessä :D Jos olet valmis astumaan tänne pimeälle puolelle, suosittelisin lämmittäjiksi ikisuosikkejani: rosépippurista Paradisiac Pink Pepperpodia ja vanilja-ruusu-ylang ylang -kombo Yuan zhi lohduttaa pimeän keskellä. Lentsun kourissa kärvistelevän ykkönen on kyllä Warming Eucalyptus, nokka aukeaa!

    Mulla on kolme uutta vielä testaamatta, joten ehkäpä sieltä löytyy lisää vinkkejä :)