Kommentoi

 1. Ytligheter-blogissa on samannäköisiä kuvia ja jotenkin tykkään kovasti. Myös näistä sun kuvista!

 2. Jeh, sama ohjelma taitaa meillä olla käytössä! Kiva jos nämä kuvat maistuvat, voisinpa jatkossakin näpsiä moisia kuvia ihan suurempia suunnittelematta ja lennosta – taitaa olla jo aika tunnustaa, että minusta ei ole raahaamaan järkkäriä mukanani ainakaan arjessa.

  Hauskana detaljina mainittakoon, että tuo villatakkini on peräisin Ytligheterin Eleonorelta. Hih!

 3. Hei ihana Inke! Kuule, muistanko oikein, että omistat COSin kengät? Olisin ollut kiinnostunut kuulemaan kokemuksia kyseisistä jalkineista. Oletko ollut tyytyväinen?

 4. Hejsan! Juu, yhdet COSin kengät ostin kesällä Berliinistä alennusmyynneistä. Haluaisin, että minulla olisi niistä hyvää sanottavaa – pidän yhä siitä, miltä kengät näyttävät. Mutta onpahan tullut hintaa alle 70 euroa (-50%) alessa maksaneille kengille..

  Kengät painoivat alkuun jalkojani enemmän kuin yksikään pari ikinä. Kolmannen (lyhytaikaisen) käyttökerran jälkeen päätin viedä kengät suutarille venytettäväksi, josko helpottaisi. Päästyäni kotiin huomasin suutarilla olevan hieman muutakin puuhaa kuin kenkien venyttely: molemmat pohjat olivat irronneet, repsottivat kunnolla auki sivuilta.

  No, suutari liimasi pohjat takaisin ja venytti hieman – kengät hiersivät yhä hieman, mutta sentään eri kohdista kuin aluksi :D

  Sitten ehdin käyttää kenkiä noin viisi kertaa lisää, kunnes huomasin pohjan ulointa kerrosta toimittaneen ohuen kumimaton irronneen ja repeilleen kärjistä. Ei jumalauta.

  Pari viikkoa sitten suutari laittoi kunnon kumipohjat ja venytti kenkiä lisää – toistaiseksi ne ovat pysyneet kasassa eivätkä ole enää sattuneetkaan entiseen malliin. Ehkäpä kaikki COS-kengät eivät ole tällaisia pahan onnen kappaleita… Nämä olisin jo palauttanut, ellei tarvitsisi alkaa soittelemaan ja postittelemaan Berliiniin asti.

  Toisaalta, miten sen nyt ottaa: alle 70 euron kenkiä on nyt laitettu n. 40 euron edestä. Olen maksanut nahkakengistäni nyt 110 euroa + vaivannäön + henkiset kärsimykset = silti varsin kohtuullinen hinta mieluisista kengistä, jos ne nyt pysyisivät ehjinä.

  Jotenkin sitä kuitenkin vain tuntuu mukavammalta käydä suutarilla huollattamassa laadukkaita kenkiä esim. vuosittain, kuin maksaa halpojen kenkien päälle heti alkuunsa lisähintaa saadakseen niistä käyttökelpoiset…

 5. Kiitos avusta Inke! Löysin itseni seisomasta COS-myymälän peilin edestä merkin nauhanilkkurit jalassani. Koko oli oikea, mutta istuvuudesta ei ollut tietoakaan. Kengät painoivat jalkojani mitä eriskummallisimmista kohdista. Askeleita en uskaltanut ottaa.

  Kengät jäivät hyllylle ja lähdin parempia jalkineapajia kohti. Matkalla pistäydyin ennestään tuntemattomaan Second Hand -liikkeeseen, jonka näyteikkunasta bongasin niin täydellisen näköiset kengät, että tuskin uskoin lykkyäni, kun olivat omaa kokoani, merkkiä A.P.C. ja hintaa hippasta yli huntin. Sovitin, rakastuin, heitin rahat tiskille ja puristin uudet lemmikkini tiukasti syliini.

  Oi onnea!

 6. Hanna-Katariina, ai mikä munkki! Onnitteluni! Kerro detaljeja? :)
  Mutta juu, ehkä mä en sitten ole ainoa jolla on hieman ongelmia COS-lestin kanssa… Vaatteita siellä osataan tehdä, mikä lie sitten kengissä mättää.

 7. Juontaja, paljox viive?
  No kuukausi!

  Kiitos onnitteluista! Kengät ovat aika tarkalleen nämä: http://www.juncturemag.com/wp-content/uploads/2010/08/apc_footwear_fall_2010_02-588×427.jpg , mutta mustat. Mokkapintansa vuoksi ovat jäähyllä eteisessä – mitä on tuo kamaluus jota taivaalta satelee?