shellac

Kerroinkin viime viikolla, kuinka kynsienlakkaus sujuu minulta kuin tanssi vain ja on lähestulkoon mielipuuhaani. Not.

Lakatuista kynsistä kuitenkin pidän, joten päätin antaa itselleni hetken hermolomaa ja kokeilin Shellac-lakkausta. Kyseessä on siis hybridilakka (mitä se sitten ikinä tarkoittaakin), joka kovetetaan kynsiin uv-valolla ja jonka tulisi pysyä paikallaan 14 vuorokauden ajan.

Epäilen, mahtaako sitten Shellackaan pysyä kahta viikkoa tällaisen rymy-Iitun kyydissä, mutta kokeillaan.

Toisaalta toivon, että pettyisin ankarasti näiden lakkojen pysyvyyteen. En nimittäin tiedä, haluanko kuitenkaan jatkuvasti olla maksamassa useampaa kymppiä kynsieni lakkaamisesta. Olkoon tämä kokeilu sellainen pieni hengähdystauko lakkaamiseen ja sen ainaiseen epäonnistumiseen kyllästyneelle kynsilakkarakastajalle.

Plus että olihan se kiva istahtaa työpäivän päätteeksi tuoliin, hörpätä kupista varsin kelvollista cappucinoa ja antaa jonkun toisen hoitaa kynsilakat kuntoon – vieläpä ilman lommoja, kiroilua ja kymmentä korjailukierrosta.

Nyt kun olen näköjään päässyt hemmottelun makuun, uskaltautuisinkohan joskus jonkinlaiseen kasvohoitoon? Viimeksi kävin ikävässä ja kivuliaassa ihonpuristelussapuhdistuksessa ennen vanhojentansseja. Te ette halua edes tietää, montako vuotta niistäkin kinkereistä on jo vierähtänyt.

Edellä mainittujen, lähes tavaksi äityneiden kauneushoitojen lisäksi olen elämäni aikana käynyt kerran pikamanikyyrissä (tammikuu 2010) ja kerran jalkahoidossa (kesäkuu 2008). Molempien villitysten takana olivat luonnollisesti Janilta sekä ystäviltäni saamat lahjakortit. Mitäpä luulette, koska tämä käsistä lähtenyt kauneushoitokierre oikein loppuu?!

Kommentoi

 1. Hahaa! Mukava kuulla että joku muukin on noin ”huoleton” itsensä hoidattamisen suhteen.

  Omat käyntini sisältävät yhden jalkahoidon (jonka teki ammattikoulussa ko. alaa opiskeleva sukulainen, siitä piti kirjoittaa ihan todistus ja kaikkea), yhden meikkauksen (omiin ylioppilasjuhliin, päädyin poistamaan silmämeikkini ja tekemään itse uuden kun kaikkea oli vähän liikaa…), yksi kasvohoito ja kaksi hierontaa lahjakorteilla. Thaimaassa kävin pari kertaa jossain manikyyrissä, päivä rannalla ja lakkaukset olivat entiset. Ei siis maksa vaivaa…

  Kampaajallahan olen muuten käynyt elämäni aikana kolmesti ja kiukutellut joka kerta viikkokausia huonoa tukkaani. Äitini on tosin entinen ammattilainen, hän ei vaan suostu tekemään hiukselleni mitään muuta kun pakolliset tasaukset ehkä kahdesti vuodessa, tietää nimittäin ketä syytetään jos lopputulos ei miellytä. Vaikka onhan se ihanaa kun joku joka osaa lakkaa esim. kynnet. Normaaliarkena en käytä ja voi sitä tuskaa kun piti pari viikkoa sitten lakata kynnet häihin. Tapahtumaketju oli kuin täysin tuosta aiemmin julkaistusta lakkausohjeesta ja lopputulos ei – yllätys – ollut ihan sitä mitä hain… :)

 2. Mulla on ollut kerran toi sama lakkaus. Pysyi todella hyvin, mutta lopuksi revin lakat irti kun kynsien kasvu alkoi näkymään rumasti.

 3. Day 2: Ihan kun mulla olisi jo pientä kärkikulumaa muutamissa sormissa. What.

 4. Day 3: Kyllä, kärkikulumaa: aika pientä, mutta siellä se on. Kynsiä ei ole käytetty työkaluina eikä käsillä ole tehty mitään haarukan liikuttelua tai tietskarin naputtelua rajumpaa. Tavislakka olisi kyllä jo hurjemmassa kunnossa, mutta n. 50 euron hintaan luulisi saavan hieman näkyvämpää eroa!? Voi tosin olla, että tämä kuluminen sitten lopahtaa tähän alkuunsa ja tämä tila pysyy ne loput kymmenkunta päivää…

 5. Mielestäni kaikki kasvohoidot ovat hieman hämmentäviä, mutta jalkahoidossa yritän käydä pari kertaa vuodessa. Jalkoja on meillä vaan tämä yksi pari ja niillä pitäisi tallustella koko elämä! Hoitoon vaan!

 6. Svea, kyllä mä seuraavaksi jalkahoitoon taidan suunnata… Kesä ja läpsykkäät ovat kyllä kovettaneet nahkani ja näihin ei edes Schollin erityisrasva kovettumille tunnu täysin tepsivän! Taitaa täytyä hetki vielä näitä rasvailla, että sinne hoitoon asti kehtaa, heh.

 7. Itse hankin kotiin 9W uunin ja geelilakat, pyyhkäisyaineen ja muut tarvittavat. Ei maksanut maltaita, kuittaantuu kahdella lakkauskerralla, jos kerran maksoit 50 euroa yhdestä kerrasta! Uskomaton summa tuosta ”pikamanikyyristä”.

  Itselläni pysyy hybridilakat (geelilakat) käsittämättömän hyvin, vaikka olen kiipeilijä! 2 viikkoa menee ihan reippaasti ilmaantumatta ja ilman suurempia kulumia. Kiilto on ainoa, joka kuluu kynsiltä nopeasti, mutta sen saan nopeasti korjattua kerroksella päällyslakkaa. Ja kun tarvikkeet on kotona, niin teen sen vaikka sohvalla tv:n ääressä löhöten.

  Omat kynteni ovat tyngät, ne eivät paljoa muutoin kulu, kuin kiipeillessä. Liekö tuolla sivuseikalla mitään tekemistä pysyvyyden kanssa.

  Tavalliseen kynsilakkaan en enää koskaan palaa!

 8. hei sivustaseuraaja, mistä ostit uunin yms? Alkoi kiinnostaa.

 9. […] loppuillan Hapsiaiseni opettelevat taatusti uusia […]