rakkaudentunnustus

Muutama viikko sitten sähköpostiin kilahti kutsu Samujin liikkeen avajaisiin. Kaunis, pikkuruinen ja tovi sitten ovensa yleisölle avannut liike sijaitsee muuten Kiseleffin talon yläkerrassa – suosittelen mitä lämpimimmin piipahtamaan paikan päällä, mikäli ette ole vielä ennättäneet.

Mutta niin, kuten te saatatte jo tietääkin, olen ollut äärimmäisen innoissani Samujin ja Samu-Jussi Kosken tekosista niin kauan kun olen moisista tiennyt. Mutta nyt meinasi kyllä happi loppua ja jonkinlaiset – tavallaan positiiviset – pelkotilat kävivät päälle, kun siinä sähköiseen postilaatikkoon kilahtaneessa kutsussa kerrottiin Samujin tehneen pienen erän mekkosia Libertyn kankaista.

Olen suoraan sanottuna vapissut täällä muutaman viikon odotellessani: minä ra-kas-tan Samujin vaatteita, jumaloin Libertyn kankaita. Vallan kauhistutti, mitä tämä vain kauneimmissa päiväunissani mahdollinen yhdistelmä tulisi taloudellemme oikein aiheuttamaan.

Pelkotilani eivät kyllä osoittautuneet turhiksi: se pieni liiketila oli kuin olikin täynnä niitä kauniita, kukikkaita ja lintusia viliseviä mekkoja, shortseja ja hameita – juuri kuten odotinkin, mutta silti ehkä vielä hieman enemmän. Onnekseni ja pelastuksekseni yksi joukosta oli kuitenkin mielestäni ylitse muiden – se on tuo ihanainen tuossa kuvassa. Voih.

Syvää ja äkillistä rakkaussuhdettamme on kestänyt vasta muutamia tunteja, mutta olen jo nyt valmis vannomaan, että tämä mekko on mahdollisesti vaatekaappini kaunein yksilö. Yleensä sitä vain toivoo, että mekko saisi kantajastaan parhaat puolet esiin, mutta nyt sitä melkein tekee kaikkensa, ettei onnistuisi tekemään pahemmin hallaa tuolle kankaiselle kaunottarelle. Pienen peilailun jälkeen uskoisin meidän saavuttaneen yhteisen sävelen, ja vannon edessämme olevan hienoja hetkiä niin korkokenkien kuin villatakkienkin parissa.

Minä en tiedä, mitä taikoja siellä Samujilla oikein tehdään, mutta jatkakaa samaan malliin. Nämä vatsanpohjaa ihanuudellaan nipistelevät pelkotilat vain jatkuvat – Mikko sanoi syysmalliston näytöksen nähtyään jokaisen vaatekappaleen huutaneen nimeäni. Olen virallisesti puolustuskyvytön, mutta kaikin puolin riemuissani. Moisen edessä sitä mieluusti heikentyy.

Kommentoi

 1. Häkellyttävän kaunis!
  Olen itse hakenut epätoivoisen kauan ”täydellistä” kukkamekkoa tai -paitapuseoa, turhaan. Kuosin kun tulisi olla täydellinen, eikä sellaista ole (varsinkaan tällaisen semi-minimalistin) helppo löytää lukemattomien epätäydellisten joukosta. Haluan siis onnitella sinua löydöksestä :)

 2. Inke. Se on täydellinen.

 3. Upea.

 4. Voi kiitoksia. Mekko pääsee neitsytmatkalleen tänään :)

 5. Ihana mekko! Uskaltaakohan sinne Samujin liikkeeseen mennäkään, mitä se voi aiheuttaa perheen taloudelliselle tilanteelle…

 6. h, kyllä se aika riski aina on ;) Bongasin muuten tänään Ilta-Sanomista ikävän uutisen: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/savu-nousee-arvotalosta-helsingin-keskustassa/art-1288410179504.html

  ”IS:n paikalla olevan toimittajan mukaan savu nousee vaatesuunnittelija Samu-Jussi Kosken liikkeestä Kiseleffin talossa Senaatintorin laidalla.”

  Shieet… Toivottavasti vahingot säilyvät vähäisinä, tosi ikävä keissi starttaavalle merkille, joka sai juuri oman hienon liikkeen pystyyn ja avattua :(

 7. Oltiin pojan kanssa juuri palon alkaessa Kiseleffissä, sähkökaappi. Vaikee sanoa, mitä vaatteille tapahtui, kun jouduttiin ulos eikä sitten enää jaksettu jäädä norkoilemaan, josko pääsisi uudestaan…

 8. Hesarissa ei annettu ymmärtää mikä vaateliike oli kyseessä, mutta pienen artikkelin vika lause taisi olla ”vaateliikkeessä olleet tekstiilit kärsivät mittavia savuvahinkoja”…. Voi ei.

 9. Voi ei… :( Lähteeköhän savun haju vaatteesta pesemällä????
  Tarjoudun ostamaan muutaman ihanan savulta haisevan mekon hyvällä alennuksella, sanotaan vaikka -80%…

 10. Moi!

  Mitähän matskua nuo Libertyn mekot mahtavat olla, puuvillaa?

 11. Sade, onni onnettomuudessa ettei tuossa kuitenkaan ilmeisesti oo kunnolla liekit leimahtaneet. Toivottavasti saavat ovensa pian taas auki ja toivotaan, ettei pieneen liikkeeseen mahtunut kovasti varastoa savun pilattavaksi!

  Tiia, auts. Toivottavasti tosiaan liikkeessä ei ollut hirveästi vaatteita/varastoa, Vaikka vakuutus korvaisikin vaatteiden valmistushinnan (eikai katteilla varustettua myyntihintaa kuitenkaan?) niin mistäpä kehittää myytävää syksyksi lyhyellä aikataululla :(

  h, en tiedä miten mahtaa lähteä… Josko sitten laisinkaan.

  Saga, omani on 100% puuvillaa, muita en tsekannut mutta uskoisin niidenkin olevan.

 12. […] ruusumekko, sinikukkamekko, harmaa takki – vieläkin jaksan riemuita jokaisesta Samuji-hankinnastani. […]