ona dich sterbe ich

Täydellisen kameralaukun löytäminen näyttäisi olevan lähes yhtä vaikeaa kuin täydellisen valokuvan ottaminen. Kun ottaa huomioon, että maailmassa on tällä hetkellä todennäköisesti enemmän valokuvausharrastajia kuin koskaan, niin miksiköhän perinteikkäät laukkuvalmistajat eivät ole halunneet lähteä tekemään uutta aluevaltausta ja kehittämään tyyliteltyjä kameralaukkuja? Minulle ainakin kelpaisi kameralaukku, joka ei näytä kameralaukulta. Eikö tässä voisi olla markkinarako jollekulle?

Vuonna 2010 perustettu Ona on ensimmäinen löytämäni valmistaja, joka oikeastaan edes yrittää. Kuvan vasemmalla puolelella näkyy heidän bag-in-bag -ratkaisunsa, joka tekee kassiin sujautettuna (riittävän reilun kokoisesta) lempilaukustasi kamerakestävän ilman kaikkia niitä kameran ympärille kieputeltuja huiveja ja neuleita, jotka täällä ovat toistaiseksi käytössä kamerasuojina. Kuvassa oikealla taas on maailman ensimmäinen oikeasti hyvän näköinen kameralaukku. Lisää tällaista, kiitos!

 

Kommentoi

 1. Oi saakeli, toi nahkalaukku on aivan ihana!!

 2. http://www.etsy.com, hakusanaks että camera bag tai vaikka leather camera bag. Esimerkiks näin:
  http://www.etsy.com/search/handmade?search_submit=&q=camera+bag&view_type=gallery

  Juu siellä on hippikukkalaukkuja, mutta myös todella hienoja juttuja. Ja samalla tulee tuettua jotain pientä tai pienehköä käsityöyrittäjää. Ja maailma pelastuu! :)

 3. Kyllä, tämä on todellinen ongelma. Itse olen päätynyt hankkimaan kaksi eri kokoista Billinghamia. Ovat olleet erinomaisia.

 4. HAH! Löysin oikeanpuoleista muistuttavan laukun kirpparilta kahdellakympillä. Italialaista nahkaa, ei mitään vikoja, tumman ruskea, sopivan patinainen, mikä tarkoittaa vain sitä, että laukussani ei ole uutuutta hönkivän laukun muodotonta jäykkyyttä. Omani on rennon asenteikas. Hintalappuun oli myyjä kirjoittanut ”kameralaukku”. Kusin hunajaa noin viikon.

 5. Oi hienoja! Noista tuli mieleen ylläoleva linkki. Tilasin tältä suomalaisompelijalta pienen laukun ja se oli tosi huolellista työtä. (Toivottavasti sain ton linkin näkymään. Löytyy joka tapauksessa Etsyn sivuilta nimellä Mari Forssell tai Stash)

 6. Jaha ei näkynyt :) eli tää oli se linkki:

  http://www.etsy.com/shop/mariforssell?section_id=6953566