22-pistepirkko: lime green delorean

Yhdeksänkymmentäluvun alussa äitini tuli töistä kotiin aivan tohkeissaan, koska oli kuullut radiosta parhaan kappaleen ikinä. Valitettavasti äitini ei ollut kuitenkaan saanut selville, mikä artisti tai kappale mahtoi olla kyseessä. Aluksi hän yritti hyräillä laulun melodiaa minulle, mutta kun tämä ei tepsinyt, yritti hän kuvailla kuulemaansa sanoin laulu, jossa kuului lintujen laulua kesken kappaleen. Itselläni eivät kellot soineet, minähän en tuolloin kuunnellut mitään radioiden soittamaa mainstream-musiikkia!

Äitini ei tietämättömyydestäni lannistunut, vaan otti yhteyttä radiokanavaan ja sai kappaleen soittaneen toimittajan kiinni. Tämä osasi niiden samaisten hyräilyjen ja selityksien jälkeen kertoa kyseessä olleen 22-Pistepirkon kappale nimeltään Birdy. Lienee sanomattakin selvää, että meillä kuunneltiin Big Lupua lähes repeatilla seuraavan kuukauden. Loistava levy!

Näin meillä vuonna 1992. Nyt parisenkymmentä vuotta myöhemmin konkareilta on tulossa uusi levy ja Soundcloudin puolella onkin jo pari kappaletta kuunneltavissa. Nyt taitaa olla minun vuoroni muistuttaa äitiäni bändin olemassaolosta, sillä kyseessä saattaa olla parasta Pistepirkkoa ikinä.

Klick-klick ja kuuntele!

Kommentoi

  1. Hauska tarina! Ja bändillä hyvä nimi – sattuneesta syystä…

  2. Kiitti tiedosta ettÄ uutta tulossa!
    Broken toys oli ainakin hyvä; ”Broken toys make no noise”.