maitokahvi

Viimeisen viikon ajan sormenpääni ovat olleet maitokahviin dipatut. Tykkään! Talven pitkälti viininpunaisissa kynsissä viihtyneenä vaaleampi sävy tuntuu raikkaalta, sopivan kiltiltä ja keväiseltä. Tykkään toki myös siitä, että vaalea sävy on armollinen – pieni kuluma kärjissä tai lakkapalasen irtoaminen kynsinauhan vierestä ei huuda läsnäoloaan samalla tavalla kuin tummissa lakoissa.

Olisin mieluusti myös jakanut kuvan keväisen raikkaasta lopputuloksesta, mutta katsoin parhaaksi säästää teidät ilmeisesti hivenen elämää nähneiltä kynsinauhoiltani. Lushin Lemony Flutter kyllä auttaa, mutta ihmeisiin ei sekään pysty.. Varsinkaan, jos kynsinauhojen ympärille kiinnitetty ihminen on viime aikoina muistanut tarttua purkkiin noin joka toinen päivä.

Kynsinauhojen nykytilasta huolimatta olen varsin neuroottinen, mitä kynsilakkaan tulee: jos palanen lohkeaa, tunnen pakottavaa tarvetta pitää käsiäni loppupäivän taskussa. Tunnustettakoon, että kynnet lakattuani siirrän lakkapullon sekä pikakuivattavan päällyslakan käsilaukkuun mahdollisesti yllättävien korjaustoimia vaativien hätätilanteiden varalta.

Siitä huolimatta, että minulla on lähtökohtaisesti aina kynsissäni lakkaa, en kärsimättömänä ihmisenä erityisemmin pidä lakkaamisesta. Bravuurinumeroni onkin kolmen kynnen lakkapinnan tärveleminen jo lakkapulloa sulkiessa… Sen kerran kun onnistun, pyrinkin pitkittämään lakanvaihtovälejä toisinaan naurettavuuksiin asti.

Kun kynsien kärjistä paistaa parin päivän näppiksenhakkaamisen jälkeen milli lakatonta pintaa, kaivan lakkapullon esiin, täytän kolot värilakalla ja siloitan kokonaisuuden suht eheäksi kerroksella päällyslakkaa. Kiireessä, ekstralaiskana tai vain muutaman kynnen lakkauksen kuluttua teen hätäratkaisun, tartun lasiviilaan ja viilaan ne kuluneet kärjet pois häiritsemästä. Tadaa, päivä tai pari lisää elinaikaa lakkaukselle!

Todettakoon vielä, että olen ollut varsin tyytyväinen nails.incin lakkojen pysyvyyteen. Löysin merkin taannoin saatuani ilmaispullon jonkun akkainlehden kylkiäisenä, nyt uskaltauduin tilaamaan toisenkin värin. Ehkäpä tilaan vielä kolmannen ja neljännenkin, olkoonkin että lakkojen tilaaminen pelkkien nettisaitin kuvien perusteella on osoittautunut lähinnä loistavaksi mahdollisuudeksi haalia kaappeihin sinne päin -sävyjä.

nails inc. -lakkoja toimittavat Suomeen mm. feelunique.com ja lookfantastic.com, n. 13-14€/pullo.

Kommentoi