broke preppy

Tämän hetken miesten muodissa pidän erityisesti merkeistä ja suunnittelijoista, jotka ovat sijoittaneet itsensä jonnekin rennon ja muodollisen pukeutumisen välimaastoon. Ruotsalainen kestosuosikkini ja inspiraationlähteeni industribolaget tutustutti minut termiin broken preppy, joka mielestäni kuvailee kyseistä pukeutumistyyliä melko hyvin. Pitää olla huoliteltu, muttei kuitenkaan liian siloiteltu. Vaatteet saavat olla hieman ryppyisiä, kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Tällainen puoliholtiton lähestymistapa antaa mielestäni myös huomattavasti enemmän tilaa luovuudelle pukeutumisessa – siitä tulee hieman mielenkiintoisempaa ja jännittävämpää, eikä lopputulema ole aina niin ennustettavissa. Täytyypi palata asiaan lähitulevaisuudessa hyvien esimerkkien kera.

Yllä pari esimerkkiä japanilaiselta ts(s):ltä, jotka mielestäni istuisivat broken preppy -tyyliin täydellisesti. Valitettavasti merkin timantinkovan hintatason takia lopputulema olisi lähimpänä broke preppyä..

Kommentoi

  1. Industribolaget on ollut melkoinen tiennäyttäjä ja edelläkävijä. Broken preppyyn kuuluu tietynlainen niukkuus ja karkeus, kaikki epäaitoudet tulevat noista sikakalliista hypemerkeistä nelinumeroisine hintalappuineen. Mielummin nappaisin faijan vanhan kauluspaidan ja kävisin ompelijalla muokkaamassa sitä omalle kropalle sopivammaksi. Toisaalta Garlövilla on esillä myös rehellisen asiallisia kledjuja, jotka maksavatkin enemmän. Mielestäni pointti on nimenomaan yhdistellä ääripäitä eikä niinkään yrittää näyttää pummilta kahden tonnin valmiiksi rypistetyssä pikkutakissa.

  2. LL, totta, mutta mitä tähän tyylisuuntaukseen tulee, en lähtisi erottelemaan asioita ja toteutuksia niin karkeasti sen perusteella mitä vaatteet ovat maksaneet. Kaksipiippuinen juttu – broke preppyä tekevät merkit lienevät saaneet inspiraationsa luovasti isoisiensä vaatteisiin pukeutuvilta herroilta, mutta ns. tyylisuuntauksen laajempaan tietoisuuteen ja halukierteeseen saattamisella osansa on taatusti ollut osansa esim. näiden og-herrojen vaatevalinnoista inspiraatiota ammentaneilla merkeillä.

    Samankaltaisen, huolitellunrähjäisen olemuksen voi toki saada aikaan ostamalla valmiin ryppyisen ja ns. elämää nähneen vaatekappaleen uutena ja kalliimmalla tai vaihtoehtoisesti päivittämällä sitä faijalta perittyä kauluspaitaa osaavalla ompelijalla. Kukin tyylillään, mutta lookin voi toteuttaa yhtä hyvin joko uusilla, tangolta poimituilla vaatekappaleilla tai luovemmin kirppareilla löytyneillä, ehkä hivenen fiksatuilla vaatteilla. Pisteet toki sille, joka spottaa ne todelliset helmet UFF:ilta muutamalla eurolla, he’s a genious :)