hope a/w 2011

Minimarketin lisäksi myös Hope taisi jättää näytöksen väliin viimeviikkoisilla Tukholman muotiviikoilla ja päätti esitellä syysmallistonsa tyylitellyn videon muodossa. Vai oliko heillä videoesityksen lisäksi näytöskin, kuka tietää?

Mitähän tästä mikroilmiöstä pitäisi sitten päätellä? Onko laadukkaan videon tekeminen huomattavastikin halvempaa kuin näytöksen järjestäminen? Saavuttaako videolla enemmän huomiota kuin perinteisellä mallien lavalle marssittamisella? Kiinnittääkö videon katsoja kuitenkaan huomiota ns. oikeisiin asioihin eli niihin esiteltäviin vaatteisiin vai rakennellaanko tässä hypeä ja mielikuvia? Kauanko väki jaksaa innostua videoista? Jaksaako oikeastaan nytkään?

Acnen näytöskaupunki on nykyään Lontoo, moni muu mielenkiintoisista ja tunnetuimmista länsinaapurin muotimerkeistä katsoo tärkeämmäksi tehdä videon näytöksen sijaan… Ovatko Stokiksen muotiviikot pikkuhiljaa passé? Mitä seuraavaksi – Suomen malliko? Tervetuloa ”muotitapahtumaan” Tukholman Messukeskukseen?

Jos tulevaisuuden ennustamisen ja saivartelun jättää hetkeksi sikseen ja keskittyy katsomaan melkoisen onnistunutta, pohjoisilla vesillä seilaavan jäänmurtajan kannella kävellen esiteltyä syysmallistovideota, voi todeta seuraavaa:

– Videolla vilahtavat kaksi beigeä yläosaa ovat kerrassaan ihastuttavia. Sisäkäyttöön tarjolla olisi väljälinjainen, vajaahihainen jakku, ulkokäyttöön kamelinvärinen, väljä ja hieman viittamainen takki.

– Tulossa on ainakin kahdet kiinnostavat kengät. Toiset ovat kuin korolliset, sirot lapikkaat – niitä ihailen ihan oikeasti. Toiset vaikuttaisivat olevan korolliset, poronkarvaiset kengät, tuossa kuvassa vasemmalla. Ne kiinnostavat minua pohjoisen tyttönä, puhtaasti periaatteellisella tasolla.

– Hope vaikuttaa olevan myös ensi syksynä klassisen raikas, mutta silti – tai juuri siksi – tarpeeksi mielenkiintoinen.

– Tekee mieli lähteä seilaamaan pohjoisille merialueille tyylikkäästi pukeutuneena, mielenkiintoisen näköisten hahmojen seurassa. Skepp ohoj!

Hope a/w 2011 – The Cap of the North

Director: Jörgen Ringstrand
Fashion Editor Man Collection: Stefan Söderberg
Fashion Editor Woman Collection: Ann Ringstrand
Hair/Make up: Linda Sundqvist/Agent Bauer
Assistent: Pari Damani/Agent Bauer
Music: Hope Production

Kommentoi

  1. Anteeksi, mutta miten tuon taustamusiikin saa pois päältä ilman koneen vaientamista?

  2. au, olen todella, todella pahoillani siitä hirvittävästä kakofoniasta joka täällä blogin puolella eilen illalla pärähti käyntiin. Etusivulla on pari Vimeo-videota ja vika oli heidän päässään – videot lähtivät yhtäkkiä rullaamaan automaattisesti, vaikka niiden ei siis todellakaan kuuluisi niin toimia eivätkä ne niin aiemminkaan tehneet. Vika korjattu nyt. Arvaa etsinkö itse eilen illalla tovin melun lähdettä? :D

  3. Hmm… minä taas tykkäsin! Varmaan juuri sitä syystä, että näkee vaatteet ns. ”liikkeessä” eikä vain kuvina tai mallien ”ponipompinnassa” lavalla. Minulle riittäisi tuohon lisäksi hyvä look book, ja siinäpä se. Casting oli minusta myös onnistunut, ja erityisesti tuo vanha ”merikarhu” oli ihan löytö itsessään – joskin hiukan enemmän näyttelijänlahjoja olisi tarvittu malleilta, sillä tunnelma oli kohdin vähän vaivaantunut. Ehkä näillä halutaan herättää huomiota ja pitää myös kustannukset kurissa tai jotain?

  4. Susie, voi, taisin kuulostaa hieman negatiiviselta – mallistosta minä kyllä tykkäsin! Ja tykkään näistä videoistakin, tämä eritoten on mielestäni melkoisen hieno ja kyllä siinä ne vaatteetkin hieman enemmän eloon heräävät. Ja merikarhu <3

    Olen vain todella, todella laiska klikkailemaan videoita pyörimään, aiheen pitää lähtökohtaisesti olla todella kiinnostava että jaksan edes painaa sitä play-nappia. Yritän opetella, ties mistä jään paitsi videonvastustelijana...

  5. […] Alkuvuodesta kirjoittelin Hopen syysmallistosta ja ihastelin videolla vilahtaneita korollisia lapikkaita. Siinäpä ne nyt sitten ovat ja edelleen kovasti silmääni miellyttävät, olkoonkin, että itselleni taitaisin kuitenkin ennemmin ottaa ne perinteiset, varrelliset ja tasapohjaiset versiot. (Ja nämä voisin kyllä ottaa vaikkapa kaupan päälle.)  […]