cos tukholmaan

Stop press! COS avaa viimein liikkeen länsinaapuriimme. Sijaintina Tukholman keskustan Biblioteksgatan, tarkasta avajaisajankohdasta ei harmainta aavistustakaan. Mutta tulossa on joskus kesän korvilla, varmasti ja vahvasti.

Todettakoon, etten itse omista tältä H&M -konserniin kuuluvalta ketjulta ainoatakaan vaatekappaletta, joten laadusta on paha mennä sanomaan. Toivottavasti odotukseni eivät ole aivan liian korkealla.. Olen nimittäin kovasti toiveikas, että kyseisen ketjun valikoimista voisi löytää niitä ihanan tavallisia, lähes täysin kikkailemattomia ja aina tarpeellisia vaatteita, joita juuri kukaan muu (katkeroituneen karkea kärjistys, toim. huom.) ei näemmä katso tarpeelliseksi valmistaa. Mallistokuvien perusteella näyttää lupaavalta – josko täältä saisi joskus itselleen sen ihan tavallisen mustan puolihameen ja hyvän valkoisen normikauluspaidan?

Nyt vain avajaisajankohtaa odottelemaan… Mutta hei, COS – ettekö te voisi tulla myös Helsinkiin? Konsernillahan on kaksi valtaisaa H&M-myymälää siinä Aleksin varrella (mikähän järki tässäkin on?), menkää ja vallatkaa se Kämpin tila itsellenne ja pelkistetyille kohtuuhintaisille kauniille vaatteillenne. Pliide.

(via Hotspot och Lisa C, tackar!)

Kommentoi

 1. aijuu, ja hys hys. kiehl’s on tulossa suomeen…

 2. Ai on?! YES! Osoitteen kiehls.fi -toimimisesta uskalsimme jo toivoakin moista… Minne ja milloin – hyshys? :D

 3. ei vielä tietoa aikataulusta, mutta keskustaan hyvälle paikalle. tieto siis tulee sitä kautta, että frendi olisi halunnut perustaa sen tänne ja sai kuulla, että ”sori, meni jo”.

 4. Briljanttia. Ehkä en siis tammikuiselta Tukholman reissulta roudaakaan kotiin ainakaan kolmea litraa shampoota.. :D

 5. COSin lastenvaatteet on valtavan ihania joten olen mukana tässä vaateessa, COS Helsinkiin, kiitos!

 6. Juhlaa! Vasta pääsin marisemasta Berliinin reissulta palanneelle ystävälleni, joka oli hurmaantunut COSista, että saataisipa se Helsinkiin tai edes Tukholmaan! Superia.

 7. KIEHL*S!?!?!? JES JES JES!!! ja tietty siis jes COS stockholmillekin

 8. Ehkä se Helsinkikin sieltä vielä seuraa perässä! Täytyy kyllä sanoa että siinä missä ensimmäistä COS vierailuani seurasi ylenpalttinen hurmio, ei sieltä ole viimeaikoina tarttunut kauheasti mitään mukaan. Ihan kuin taso olisi vähän laskenut? Tosin se täytyy sanoa että ne perusvaateet ovat kyllä yhä kunnossa!

 9. […] This post was mentioned on Twitter by Tuukka Laurila. Tuukka Laurila said: RT @issueshki: cos tukholmaan http://bit.ly/foca6x […]

 10. Hei Kiehls fanit, kertokaa mulle miksi se on niin ihana ja mitä tuotetta ilman ei voi selvitä? :) Niiden valikoiman suuruus hämää mua, joten en ole edes saanut aikaiseksi mennä niiden osastolle paikallisella stokkalla, kun en tiedä mistä aloittaisin..

 11. Täällä Frankfurtin COSin myymälässä Saksassa tulee piipahdettua säännöllisesti ja kyllähän sieltä aina silloin tällöin on tarttunut jotain mukaan. Olen kuitenkin huomannut sen, että ihan kaikkien tuotteiden kohdalla hinta-laatusuhde ei ole kohdallaan, mutta suurimpaan osaan ostamistani tuotteista olen kyllä ollut tosi tyytyväinen! Ja kauppaan on muutenkin kiva mennä ihan vaan hiplaamaan niitä tuotteita, kun liike on niin tyylikkäästi sisustettu ja näyteikkunat on hillityn hienot :-)

 12. Mahtavuutta! Kiitos tiedonvälityksestä!

 13. Itse hullaannuin Cos:ista viime kesänä. Mukaan tarttui vaikka mitä Berliinin liikkeistä ja Barcelonasta! Jokainen vaate oli tuolloin alessa ja ostin pelkästään laadukkaita materiaaleja, villaa, silkkiä ja nahkaa. Kaikki vaatteet, korut ja laukku ovat kuin uusia. Itselläni on siis todella hyvä kuva tästä lafkasta! Saatan olla vähän kurja, mutta minusta ois kivempi jos kyseinen liike ei rantautuisi ihan vielä Suomeen. Löytyypä munkin vaatekaapista muutama tosi hieno juttu, jotka ei tule ihan jokaisen vastaantulijan päällä vastaan:)

 14. HURRAA!!!

 15. …ja vielä kun saataisiin uniqlo jonnekin lähettyville :)

 16. Opiskelen tällä hetkellä tekstiilimuotoilua ja tämän johdosta musta on tullut todella nipo mitä laatuun tulee.

  Tällä hetkellä suoritan työharjoittelua Lontoossa ja COS kuuluu ehdottomasti suosikkeihini! Liikkeitä on useampikin ja aina löytyy jotain kotiin kiikutettavaa. Kivan ajatonta ja simppeliä ja varmasti toimivaa!

  ..tosin, jokaisessa hoito-ohjeessa sanotaan, että ei pesukoneen kestävää. Eli se on pesulalasku tai osassa käsinpesu. Ei siis kiireisille ihmisille TAI siis juuri heille..

 17. Hanna, ai niillä on lastenvaatteitakin? Pikkuherra pysyy siis hyvin, hyvin tyylikkäänä jatkossakin.. :)

  wikke, no Tukholmaan nyt ainakin! Jes! Ramppaan siellä koko ajan muutenkin, tää on niin kiva lisä kaupunkikierrokseen.. Varsinkin kun olen viime aikoina kitissyt kaupungin miestenvaatetarjonnan voittavan naistenvaatetarjonnan :)

  petra, hyviä uutisia, hyviä uutisia. Mikä on sun Kiehl’s-suosikki?

  Ancka, just noita ns. perusvaatteita mä kaipailisinkin, hyvä että ne ovat ainakin edelleen kunnossa :)

  Pee, mä olen aika tuore Kiehl’s-ihailija, olen täysin rakastunut heidän shampooseen ja hoitoaineeseen (Kiehl’s Amino Acid Shampoo ja Kiehl’s Hair Conditioner and Grooming Aid 133) sekä Marvelous Mineral Mascara -ripsariin. Sain sieltä viimeksi testerin sellaisesta sinisessä lasipullossa myytävästä yöseerumista ja ajattelin sitä kyllä seuraavalta reissulta mukaan napata, se tuntui tosi hyvältä. Myönnettäköön, että kyllähän tässä hyvien tuotteiden lisäksi ostaa myös mielikuvia – kaikki freesit, luonnonkauniit ja hypertyylikkäät ranskattaret AINA sanovat jonkun Kiehl’sin tuotteen lempparikseen jos lehdissä on niitä ”mitä on kylppärin kaapissasi?” -juttuja :D

  Katze, tarkkana saa varmaan COS:issakin olla, tuntuu kyllä että jokaisen laadukkaanakin pidetyn vaatemerkin tuotevalikoimaan osuu niitä älyttömiä notkahduksia tai (hintaansa nähden) täysin järjettömiä matskuvalintoja. Ja niin, onhan sitä villaa, puuvillaa, kashmiriakin ties minkälaatuista, ei se materiaalilappukaan aina valitettavasti takaa onnellista yhteiseloa :( Toivotaan, toivotaan – siitä on jo melko kauan kun viimeksi kävin COS:in liikkeessä, siis n. 2-3 vuotta – toivottavasti aika ei ole kullannut mun muistoja :D

  Hanna, eipä kestä – pidän korvia auki jos tuosta liikkeen aukeamisesta tulee lisäinfoa… :)

  juhis, hahaa – tiedän mitä tarkoitat, tunnistan itsessäni myös tuon omivan ankeilijan :D Ennen oli tosi hauskaa hakea Monkilta ja Weekdayltä jotain Tukholmasta, kun niitä samoja juttuja ei ollut ihan kaikkien päällä, huoletti että Suomeen tulon myötä samat jutut ovat sitten ihan kaikilla. No, jotkut jutut kieltämättä ovatkin.. Asia tosin jaksoi häiritä mua ohikiitävän hetken – sehän on lopulta kiinni vain siitä, miten niitä vaatteita sitten yhdistää :) COS:in vaatteet nyt ovat melko simppeleitä muutenkin, moni ei ole niin helposti tunnistettavissakaan.

  sointu, bileet! Uniqlo kelpaisi kieltämättä myös – se pitäisi saada jonnekin lähemmäs. Olen liikkeessä vieraillut vain Nykissä ja siellä menin ihan jäihin valtavassa, kolmikerroksisessa liikkeessä. En oikein osannut etsiä mitään enkä keskittyä mihinkään, tuntui että aika oli rajallinen enkä halunnut viipyä yhdessä hehtaarihallissa kovinkaan kauaa kun oli koko kaupunki näkemättä ;) Ehkä esim. Tukholman reissulla raaskisi käyttää aikaa asiaan paneutumiseen, kun kaupunki on muuten jo hyvinkin tuttu :)

  micromillimeter, kiva että olet ollut tyytyväinen ja tosi kiva kuulla, että olet tyytyväinen vaikka olet ammattilainen ja tarkka! Tuntuu muuten, että tuo käsinpesu/kemiallinen pesu läntätään pesulappuun entistä useammin syyttä suotta, tuntuu että merkit eivät halua ottaa vastuuta tuotteistaan ja niiden elinkaaresta. Esim. monella jenkkimerkillä on miesten 100% puuvillaisissa kauluspaidoissa vesipesukielto, eikä tähän ole mitään järkisyytä (printtejä, kovikekankaita, värjäytymisvaaraa..). Itse olen tehnyt päätöksiä tapauskohtaisesti: 100% villakangasta olevan mekon kiikutan aina pesulaan, vesipesukielletyn puuvilla-pellavasekoite shortsihaalarin pesin käsinpesuohjelmalla jääkylmällä vedellä koneessa eikä se mennyt siitä yhtikäs yhtään miksikään. Benettonin o-aukkoisia villaneuleita olen pessyt villaohjelmalla ja villapesuaineilla koneessa ja koen saaneeni parempia tuloksia kuin käsinpesulla – ne eivät jää niin märiksi eivätkä venyty kuivumisvaiheessa. Riskinhän kokeillessaan aina tietty ottaa, mitään superherkkiä tai mulle korvaamattomia (sikahintaisia tai ”tapan itseni jos tämä hajoaa” -luokiteltuja) vaatteita en lähde riskeeraamaan.

 18. mun täytyy myöntää, että en ole kiikuttanut cosin vaatteitani pesulaan (paitsi silkkimekon (jonka senkin olen pessyt käsin pari kertaa kiireessä) ja takit), vaan heitän ne koneeseen käsinpesuohjelmaan. kaikki ovat edelleen kunnossa; vanhimmat yli kolme vuotta vanhoja ja kovasti käytössä.

  kiehl’sin amino acid shampoo on munkin lemppari vuodesta 2004 ja nykyisinkin päivittäisessä käytössä kuten suihkusaippuansakin. lisäksi käytin pitkään heidän peruskasvopuhdistusainettaan. creme de corps on toimiva klassikko, ja klassikkohuulirasva sopii rasvaisesta pitävälle, vaihdoin omani geelimäisempään malin+goetziin pari vuotta sitten.

 19. stellagee, no just noin – alkaa tulla n. 70 euroa maksaneelle, hankitulle vaatteelle kivasti hintaa, jos sitä saa koko ajan pesulassa pesettää! Oon vähän tällainen ”tee se itse” -henkinen idiootti ja pesen kotona kaiken, jonka suinkin uskallan. Pesulaan päätyvät oikeastaan vain jakut, takit ja juhlamekot. Villatakkeja en oikeastaan juurikaan pese, tuuletan ja pakastan vaan. Villaneuleita tulee pestyä useammin, koen että ne likaantuvat helpommin kun monesti niiden alla on vain joku toppi :D Hienopesuaine, pyykkikoneen käsinpesuohjelma ja kylmä 20-asteinen vesi – niillä pötkii jo pitkälle.

  Niin ja Kieh’s – shampoo on tosiaan aivan loistavaa kamaa! Suihkusaippuaan en täysin rakastunut, Janille oltiin myyty unisexinä joku tuoksu joka oli mun mielestä ihan Mennen. Ehkä joku toinen tuoksu, sitten… Mulla on myös joku Kiehl’sin kasvojenpesuaine joka on ihan jees, myös tuo huulirasva löytyy ja sekin on ihan jees! Eivät ehkä kaikista suurimman vaikutuksen tehneitä tuotteita, mutta toimivaa kamaa. Mutta noin kaiken kaikkiaan mielikuvani merkistä on positiivinen!

 20. Amen! Ja vielä Kiehl´s tänne. Voi jehna!
  Testatkaa kuulkaa Kiehl´sin Ultra Facial Cream ja Ultimate Strength Hand Salve.
  Oi onnea!

 21. Kiitos Kiehl’s vinkeistä ihanat! Ehkä uskallan seuraavaksi jopa lähestyä sitä putiikkia.. Inke, jossain ranskalaisessa lehdessä joku ranskalainen nainen (faktat kunnossa) just taisi kehua sitä yöseerumia, ainakin muistelen sen olleen juuri se sininen purkki.

 22. kyllä ne COSit on ihanan laadukkaita! saumat pitää, nelos ei nukkaannu jne. tietty jos valkkaa hyllystä täysin keinokuitukaman (ei kyllä onneksi paljoa edes tarjolla) niin se nyt vaan jo materiaalilapulla huutaa apua eikä varmasti tunnu kestävältä ja laadukkaalta. tää on hyvä juttu, toivottavasti hinnat pysyy about samoina kuin muualla euroopassa.

 23. Zana, kiitos vinkeistä! Kahtotaan, jos sitä vaikka naamarasvaa seuraavalla kerralla…

  Pee, no niin, siitä vain ranskatarten jalanjäljille :D Putiikki on rento eikä yhtään pelottava, niissä on kaikissa joku seinänpätkä jossa on sööttejä valokuvia myyjistä ja kantiksista perheineen ja koirineen. Ei voi olla paha asia.

  nora, very good, very good! Tarkkaillaan tilannetta ja toivotaan että hinnoissa ei ole hulppeaa skandinaavilisää.

 24. […] edit: “Mutta hei, COS – ettekö te voisi tulla myös Helsinkiin? Konsernillahan on kaksi valtaisaa H&M-myymälää siinä Aleksin varrella (mikähän järki tässäkin on?), menkää ja vallatkaa se Kämpin tila itsellenne ja pelkistetyille kohtuuhintaisille kauniille vaatteillenne. Pliide.” – minä, mä ja meitsi 11.1.2011. […]