haiskaa joulua

Pukin tuomista paketeista kääriytyi yllättäviä määriä ylellistä tuoksuvaa. Lähipiirissä tiedetään, mistä minä tykkään… Onnentyttö!

Arpominen Byredon Blanchen ja La Tulipen välillä päättyi viimein, ihanaa että päätös tehtiin puolestani. Itse en varmaan olisi koskaan saanut tätä päänsisäistä kaksinkamppailua ratkeamaan, olkoonkin että vaaka olikin jo kallistunut hivenen raikkaan tulppaanin puolelle.

Suihkugeeliä minulla on nyt varmaankin loppuvuoden tarpeiksi, kuusi uutta jumaltuoksua Molton Brownilta ja aiempaakin lahjaa vielä hienosti jäljellä. Onneksi valtaosa pakkauksista on pieniä ja sieviä, juuri sopivia eri tuoksujen testailuun ja vaihteluun mielialan mukaan. Tämänhetkinen suosikki? Mustapippuri! Kovana kakkosena taitaa tulla koivu, se onkin jo puolillaan kun pääsi mukaan uudenvuodenreissulle.

Arjen luksusta – juuri tällaiset ovat parhaita lahjoja. Ylellisiä ihanuuksia, joita harvemmin raaskii itselleen ostaa vaikkeivät ne totaalisesti pankkia räjäytäkään.

(Mutta jos olisin saanut lahjaksi vielä deodorantinkin, saattaisin hivenen huolestua.)

Kommentoi

 1. mustapippuri on ihana, tykkään myös! ja vaikka olenkin todellinen tuoksunatsi, niin ehkä noin pienissä purkeissa voisi olla tosiaan testinostetta arkeen – ja voihan ne kukkaistuoksut aina antaa parempaan kotiin…

 2. stellagee, uskoisin että tuo boksi voisi olla myös sinun makuusi – siihen ei ollut sattunut mukaan yhtään niitä kukkaistuoksuja, boksi on unisex ja kaikki tuoksut ovat suihkugeeleissä yleisiä hedelmiä ja kukkia paljon mielenkiintoisempia. Tulehan nuuhkimaan :D

 3. Ihania lahjoja, todellakin. Arjen luksusta tarvitaaan aina. Itse ostin itselleni jokin aika sitten Blanchen ja ensimmäistä kertaa elämässäni olen kotonani tuoksussa. Tuntuu niin omalle. Tulipe on kyllä aivan yhtä ihana.

 4. Ai niin. Muistin, että mainitsitte teillä olevan KitchenAidin blenderi. Olen ostamassa itselleni blenderiä, mutta tarvitsisin sellaisen, joka pystyy myös esimerkiksi vihanneksiin, vaikkapa selleriin ja porkkanaan. Oletteko kokeilleet? Miten se suhtautuu näihin? (Oletan että teillä on Artisan-malli)

  Anteeksi röyhkeä tiedusteluni, jätä vastaamatta jos haluat :)

 5. mariaelina, tällaiset lahjat ovat ylläreinä vielä parhaita – luksusta mutta myös käyttötavaraa, eivät jää kaappeihin tai pölyä keräämään :) Blanche kyllä vielä jossain välissä päätynee kokeiluun, ehkäpä sitten kun Rose Noir loppuu. Luulin olevani yhden tuoksun ihminen, taidankin olla parin-kolmen Byredon ihminen :D

  Ja niin juu, meillä on tosiaan KitchenAidin blenderi, tällainen mutta kiiltäväpintainen.

  Just viimeksi eilen nakkelin kannuun banaanin, viisi sellerinvartta (n. 3-4 cm pätkinä), päärynän palasina, karmivaa spirulinaa ja hujauksen mehua, pehmeäksi juotavaksi mössöksi meni koko homma :)

  Joka aamu teen smoothiet suoraan pakastimesta otetuista marjoista, pakastemangokuutiot sulatan yleensä mikrossa umpijäisistä kohmeisiksi. Porkkana ei varsinaisesti tietenkään mehuksi tuolla laitteella muutu, mutta kyllä se atomeiksi pilkkoontuu :D Oon ollut tosi tyytyväinen. Supersmoothiehifistelijöiden suosiossa ovat hurjan kalliit Vitamix-blenderit, meille riittää kyllä mainiosti KitchenAid vaikka päivittäisessä käytössä onkin. Suosittelen lämpimästi! Tehot riittävät, tuon heikommilla ei sitten taida tehdä oikein mitään.. Ja kannun koko 1,5 litraa on passeli, isot lasilliset voimajuomaa saisi tehtyä 3-4 hengelle.

 6. Kiitos Inke! Juurikin tuo selleri se kai lähinnä sitten olisi, mitä sinne vihanneksista haluaa heitellä. Ehkä myös kaalit jne. Hyvä siis, jos sillä selleristä juotavaa tule, eikä vain palasia :) Tämä on nykyisen blenderini ongelma – kaikki jää sellaiseksi palasmössöksi, jota ei ole kovin miellyttävä juoda.

  Taitaa muuten olla täällä sama tarina noiden tuoksujen kanssa. Luulin aina, etten koskaan löydä sopivaa ja että varmasti olen yhden tuoksun ihminen, mutta Byredo muutti tämän täysin…

  Ihanaa tiistai-iltaa.

 7. mariaelina, mitä, kaalit? Kerro lisää! En ole kaalia toistaiseksi keksinyt juoda :D

 8. inke, monissa ”green smoothie” resepteissä on kaalia tai lehtikaalia. Olen kokeillut niitä nykyisellä blenderilläni, mutta eihän siitä ole tullut kuin sellaista palasmössöä, jota ei todellakaan halua juoda…Siis en ole vielä päässyt maistamaan, mutta uuden blenderin oston jälkeen toivottavasti.

  Nämä reseptit löysin nyt nopeasti esimerkeiksi, tosin niissä on käytetty sitä ällön makuista steviaa, mutta kuitenkin: http://www.smoothie-handbook.com/cabbage-recipes.html. Eikä ehkä muutenkaan maailman parhaat reseptit, parempiakin varmasti on netissä.

 9. mariaelina, mä en vaan oo onnistunut törmäämään yhteenkään kaalia sisältävään reseptiin vaikka olenkin näitä säännöllisin väliajoin googlaillut.. Tai sitten silmäni ovat halunneet sivuuttaa moiset jutut :D Pinaattia, salaatteja, yrttejä ja avokadoa olen kyllä heitellyt smoothieihin, siinä mun viherkokemukset. Jostain syystä en halua juoda vihersmoothieta aamuisin, silloin pitää saada kylmä marja-hedelmä-mehu-jogurtti-sekoitus. Vihersmoothiet sitten iltapalaksi :)

  Toivotaan, että tuo KitchenAid onnistuu tohjouttamaan myös kaalin. Raportoin jos uskaltaudun lähipäivinä kokeilemaan ;)

 10. […] kymmenessä kuukaudessa huolestuttavalta kuulostavan määrän Molton Brownin tuotteita – lähipiirini näköjään tietää, mistä tykkään ja lahjat ovat osuneet enemmän kuin kohdalleen. Suihkusaippuavaihtoehdoista koluttuna on nyt […]

 11. […] ja koskemattomina, minulla kun nimittäin on vielä pienet tilkat Janin kotiväeltä saamistani joululahjaputeleista jäljellä. Lähes vuoden kestäneen ja varsin perusteellisen testikauden jälkeen voin kyllä […]