i can see clearly now

Uusien silmälasien hankkimisesta ovat tässä taloudessa molemmat puhelleet jo hyvän tovin. Liekö oli sitten Inken eilen postaama silmälasikuva, joka sai meidät kotiinpaluumatkalla piipahtamaan luotto-optikomme Tean luo Sanomatalon Cazzeen.

Varttia myöhemmin molemmille olivatkin jo silmälasisuunnitelmat tehtyinä, olkoonkin että Inkelle kaavailtua kehystä ei tällä hetkellä ollut liikkeen valikoimassa. Jos joku onnistuu sekavan selityksen perusteella ymmärtämään mitä haluat, kaivamaan toiveet täyttävän kuvan silmälasikatalogista sekä vielä tilaamaan päähän sopivat, juuri ne kaipaamasi lasit, se on kyllä Tea. Katsotaan, miten käy!

Molempien harkinnassa olevat kehykset sattuivat löytymään merkiltä nimeltään Barton Perreira, joka on meille uusi tuttavuus. Merkin takaa löytyvät suunnittelijat Patty Perreira ja Bill Barton ovat ennen ilmeisesti työskennelleet mahtavan Oliver Peoplesin palveluksessa, tyylipuhdas ja pelkistetty linja näköjään jatkuu. Barton Perreiran kehykset suunnitellaan Los Angelesissa ja ne valmistetaan käsityönä Japanissa huikean laadukkaista materiaaleista. Muoveissakin siis on eroja, usko tai älä.

Vasemmanpuoleiset lasit olisivat Janille, oikeanpuoleiset Inkelle. Oliivinvihreään taittava, optikon vahvasti suosittelema väri hieman jännittää, mutta katsotaan miltä se näyttäisi päässä. Jan ei todellakaan mennyt hakemaan savunharmaita kehyksiä, mutta niin ne vain näyttivät päässä hyvältä! Kuin kaksi marjaa, mutta minkäs teet – nyt eivät kumpaakaan kiinnosta muut kuin pyöreät rillit.

Kommentoi

 1. epäreilua, haaveilu uusista laseista jatkuu ja entistä voimakkaampana (unohdin ajatuksen jo hetkeksi). erittäin kivoja malleja. saako udella minkä hintaisia lasit ovat? riippuen tietty vahvuuksista, mutta jos puhutaan sangoista :).

 2. älkää nyt siitä pariskunnan yhteisestä pyöreydestä(!) välittäkö ;) jos molemmilla olisi kulmikkaat pokat, ei kukaan ihmettelisi. rohkeasti vaan!

 3. tiia, lasien etsiskelyhän on tavallaan aina käynnissä oleva prosessi.. Sen kun tietää että niitä tarvitsee aina niin niitä kyllä koko ajan katseleekin hieman sillä silmällä :) Superhienoja malleja oli kyllä tällä merkillä, jäi muuten vielä tuosta postauksesta uupumaan että Sanomatalon Cazze on tällä hetkellä Suomen ainoa jälleenmyyjä.

  En tarkalleen muista minkä hintaiset sangat olivat kun kyselin laseilleni arviohintaa omilla vahvuuksillani, mutta aika tyyriitä nuo pokat ovat.. Jotain 300-400 euron väliltä, tyvärr. Mutta harvaa muuta asiaa sitä käyttää joka päivä muutaman vuoden ajan, eivätköhän haukkuisi hintansa takaisin.. Ja pokien laatu oli näppituntumalla arvioiden aivan huikea. Miksi on muuten aina se pelkistetyin juttu joka maksaa eniten? :D

  kilvia, kiitos tsempistä! Taidat olla oikeassa, vaikka kyllä joku sai kettuillessaan mun ylöspäin nousevat kissalasit väännettyä ”janmaisiksi” taannoin kun Janin lasit olivat mallia Kekkonen… Joo, olivathan molempien lasit mustaa muovia, harvinainen väri laseissa ja silleen. Samannäköisiksi saatte haukkua sinä päivänä kun mulla kasvaa parta. :)

 4. jos tea sanoo että lasit on hyvät eikä liiaan samanlaiset niin kannattaa uskoa. myös siinä epäilyttävässä vihreässä luottaisin tean makuun!

 5. saaraemilia, kyllä vain taitaa olla Teaan luottaminen… Uskomaton ammattitaito!

 6. Onpa kauniit lasit (molemmat). Ihanan väriset nuo vihreät.

  Itselläni on ollut nyt jonkun aikaa Oliver Peoplesin Emerson hunajaisen ruskeana, ja täytyy sanoa, että tuon pyöreän mallin ostaminen kannatti! Aluksi meni tottumisessa jonkin aikaa, mutta nyt en enää vaihtaisi…

 7. mariaelina, uskallan nyt vastata Janin puolesta että hän tilasi jo omansa, minä odottelen kehyksiä vielä saapuvaksi että pääsen sovittamaan niitä. Sittenpä selviää, onko vihreä minun värini :) Googlasin kehyksesi, näyttää todella hyvältä. Toivottavasti minäkin saan jotain yhtä kivaa.. :)

 8. viiveellä tulee, mutta kiitos tiedoista :). tyyristä hinnasta huolimatta taidan suunnata katsomaan tarjontaa paikan päälle. ja totta puhut tämä asuste on yksi tärkeimmistä ja hyödyllisimmistä huononäköisille eli panostus kannattaa. yksinkertainen on kaunista (ja kallista).

 9. […] päivää myöhemmin minulla onkin jo uudet lasit päässä. Nopeaa […]

 10. […] eivät siis vielä ole omani eivätkä linssit ole vahvuuksilla.  Kehysten väri on muuten se taannoin pelkäämäni oliivinvihreä, turhaan taisin jännätä. Sehän on hieno väri, eikä lainkaan liian […]

 11. […] otin Barton Perreiran valmistamat Bronski-malliset sangat. Kyllä, kyseessä on sama malli kuin silmälaseissani, mutta sävy on tällä kertaa ruskea harmaan sijaan. Irroittelin. They’re […]