suunnitelmia seuraaville kuukausille

Kerroksia, kerroksia, kerroksia. Viime päivinä on taas saanut palauttaa mieleensä sen talvisen puristuksen tunteen kun kaksien päällekkäin puettujen sukkahousujen vyötärönauhat runttaavat vyötäröä kasaan ja mekon alle puettu toppi tuppaa hiipimään ylöspäin sukkisten liukasta pintaa pakoon. Mekon päälle puetaan vähintään villatakki ja kenkiin tungetaan villasukat. Kerrosta kerroksen perään, siinä ovat selviytymisen salaisuudet.

Ja neuleen alle laitetaan kauluspaita, mieluiten varmaan farkkuinen. Kyllä ei palele. Jos pakkasasteet kirivät alle kahdenkymmenen, puetaan yhdistelmän alimmaiseksi kerrokseksi puuvillainen, ihonmyötäinen toppi. Värikäs väljä neule ja alta pilkistelevä vaaleahko farkkupaita näyttävät aivan täydellisiltä yhdessä, kuten Hannelin nappaamat otokset todistavat. Kovasti alkoivat kiinnostaa värit villapaidoissa, Tukholmasta ehdinkin jo nappaamaan mukaan viininpunaisen. Minulle sekin on jo reipasta väriä, vuosia se oli harmaa joka edusti vaatekaapissani irrottelua ja revittelyä.

Kuvan neitien väljien housujen allehan mahtuisi näppärästi sukkista tai villahousuakin. Paremmaltahan nämäkin asukokonaisuudet näyttävät syksyisillä muotiviikoilla Keski-Euroopassa, mutta kunnon pohjatyöllä näissä on mielestäni ainesta marras-joulukuun taitteeseenkin.

(kuvat Hanneli Mustaparta, vasemmalla Vika Gazinskaya ja oikealla Korean Harper’s Bazaarin Mirim Lee.)

Kommentoi

 1. Samanlaisia kerroksia suositaa myös täällä. Juuri eilen pohdin, mihin olen mahtanut säilöä Filpan kirkkaan vihreän perusneuleeni…taitaa olla kierrätyksessä, pah. Kyllä värit näyttävät pelottavan voimakkaasti hiipivän (tai rymistelevän) esille.

 2. Kivalta näyttää…Tuo keltainen neule on ihan uskomattoman ihanan näköinen. Oma naama tosin näyttää takuuvarmasti haamulta jos siihen lähelle lätkäisee keltaista…

  Asiasta toiseen. Olen etsinyt kuumeisesti mekkoa ystäväni häihin ja törmäsin yhteen ihanuuteen ja toiseen hakusessa olleeseen juttuun, mustaan jakkuun, Fift Avenue Shoe Repairin nettikaupassa. Merkistä ei ole kokemuksia tähän mennessä satunnaisia sovitteluja lukuunottamatta, ja nettikaupasta ei löydy minkäänlaista kokotaulukkoa. Eli jos saan udella mitä kokoa/kokoja käytät ko. merkistä… (Vertailun vuoksi: olen 156 cm pitkä ja liian kiireisten työpäivien takia epänormaalissa ruippa-kunnossa)

 3. Malia, katselehan vielä kaapit tarkkaan läpi, vihreä tuntuu ainakin minusta todella kiinnostavalta juuri nyt :)

  Anneli, keltainen on ihana mutta niin on kyllä tuo ruosteenvärinenkin.. En osaa päättää kummasta pitäisin enemmän!

  FASR:in jakkuni on kokoa S, viime vuoden mallia mutta muistuttaa melko lailla leikkaukseltaan tätä: http://shop.shoerepair.se/en/product/761/short-tux-jacket

  Itse olen kai jotain 161 cm pitkä ja tuo S on mulle ihan täydellinen. Koen olevani melkoisen harteikas pituuteeni nähden, mutta S menee silti. Jos olet ruippakunnossa, lähtisin ehkä kokeilemaan XS:ää…? Oot kuitenkin hieman lyhyempi ja varmaan sirompi.. Laita Fifthille meiliä ja pyydä jotain mittaa jakusta jos sulla on joku jakku kaapissa johon voisi mittaa verrata? :)

 4. Kiitos avusta, mekko ja musta jakku lähtivät tilaukseen…

 5. Hyvä tyttö! :) Toivotaan, että ovat toimivia livenä. Ainakin sen perusteella mitä hipeltelin viime viikonloppuna FASR:in liikkeessä, uskon ettet tule pettymään…