cos

Jos keräisimme adressin, saisimmekohan COS:in Suomeen? Tai pliis, edes Tukholmaan. Näkemäni COS-vaatteet miellyttävät silmääni kovasti, toivottavasti kestäisivät käyttöä vaikka eivät kalleimmasta päästä olekaan.

Jos laittaisin päälleni kaiken omistamani harmaan, olisikohan lopputulos yhtä hieno? Tuskin, kun harmaa hame puuttuu. Taitaa olla aika olennainen osa, ainakin noin yleisen siveellisyyden kannalta. Tuollainen villakankainen hame kieltämättä kelpaisi ja sellaisen saisi sieltä COS:ista, mutta eipä ole reissuja tiedossa. Hmm…

Harmaita, ribbipintaisia (onko tuo sana?) villasukkahousuja toivoisin löytyvän lähempääkin – onko jollakulla havaintoja? Löysin joku aika sitten Stockalta parin, josta ehdin jo innostumaan kunnes huomasin, että sukkisten etupuoli oli vaaleampaa harmaata kuin takapuoli… Argh, ei näin. Tosin löydän itseni monesti katsomasta kaupoissa vaatekappaleita ja miettimässä, miten paljon hienompi se ja se olisi jos siitä ottaisi kaikki ne vaivoin mietityt ja väkerretyt jujut ja jipposet pois. Ankeus – tuo katoava luonnonvara. Minä haluan simppeliä, antakaa minulle COS.

Kommentoi

 1. ankeus on niin aliarvostettua. antakaa meille edes pieni cos.

 2. COS on ihana! Berliinissä kävin neljän päivän aikana ~6 kertaa Cosissa ja ihana merinovillainen mekko ja nakhalaukku tarttui mukaan. Itkettää kun miettii että lähin COS on Köpiksessä. :(

 3. Asuin vielä Hollannissa kun hokasin että Haagiin tuli COS. Innostuin ihan valtavasti kun mulla on myös vÄhän tämmönen ankea maku:-)
  Täällä Brysselissä on kaksi niiden liikettä, ihan ok kokoisia, kahdessa kerroksessa tavaraa.
  Valikoima uudistuu aika nopeasti eli kyllä siellä aina jotakin kivaa on mitä tekee mieli.

  Olen malttanut mieleni kuitenkin ja toistaiseksi olen ostanut sieltä vain muutaman jutun.
  Puolisentoista vuotta sitten ostamani puuvillaiset pappahousut ovat toimineen hyvin, ei mitään valittamista laadussa, samoin kaksi valkoista kauluspaitaa, tosin niiden materiaali on jotenkin liian ”paperista” mielestäni, mutta niillä on aina kivoja erilaisia leikkauksia.

  Yksi neuletakki on, en ole kovin tyytyvÄinen laatuu, on hiukan liiian H&M ja maksoi sentään 80 euroa. Samoin hiukan valittelen yhden neuletopin laatua.

  Sormet pystyyn että cos tulee sinnekin! Kylllä siellä paljon kÄyttökelpoista kivaa on.

 4. mä olin just lukevinani jostakin ruotsalaislehdestä, että cos on rantautumassa tukholmaan. toivottavasti en puhu läpiä päähäni, mutta muistan ilakoineeni asiasta pienessä hatarassa pääkopassani. :-)

 5. COS-todellakin!
  *kirjoittaa nimeään adressiin*
  Saako lisätä samaan adressiin myös Granitin?

 6. stellagee, niin just – edes yksi pieni ankea COS!

  Sofie, onneksi Köpis on kiva kaupunki – siellähän kävisi mielellään useamminkin.. Hehee. Tanskan kruunu vain oli aika tyyris edellisellä visiitillämme, taitaa olla sitä edelleen. Ei ollut halpa kaupunki, ei.

  violet, lucky! Käyttökelpoinen kiva kiinnostaa aina, varsinkin jos hinnatkin olisivat kohtuulliset. Ehkä jonain päivänä.. Haaveissani COS on aarreaitta, josta löytyisivät kohtuuhintaan ne vaatekaapin peruspilarit, jotka omastani puuttuvat. Kuten esimerkiksi musta perushame! En tajua: en omista, kun en löydä etsimääni. Elän kuvitelmassa, että COSista sellainen löytyisi, plus hienoja väljiä valkoisia kauluspaitoja. Hihii. Älä romuta unelmiani korjaamalla mahdollisia harhaluulojani :D

  Spots, ihan oikeasti!? Jee! Hyvä syy palauttaa Ruotsin päiväristeilyt ohjelmistoon.. Kruunun kurssin kipuaminen ja niiden vain Ruotsista löytyneiden kauppojen ja merkkien siirtyminen myös Suomeen ovat lopettaneet meidän mukavat pienet irtiotot arjesta laivamatkaillen. Ehkä COS saisi meidät takaisin botskille, jollain kierolla tavalla tykkään laivailusta.. Kunhan muistaa, ettei iltakymmenen jälkeen ole hytistä enää poistumista :D

  Zana, ehdottomasti Granit adressiin! Olisipas tervetullut lisä. Tässä juuri pohdiskelen ratkaisuja kodin piensäilytykseen, mistään ei löydy tarpeeksi pelkistettyä ja simppeliä.. Krääh.

 7. Hei kuules tämä tuli nyt vallan mieleen vaikka vanhempi postaus jo onkin, Falkella on ribbikuvioisia (kirjoitin ensin rippikuvioisia, öh?) villasukkahousuja, ja näin niitä pari päivää sitten sellaisessakin paikassa kuin SEPPÄLÄ! Niistä en kyllä muista, olivatko puuvillaa vai villaa, mutta Seppälässä on monena vuonna ollut yllättävän hyviä sukkiksia varsin kohtuullisilla hinnoilla. Vannoin monta vuotta niiden puuvilla-micro-sukkisten nimeen, kunnes lopettivat niistä kaikki vähänkään järkevät värit… Ja Lindexit kannattaa katsoa kans, sieltäkin voi tehdä sukkaosastolta joskus hämmästyttävän hyviä löytöjä vaikka itse vaatteet onkin kamalaa laatua.

  ps. mäkin tykkään salaa laivamatkailusta :)

 8. Eeva, kiitos vinkistä! Seppälään vie tieni siis :) Ja Lindex, tottahan toki. Onnistuin vieroittautumaan koko liikkeestä kun tuo meidän lähellä oleva Hakaniemen Lindex oli remontin vuoksi toista vuotta suljettuna. Totuin aina piipahtelemaan siellä sukkalaatikkoa päivittelemässä, mutta sitten jouduin remontin takia suuntaamaan aina kauemmas.. Ja nyt en meinaa muistaa että se on ihan vieressä. Ja siinähän on itse asiassa Seppälä naapurissa… Ongelma siis lähes ratkaistu ;)

 9. Lindexin LASTEN puuvillaleggingsit ja sukkahousut on parhautta! Jotenkin sopiva määrä puuvillaa ja elastaania, että ovat napakat ja ennen kaikkea lämpimät. Mulla kun ei ole takapuolta niin istuukin paremmin.
  Jotenkin alkaa vaan vituttaa ostaa kalliita sukkahousuja kun ihan sama mitkä falket ja wolfordit mulla on ollut, niin samaan kuntoon samassa ajassa nekin saan kun halvemmat. Ja kyllä, pesen hienopesulla 30 asteessa pesupussissa. Ihonvärisistä sukkahousuista en edes aloita.

  Ja COS, tänne kiitos.

 10. eskimolapsi, kappasta! Riittääkö niissä lahkeen pituus? Vihaan haaroista roikkuvia sukkiksia. Kyllä, kuljen sukkisten vyötärö vedettynä navan yli. Hahahahahaa. Wolfordeja rakastan kyllä muuten mutta omistan harmikseni muutamat nilkkurit jotka aina raastavat sukkikset nukalle. Yhtä hyvä halpisversio kieltämättä kelpaisi, en vain suostu uskomaan että moinen olisi olemassa. Saatanpa kuitenkin antaa Lindexille mahiksen, eipä mulla ole juuri menetettävääkään – halvemmat sukkikset pilalle raastettavaksi vaan :D

 11. Pääsin nyt sitten minäkin jumaloituun COS:iin Lontoossa ja ostin muutaman tosikivan paidan. Hintataso oli kyllä sitä luokkaa, että laadun olisi nyt parasta olla jotain muuta kuin H&M -tasoa. Hiukan epäilevästi suhtaudun asiaan saumoja ja kangasta venyteltyäni ja taidan viedä omani vain ja ainoastaan pesulaan. MUTTA aivan todella tyylikkäät leikkaukset ja tyyli, jos vain tuo laatu kestäisi käyttöä, niin täydet 10 pistettä. Aion palata kuitenkin tähän myymälään :)

 12. Susie, toivottavasti paidat pitävät kutinsa! En ole itse COS:issa liian montaa kertaa päässyt vierailemaan, mutta olen muodostanut päähäni kuvan että sieltä saisi simppeliä peruskäyttövaatetta suht sopuisaan hintaan. Mielikuvissani kyseinen putiikki on aarreaitta, josta löytäisi sen puuttuvan valkoisen kauluspaidan ja mustan puolihameen ilman turhia kikkailuja :D Toivottavasti en pahasti pety seuraavalla COS-visiitilläni, sen verran korkealle olen riman asettanut.

 13. Hintataso oli hiukan yläkanttiin laatuun nähden… mutta ei voi mitään kun leikkaukset olivat niin tolkuttoman hyvännäköisiä. Jonkin verran laatu tuntui myös vaihtelevan, ja varsinaista paitapuseroa en ehkä Cosista ihan menisi ostamaan muutoin kuin alennusmyynnistä, mutta toisaalta olenkin ihan kamalan kranttu hinta/laatusuhteesta. Paitoihini olen ollut megatyytyväinen,mutta toistaiseksi ne ovat käyneet vain pesulassa (en uskalla riskeerata kun en tiedä milloin kyseiseen myymälään pääsee uudelleen :D)