kolmas kerta toden sanoo

Ostin viime syksynä Acnen tummanharmaan Double Melange -nimisen pikkutakin. Se on ollut todella ahkerassa käytössä ja siitä on tullut vaatekaappini ehdottomia kestohittejä, jos näin saa sanoa reilun vuoden jälkeen. Pidän siitä jopa niin paljon, että olen ostanut (ja myöhemmin palauttanut) saman tekeleen tummansinisenä – kahteen otteeseen. Ensimmäisessä sinisessä versiossa oli joku pieni, mutta todella ärsyttävä kangasproblematiikka. Sen viskoosi-puuvillasekoite sai pikkutakin näyttämään kulahtaneelta, halvalta ja vähän nyppyyntyneeltä, jopa uutena. Palauttaminen harmitti aivan suunnattomasti, mutta en ollut valmis maksamaan täyttä hintaa keskeneräisestä tuotteesta.

Pari kuukautta myöhemmin olin työmatkalla Tukholmassa. Tuttuun tapaan kävin katsastamassa Acnen Norrmalmstorgin liikkeen valikoimaa ja löysin tuon samaisen jakun. Liikkeen valaistuksessa kaikki näytti olevan kunnossa ja ostin tyytyväisenä Double Melange-nimisen jakun jo toistamiseen. Loppu hyvin, kaikki hyvin? Ei. Päästyäni takaisin hotellihuoneeseen sovitin sitä uudestaan ja hotellin valaistuksessa sama virhe ilmeni. Ei siinä muu auttanut kuin kipittää takaisin Norrmalmstorgille takkia palauttamaan. Lupasin, etten enää kolmatta osta.

Onneksi tämä tekemäni lupaus koski ainoastaan Double Melange-nimistä jakkua, ei uutta, päivitettyä versiota, joka kantaa nimeä Double.

Vaikka pitkään sinnittelin ja pyristelin vastaan, niin olin voimaton siinä vaiheessa kun verkkokaupassa oli enää yksi jakku jäljellä omassa koossani. Oli pakko saada mielenrauha, ottaa pieni riski ja maksaa mahdolliset tuplapostikulut, jotka syntyisivät jos jakku pitäisi jälleen palauttaa. Onneksi riskin ottaminen tällä kertaa kannatti. Jakku on sataprosenttista viskoosia, eikä siinä ilmene näitä samoja nyppyyntymisongelmia  – ainakaan vielä. Hihat ovat hieman kapeammat ja lisäksi jakkuun on lisätty yksi nappi, jolla saa takin napitettua ihan kaulaan asti. Se on mahtava.

Yleensä olen yhdistänyt harmaata versiota jakusta kauluspaitoihin ja farkkuihin ja tulen taatusti toimimaan samoin myös tummansinisen uutukaisen kanssa. Huomisen päivän palaverittomuuden kunniaksi taidan kuitenkin olla niinkin rohkea, että yhdistän sen ihan vaan raitapaitaan!

Kommentoi