atacoma fail

Jaiks. Kaveri oli tuohtunut, kun hänen uusien, viikon vanhojen Acnen Atacoma -kenkien hopeanhohtoinen pohjaratkaisu paljastuikin teipillä loihdituksi. Mielestäni syystäkin, varsinkin kun se teippi irtoaa jo.

Vaikeaahan tuota teippiratkaisua oli nettikaupan valokuvasta huomata – minä ainakin vaan oletin, ettei a) kenkien yksityiskohtaa voida tehdä teipillä, koska on järjenvastaista olettaa, että se pysyisi paikallaan jos kenkiä aikoo käyttää muuallakin kuin kotona sipsutellessa ja b) näin ei taatusti olisi ainakaan silloin, kun kenkien ovh on ollut yli 400 euroa. Minä luulin, että tuon teipin sijaan näyttävä pohja olisi tehty jollain kiiltäväksi hinkatulla teräksellä. Niin taisi olettaa kaverikin.

Täysin järjetön materiaalivalinta. Teippi?! Vai pysyvätkö nuo teipit paikoillaan muilla ja nyt kohdalle osuivat vain harmilliset maanantaikappaleet? Toisaalta kiva, että osataan tehdä näyttäviä juttuja. Hirmu harmi, jos niitä ei oikeastaan ole edes tarkoitettu käyttöä varten. Edelleen peräänkuulutan sitä ammattiylpeyttä – eikö olisi kivaa, jos pystyisi tekemään jotain hienoa ja haluttavaa laadusta tinkimättä ja katetta kohtuuttomasti kasvattamatta? Haluan uskoa, että pidemmän päälle järkevää olisi tehdä vuodesta toiseen suht korkeiden hintojen vastineeksi tasaisen hyvää laatua ja pyrkiä vaalimaan sitä, eikä ryssiä vuosien aikana saavutettua laadukkaan tavaran mainetta tuuttaamalla pariin viimeiseen mallistoon teippiä ja keinokuituja.

Kyllä, Acnella on onneksi vielä myös puhdasta villaa, puuvillaa sekä sataprosenttista silkkiä valikoimissaan. Farkut ovat mielestäni edelleen hyvälaatuisia, puuvillaiset t-paidat voittajakamaa. Lempikenkäni ovat Acnen viime syksyistä satoa, niitä on käytetty koko talvi ja niillä taatusti mennään vielä toinenkin. Minusta vain alkaa Acnen suurena, suurena faninakin tulla jo melkoisen skeptinen, ainakin aivan hirmuisen tarkka.

Kommentoi

 1. Eihän?! F***! No mitä sanoo Acne? Supersad, koska mä vähän niinku meinasin ostaa noi ja elän nyt tuskassa mukana. Noihan olis ollut hyvä piilottaa sinne hajoavaan Ikean kaapistoon.

 2. wow ei mun atacomat ainakaan mittään teippiä ole! mulla on ollut ne jo yli vuoden ja mistään ei myöskään mitään irtoile. johan on!
  mun kengät olivat siitä ensimmäisestä satsista, jotka koskaan nettikauppaan laskeutui – oliskohan tällä tekemistä asian kanssa? huomasivat, että vuodenkin päästä kauppa sen kun käy, tehdäänpäs nopeasti 500 paria.. ai ei oo metallia, no teipataan!?

 3. meinaan, että pistoleiden kanssa kävi se vetskarifiba ekojen satsien kanssa.. en ihmettelisi tätäkään siis.

 4. Hanna, en oikein tiedä.. Kaverikaan ei oikein lauantaina tiennyt mitä näille tekisi, pohti että repisi teipit vaan suosiolla huit helevettiin ja nauttisi kengistään jatkossa mustina. En tiedä, onko tämä nyt paskaa laatua vai enemmänkin aivan päätön materiaalivalinta.. Tai no, taitaa olla molempia – järjetön materiaalivalinta laadun kustannuksella. Ihan päätöntä, jos vaatekaupoilla pitää alkaa näiden luottomerkkien kohdalla olemaan aivan erityiskriittisenä ihan uskomattomiksi paljastuneiden matskuvalintojen takia :D Argh. Harmi, kun Acnen vaatteet vain iskevät, mutta annan itseni ihastua jatkossa vain ns. varmoihin nakkeihin, jos niitä nyt sitten onkaan.

 5. anna, wtf? Onko se ihan metallia se sun pohjan detalji? Kreisiä. Ei näin voi tehdä?! Mä en niin haluaisi kuulla näitä juttuja.. Eihän luottomerkeistäni kohta ole enää yhtään jäljellä.

 6. ..pommitan vielä parilla kommentilla. siis tarkoitin tuolla ”en ihmettelisi tätäkään” siten, että acnen laatu ja matskut on tosiaan laskenut kuin lehmän häntä ja hinnat sen sijaan nousseet nousemistaan, tästä on juteltu aikaisemminkin eli nykyään tuntuu tosiaan siltä, että saa olla aika tarkka merkin kanssa eikä Acne-lappunen takaa välttämättä laatua vaikka ennen ainakin itse niin ajattelin. Mutta siis että ihmettelen tätä todellakin siten, että ei voi helevetti olla totta että osa niistä on tehty noin huonosti ja mahdollisesti siis vielä eri tavalla?!?

 7. anna, jeh, ymmärsin mitä tarkoitit kun ollaan taidettu tästä sunkin kanssa puhua :) Ihan jäätävää. Hinnat ovat kieltämättä nousseet ja matskujen sekaan on hiipinyt tekokuitua. Mutta on kyllä melko röyhkeää korjata kenkää HUONOMPAAN suuntaan myöhemmissä erissä… Jos mallista löytyy parantamisen varaa, ymmärrän muutokset (esim. toimiva vetskari aukeilevan mallin tilalle), mutta metallin vaihtaminen teippiin koska se on.. Kustannustehokkaampaa? Onko se siis ihan jotain alumiinia se sinun Atacoman pohja? Koputtelehan sitä vielä? :)

 8. Oho! Hyvä, että kirjoitat tällaisista. Ei kyllä mene käpi tuollainen! Acneen yhteyttä ja korvausta vaan. Kyllä tuon hintaisilta kengiltä saa jo odottaa kestävyyttä.

 9. kävin syynäämässä mun paria, kyllä se metalli on siihen jotenkin liimattu, mutta paksua se on eikä mulla irtoile mistään. luulisi että sentään alareunasta tai jostain, en ole meinaan ollut noiden kanssa mitenkään erityisen varovainen.. eihän se nyt voi hitto vie irti lähteä! mun parista ei edes milliä repsota mistään, eikä mitään klommoja tms. on nuo käytössä ollut kuitenkin. tuntuis nyt kyllä joltain maanantaikappaleelta toi. perskules! nyt vaan acnelle ukaasit ja uudet kengät postiin.

 10. Nna, jeh – Acnea vuosia rakastaneena ja kaappeihini innolla hamstranneena menen pienimuotoiseen shokkiin kun saa huomata, että hinnat eivät enää oikein vastaa sitä Acne-laatua johon olen tottunut ja jota minulla ja muilla kuluttajilla on mielestäni oikeus odottaa. Kaveri toki itse päättää, mitä kengilleen haluaa tehdä (jos uskoo tykkäävänsä niistä myös teipittöminä, mikäpäs siinä sitten :)), itse voin vain todeta olevani sen verran tulisieluinen kuluttaja että jos kengät olisivat osuneet omalle kohdalleni, olisin todennäköisesti jo Ruotsissa esittelemässä irtoilevia teippejä. Asiahan ei siis varsinaisesti minulle kuulu, mutta olen vain pettynyt lempimerkkini totaaliseen rimanalitukseen.

 11. Laatu on mennyt Acnella alaspäin tosiaan, ja myös koot tuntuvat nykyään menevän miten sattuu… Olen aikaisemmin voinut tilata suht turvallisin mielin Acnelta koon 38 ja se ollut sopiva, mutta viime kesänä tuli pari ”yllätystä” kokojen suhteen ja jouduin palauttamaan vaatteet nettikauppaan :/ Tuli siis takkiin postikulujen muodossa. Murh!

 12. h, mulla on toistaiseksi ollut vissiin hyvää onnea matkassa, mutta omalle kohdalle ei laatupettymystä ole vielä Acnen kanssa sattunut. Tosin olen ostanut vain niitä ”varmoista matskuista” tehtyjä vaatteita, ainakin niistä kaikki ovat kutinsa tosi hienosti pitäneet. Mihin suuntaan koot ovat sulla heittäneet? Kaikki mitä olen sieltä viime aikoina hankkinut on ollut jo leikkaukseltaan sellaista väljempää linjaa (muutama reilulinjainen kauluspaita), jokaisesta on saanut ottaa yhden koon pienemmän kuin yleensä ja ne ovat olleet just sopivia. Noh, netistä tilailu on aina aika kamalaa, paketista voi paljastua melkein mitä vaan :D

 13. Kesän malliston Zusa (se maksimekko) oli ihan hirveän iso, olisin luultavasti tarvinnut ainakin kaksi kokoa pienemmän. Lisäksi materiaali oli niin läpikuultavaa, että se olisi tarvinnut alushameen alleen, mutta toisaalta kangas oli sen oloista, että se olisi varmasti kinnannut kiinni alusmekkoon. Huh.
  Jasmine pantsit (muistinkohan nimen oikein) taas olivat tosi pienet. Ne olivat kyllä ”slim fit” mutta kuvittelin kuitenkin että ei tarvitsisi ottaa ainakin kaksi kokoa normaalia kokoaan isompaa mahtuakseen niihin :/
  Acne saisi laittaa nettikauppaansa tuotteiden mitat, niin ei ehkä tulisi niin helposti virheostoksia. Mutta toisaalta ”sattuuhan sitä” ja nettiostamisessa on aina riskinsä, kun ei nää tuotetta etukäteen…

 14. h, jaiks! Nuo maksimekot ovat olleet kyllä lähes poikkeuksetta melko läpikuultavia. Ja housut nyt ovat aina haastavia – vaikka siellä nettikaupassa olisi senttimitat, on lähes mahdotonta arvioida mihin kohtaan ne housut sitten asettuvat ja mihin kohtaan senttejä tarvitsisi enemmän, missä niitä saisi olla vähemmän. Mutta joo, kyllähän ne senttimitat auttaisivat, valtavasti. Olisi edes jotain kättä pidempää, voisi mitata vyötärönympärystä lempihousuistaan ja verrata kokotaulukosta oikeaa kokoa, voisi hahmottaa paidan helman pituuden.. Ja mitä näitä nyt on. Kun tilasin Sensational Silk -housut, löysin niiden mitat mytheresa.comista. Google palvelee joskus, kun Acne ei.. :) Nykyään sivuilla tosin sanotaan, mikä koko mallilla on päällä. Auttaa ihan sikana tällaista satakuuskytsenttistä pötykkää :D