kyllä, se on hyvä idea

No, tämä olkoon suuntaa-antava kuva. Halusin tänään pukea päälleni lempimekkoni Minimarketilta – kyllä, sen mustan villakankaisen Pikku Myy -mekon, jonka tuppaan laittamaan päälleni joka kerta, kun koen ilmassa olevan juhlahumua. Niin, kukaan muu ei muista mitä kenelläkin on kulloinkin ollut päällä, mutta itseäni jo välillä ärsyttää.. Ei tietenkään se, että mekkoa on todella käytetty jo koko hintansa edestä ja olemme vasta yhteisen matkamme alkumetreillä, vaan se, että yksi kaappini mekoista on juhlavissa tilanteissa niin ylivertainen. Se ei varsinaisesti kannusta luovuuteen pukeutumisessa – miksi edes yrittäisin, kun tämä yksi on aina vaan niin varma, toimiva ja mielestäni myös kovin imarteleva? (Kellohelma peittää cocktailpalojen ja kuohuviinin aiheuttaman akuutin pöhötyksen.)

Tunnustan, että tilasin ne silkkikaulukset, joiden perään haikailin pari päivää sitten. Ne ovat vasta matkalla Suomeen, mutta minun oli pakko saada kaulusta kaulaan jo tänään. Puin mekon alle sitten valkoisen kauluspaidan. Eihän tämä (hieman ryppyinen) puuvilla toki ole materiaalina yhtään niin kauniisti laskeutuva ja juhlava kuin se silkki tulee olemaan, mutta mielestäni kokonaisuus on erittäin toimiva. Ja koko mekon fiilis on jotenkin aivan eri! Ennen se on vaatinut seurakseen reilusti korkoa, kauluspaidan kanssa puettuna loaferit olivat ainoa oikea valinta. Halleluja, lempivaatteeni on uudestisyntynyt! Harmillista, kun hovikuvaaja lähti kahville jo pari tuntia sitten, nyt sain mahdutettua kameran ruutuun vain ne kaulukset.

Takki A.P.C.
Mekko Minimarket
Kauluspaita Comme des Garçons

(Sama asu oli muuten päälläni paidattomana versiona viime perjantaina. Ihan eri juttu!)

Kommentoi

 1. Så fin du är, Inke!!

 2. Kieltämättä hieno kasvojenkohutus hienolle mekolle nuo kaulukset (tai siis nyt kauluspaita)! Monipuolisuus vaatteissa ja vaihteleva asustaminen ovat aina hyvä asia.

  Muuten, myykö Beam niitä Commen Play-neuletakkeja? Olis kiva päästä sovittamaan sellaista. Ja vieläkö olet ollut tyytyväinen bareMineralseihin? Mä pohdin mineraalien hankintaa (no nyt vasta vuoden, haha) omalla puolellani, arvostaisin, jos kertoisit omista kokemuksistasi.

 3. Vimps, kaulukset tulivat eilen postissa, ne ovat ihan superhienot! Pitäisi vain selvitä silittämään ne, olivat menneet melkoiseen myttyyn postireissulla. Mutta juu, kauluksilla saan ihan uutta ilmettä moneen neuleeseen ja villatakkiin, pariin mekkoon ja aika näyttää mihin muuhun :)

  Beam on myynyt Commen Play-neuletakkeja, omani olen hommanut sieltä. Jos Beamissa ei satu olemaan kokoa/väriä jäljellä, suosittelen Dover Street Marketia, http://shop.doverstreetmarket.com/ joilta löytyykin sitten ilmeisesti about kaikki Play mitä on sillä hetkellä saatavilla. Heidän nettikauppansa tosin taitaa olla huollossa just nyt… Villan laatu on noissa Play-neuleissa ollut aivan huikea, meidän kotoa niitä löytyy neljä eikä yhdessäkään taida olla nypyn nyppyä. Ensimmäisellä ikää taitaa olla kohta puolisentoista vuotta. Koot ovat tyttöjen neuletakeissa mielestäni aika napakat, yleensä vaatekokoni on S ja nuo neuletakkini ovat M-kokoa, eivätkä mielestäni ole mitenkään kovin väljiä malliltaan. Ehdottomasti suosittelen sovittamista ennen nettitilausta, parasta toki jos Beamista löytyy!

  Niin ja sitten vielä bareMineralsit :) Joo, hyvin tyytyväinen olen edelleen. Tulen kertomaan kokemuksesi tontillesi.

 4. Kiitos Inke Comme-valistuksesta. Olin ajatellut, että moista neuletakkia täytyy ensin sovitella, mutta nyt vielä suuremmalla syyllä, jos merkillä on naftit koot. Haluaisin nimittäin ehkä mieluummin hieman väljähkön mallin.

  Ja kiitti vielä bareMinerals-kokemuksistasi! Josko saisin nyt viikonloppuna laitettua mineraalitilauksen menemään… nyt jo.

 5. Vimps, siis naftit koot ainakin mun mielestäni.. Haluan tuonmallisen villatakin olevan kuitenkin edes hieman väljä. S-kokoa en ole kyllä koskaan edes sovittanut, ekaa ostaessani jäljellä oli vain M, se olikin sitten täydellinen.. Joten olen tyytynyt siihen :) Kannattaa siis sovittaa, nuo taitavat nuo koot olla japanilaisten näkemyksiä.. Kerro sit mulle, miten BareMineralsien kanssa kävi, kiinnostaa aina! :)

 6. […] kuukausikaupalla, yritän nyt kiriä menetetyn ajan umpeen. Haluan pukea mekon päälleni jokaiseen juhlaan: se on paitsi mukavannäköinen, myös äärimmäisen miellyttävä ja armollinen päällä. […]