pitkät shortsit

Ei jumalauta jätkät.. Mun shortseissa on pitkät lahkeet!

Arvoin kuukausi sitten, pitäisikö hankkia Acnen Davi-nimiset pussukkashortsit. Soittelin kaikki Helsingin jälleenmyyjät läpi, kukaan ei ollut ottamassa kyseistä mallia valikoimiinsa. Beamista löytyi sama Davi-malli mutta housuversiona, menin katsomaan ja sovittelemaan niitä saadakseni osviittaa josko shortseissa olisi potentiaalia. Potentiaalia oli, mutta kangas oli sen verran paksua, etten tekisi niin lämpimillä shortseilla mitään ainakaan Helsingin kesässä vuonna 2010. Mutta juu, housut näyttivät hyviltä, vähän kuin ihanilta vanhanajan pussukkaratsastushousuilta. Aivan ihanat, roikkuvat haaroista kunnolla mutta lahkeet ovat aivan pillit. Ostin sitten shortsini lahkeilla.

En ole valitettavasti pystynyt käyttämään niitä toistaiseksi kuin yhden kerran, silloinkin ne olivat aivan liikaa. Varsin lämpimät, näillä ei ole mitään asiaa ulos jos lämpömittari on kivunnut yli kahteenkymppiin. Hyvät syksyksi ja talveksi, otaksuisin.

Kiittäkää, etten ostanut shortseja – jäätävä sadekausi olisi alkanut todennäköisesti siitä hetkestä kun olisin naputellut luottokortin numeron verkkokauppaan. Nyt kun shortsini ovat pidempää mallia, saamme nauttia näistä lämpötiloista todennäköisesti vielä syyskuun puolivälissä. Kuvia housuista päälläni tulee heti, kun kotona ei enää ole trooppiset oltavat…

Päässäni pyörii kymmeniä mukavia asuja, joita näidenkin housujen ympärille haluaisin rakennella. Pitäisi nyt kirjoittaa kaikki ylös, ettei tarvitsisi sitten säiden salliessa kiireaamuina taas kitistä ettei ole muka mitään päällepantavaa… Tai noh, ihan kuin se noin helppoa olisi.

(Pieni lista itselleni, varmuuden vuoksi siihen ensimmäiseen syyskiireaamuun: valkoinen flanellinen kauluspaita, nuo housut, A.P.C.:n varrelliset nauhakengät, vihreä kevyt parkatakki.)

Kommentoi

 1. Haa, sä ostit ne! Tuo suunnitelma-asusi kuulostaa muuten aivan ihanalta. Mä oon jo monta päivää fiilistellyt pitkiä housuja ja haaveillut sellaisista paitapuserojen ja takkien ja nauhakenkien kanssa, mutta en ikinä löydä kuin hameita ja shortseja! Kroppani on ilmeisesti sen mallinen, että kukaan housuvalmistaja ei ole koskaan kuullutkaan moisesta.

  Olen siis vähän kade, ja aion elää pitkälahkeisia housuja käyttävien ihmisten elämää tämän ja muidenkin blogien kautta. Syksyä odotellessa!

 2. Ai että ovat hienot. Olen salaa käynyt ihailemassa noita Acnen nettikaupassa….mutta vielä en ole uskaltautunut tilailemaan. Olisi niin kätevää kun voisi sovitella housuja ennen tilaamista, minä kun olen maailman laiskin tavaran palauttelija…

  Kaavailemasi asukokonaisuus kuulostaa just ihanalta :)

 3. Jos en tietäisi, ettei pillilahkeet imartele jalkojani, hankkisin tuollaiset housut heti! Mulla on paha housuikävä ylipäätään. Koko kesän olen kulkenut hameissa, mutta tänään vetäisin vähän viileämmän sään innoittamana farkut jalkaan. Parin kuukauden tauon jälkeen vähän jännitti, vieläkö farkut mahtuu ylleni. Oikein hyvinhän nuo housut kuitenkin jalkaan sujahti, mutta kaupungille kävellessä sitten tajusin, että farkut on näillä säillä edelleen aivan liikaa. Mekkokausi siis jatkuu vielä tovin. Tällaista syysihmistä vaan harmittaa, kun vuodenajoista paras ei ala ilmaantua, vaan kesä tuntuu jatkuvan loputtomiin. Tulisi jo syksy!

 4. Eeva, joo – se oli menoa se. Minä ihastuin niihin ja palasin tosiaan sovittamaan heti tiistaina ja näinhän siinä sitten kävi. Vaikka melko hassut ovatkin, hihii! Tervetuloa tänne imaisemaan vähän housuelämää.. Olkoonkin, että olen taas ollut aivan luvattoman laiska asukuvien kanssa. Noh, toivottavasti sulle riittää toistaiseksi tieto siitä, että mulla on housut…

  Malia, ne kyllä ovat hienot vaikka itse sanonkin! Tosin hullu olisin jos en ostamistani housuista tykkäisi, heh. Sellainen juttu, että Acnen nettikaupassa noiden housujen matskuksi sanotaan 63% Polyester, 33% Rayon, 4% Spandex ja Lining 100% Viscose, mutta mun housujeni pesulapussa lukee kyllä 63% Cotton, 33% Polyester, 4% Spandex; Lining: 100% cotton. Mistähän tämä sitten johtuu, ovatko ne muka eri housut?! Lisäksi Acnen sivuilla sanotaan että Dry Clean Only ja mun housut saa kyllä pestä kolmessakympissä. Huomattavasti parempi näinpäin… Näissä Daveissa on kyllä melko samanlainen mitoitus kun Sensationaleissa, eikös sulla ne ole? Eli ylhäällä on tilaa, pohkeet ovat piukat.

  Lotu, tällaiset pillilahkeet ovat melko suotuisat kun tuo yläpussi piilottaa mukavasti pohkeiden kanssa eri paria olevat reidet :D I like! Mä en edes uskalla sovittaa farkkuja jalkaan.. Pahoin pelkään, etteivät ne enää mahdu päälleni. Sitten tulee itku. Mä allekirjoitan sanasi syksystä, haluan käyttää housujani! Daveista tiedän, että ne sentään mahtuvat päälle..

 5. Minun kokemuksen mukaan Acnen nettikaupan materiaali-infoon ei voi täysin luottaa. Juuri tuosta dry cleaningista säikähtäneenä jätin nuo housut tilaamatta. Pitäisi ensin tarkistaa, että materiaali todella on sama, kuin ostamissasi housuissa. Napissa ainakin myydään samaa materiaalia olevia Daveja, kuin sinulla. Epäilyttää, että niitä olisi tehty kahdet housut eri materiaaleilla, mutta samoilla prosenteilla. Sensationaaleihin rakastuneena nuo olisi kyllä pakko saada viileämmille keleille.

  Sensationaaleista puheen ollen, onko Inke sinun tai muiden joilla on silkit, saumat ”ratkeilleet”? Huomasin, että omista housuistani paistaa päivä kaikista taka saumoista ja lahkeista polvien kohdalta. Ommel ei varsinaisesti ole siis ratkennut, mutta se on venynyt niin, että valoa vasten katsottaessa huomaa raon sauman kohdalla koko pituudelta. Mietin tässä juuri, mitä tuon asian kanssa tekisin. Pitäisikö kysyä Acnelta, onko tuo normaalia kankaan venyessä päällä, varsinkin kun silkki ei kovin hyvin jousta, vai onko tuo valmistusvirhe. Housut myös kutistuivat pesussa selvästi, mutta tuo saumojen ratkeilu oli havaittavissa jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Itseasiassa, minusta takasaumoista paistoi vähän läpi jo silloin kun ne paketista otin.

 6. Johanna, joo – nettikaupan materiaali-infoihin ei oikein ole voinut luottaa. Ostin viime syksynä Beamista yhden neuleen, tuotelapun mukaan paidassa oli kolmea kuitua. Päädyin nettikauppaan katselemaan uutta neulettani ja huomasin netissä olevan tuoteselosteen sisältävän reilusti akryyliä. Menin pikku paniikkiin ja mietin, missä mielentilassa olen unohtanut katsoa tuoteselostetta – akryyli kuuluu minun no-no-listaan. Oman paitani tuoteseloste oli aivan erilainen – polyesteriä siinä tosin oli mutta kohtuullisesti.. Eikä se mielestäni käyttäydy yhtä kehnosti kuin akryyli.

  Mutta niin – mun mielestä olisi tosi, tosi ihmeellistä tehdä samaa housua kahdesta eri kankaasta ja olla erittelemättä niitä mitenkään. Acne on mun mielestä yleensä eritellyt ihan näppärästi jos samaa vaatetta on tehty kahdesta eri matskusta (onhan niillä nytkin esim. Davi ja Davi Leather). Jos oot housuja tilaamassa, nakkaa heidän asiakaspalveluunsa tuo mun pöksyjen tuoteseloste ja se mitä niillä on netissä ja pyydä tsekkaamaan mitä ne heidän housunsa sitten sisältävätkään. Onhan siinä kuitenkin ihan vissi ero ovatko housut vesipestävät vai ei!

  Mitä Sensationaleihin tulee, en ole huomannut että saumat olisivat alkaneet rakoilemaan. Housujeni vasemmassa reidessä on pieni jälki kankaassa jonka aiheutin itse raapiessani ikävää hyttysenpuremaa housujen läpi :D Veikkaan, että rakoilevat saumat johtuvat siitä että tuo kangas on tosiaan melko ohutta eikä se välttämättä kestä ompelulankaa ihan niin hienosti kuin napakampi, tiiviimpi ja paksumpi puuvillakangas kestäisi. Harmillista, mutta en tiedä olisiko mahdollista tehdä noin ohutta ja ilmavaa silkkihousua joka ei painisi moisen ongelman kanssa.. Voisi jopa miettiä, pitääkö huivisilkkiä ohuemmasta kankaasta tehdä housuja. Mutta kyllä, nuo housut ovat kaikessa järjettömyydessään olleet tämän helteisen toimistokesän pelastaja :)