awesome

Ihihihihihihi.

Penny loafer -kuume iski toden teolla päälle New Yorkissa, mutta veikkaan että se on saanut alkunsa Seinfeld-sarjan Elainen kenkävalinnoista. Noiden jaksojen tuijottaminen dvd:ltä jättää näköjään jälkensä… Hämmentäviä tyyli-ikoneja meillä nykyään.

Niin, takaisin loafer-asioihin: sovittelin Chloë Sevignyn Opening Ceremomylle Bass-kenkäfirman kanssa duunaamia penny loafereita keväisellä Nykin reissulla. Pienin valmistettu koko hölskyi jalassani niin paljon etten olisi pystynyt ottamaan popoilla askeltakaan. Sovitin kenkiä varmuuden vuoksi kahtena eri päivänä, tulos oli toisella kerralla jopa katastrofaalisempi kuin ensimmäisellä. Ei sit.

Sitten iskin silmäni Hopen penny loafereihin. Edellisen sesongin poposia oli vielä tovi sitten merkin nettikaupassa sopuisaan alehintaan. Kaikkia kokojakin oli vielä saatavilla… Ai niin, paitsi sitä kolmekutosta. Minun kokoani. Ehdotitte, että lähtisin kiertelemään ns. mummokenkäkauppoja vastaavien kenkien toivossa. Hyvä idea, mutta en vain saanut aikaiseksi…

…mutta onneksi olin patalaiska mutta eksyin kotimatkalla sisustusliikekierrokselta Forumiin. Haukankatseeni bongasi kuvassa poseeraavat, Sevignyn tekeleiden kanssa lähes identtiset penny loaferit Vagabondin alepöydältä. Omassa koossa. Seitsemänkymmenenprosentin alennuksessa. Lähtöhintaa kengillä oli 89 euroa, joten itse maksoin kengistä kokonaiset kaksikymmentäkuusi euroa ja seitsemänkymmentä senttiä. Penni-loaferit, sanon minä. Ne ovat ihan oikeaa nahkaa ja kaikkee.

Korkea aleprosentti jo itseasiassa kertookin sen, että nämä kengät ovat.. Noh, ainakin seitsemänkymmenen prosentin mielestä aivan jäätävät ja ihan kauheat, mutta minä tykkään niistä aivan huikeasti. Aion yhdistellä niitä mustiin pussittaviin housuihini ja mekkoihinkin, ehkäpä tungen kenkien sisään Elaine Benes -hengessä myös vaaleat nilkkasukat. Älkää pliis naurako mulle kadulla niin että huomaan, mieleni on toisinaan kovin herkkä.

(Te, jotka jaatte kanssani ”mautonta, mutta sopii tyyliin” -ideologian: näitä jäi kaksi paria Forumin Vagabond-liikkeeseen, joista toinen taisi olla 37 ja toinen jokumuukoko.)

Kommentoi

 1. jee, onnea! odotan erityisesti valkoisia nilkkasukkia.

  tuon ”mautonta mutta sopii tyyliin” -pohjalta voisi jauhaa pitkältikin, mutta toteampa vain, että eräs pitkäaikaisista toiveistani (muutaman vuoden) on ollut löytää asujeni priistykseksi harmaat pappasoftikset. alppilan kengässä kuulemma joskus on naistenkin kokoja. ellen olisi kenkienostolakossa, ne olisivat seuraava valintani.

 2. Mää niin nää noi sulla ja näkisin itelläniki! Mutta olen myös Elaine-fani. Onko Elaine-faneilla kyseenalainen estetiikantaju…? Itse yhdistäisin ne

  harmaaseen ohueen neulepuseroon (sellaiseen vähän collegepaitahenkiseen mutta siistimpään)
  rentoon hameeseen, joka olis vähän niinku vekkihame mutta lörpömpää kangasta
  niihin valkosiin nilkkasukkiin
  ja ruskeaan salkkuun.

  Mikäs se toinen jäljelle jäänyt koko olikaan?

 3. stellagee, voi kiitos! Ja hahaa, harmaat pehmikset kyllä jollain kierolla tavalla sopisivat sulle. Toivotaan, että oma koko tulee vastaan sitten kun kenkälakko päättyy!

  Eeva, veikkaan että meillä Elaine-faneilla ei ole kaikki palikat kohdallaan, hehee. Tuo miten ajattelit yhdistää ne kuulostaa kyllä aivan oikealta, multakin taitaa kaapista löytyä kaikki tarvittavat osaset. Paitsi että neulekelit vielä odotuttavat itseään.. Mutta eiköhän tuota ehdi.

  Kuule, jos himoitset kenkiä niin soita sinne Forumin Vagabond-myymälään ja tsekkaa koko. Saattoi muuten hyvinkin olla 39. Jos koko osuu nappiin ja kengät himottaa, varaa ne vaikka mun nimellä niin voin käydä hakemassa ne sulle.

 4. Mä tykkään noista hirmuisen paljon. Nuorena mulla oli monet tommoiset, eli rakkaus ajattomiin loafereihin ei ole koskaan kuollut, se on vaan ollut unohduksissa :)
  Sovittelin Ninasilla Marnin lilaläikkyisiä loafereita keväällä, mutta jotenkin se väri ei ihan kuitenkaan kolahtanut. Minullakin on etsinnässä syksyksi jonkinlaiset versiot. Näyttäisi muuten tulevan aika moneltakin valmistajalta loafereita. Siispä aivan mielettömän löydön teit!

 5. Inke jooooo mahtavaa mä soitan sinne huomenna!

  Pistän sulle mailia sit jos tärppää!

  Ja multa puuttuu tuosta listasta vielä tuo hame, mistä hitosta sellaisia SAA? Olen etsinyt ehkä vuodesta 2008.

  Totuuden nimissä puuttuu myös ne valkoiset nilkkasukat, mutta en näe niiden löytämistä niin suurena ongelmana. Tosin nyt kun sanon näin…

 6. Tein tismalleen samanlaisen löydön (samat kengät samoilla alennusprosenteilla) viime syksynä Aleksilla lopettaneesta Andiamosta! En vaan ole jotenkin osannut yhdistää niitä mihinkään, ja nahkakin on sen verran jäykkää, että se vaatisi hieman pehmityskäyttöä… Mutta en kyllä aio luovuttaa, noi on niin selkeet syyskengät, että kun säät sallii taas neuleiden ja mustien paksujen sukkahousujen käytön niin aloitan treenit.

 7. Buu, se toinen koko oli 38. Ehkä mä joudun sit tyytymään Elainen kukkamekkokomboihin, toisaalta voisin myös harkita hamppupermistä hiusdonitsilla!

 8. Mä olen kävellyt Tod’s-merkkisillä penny loafereillani jo kaksi vuotta. Ei ne kai kovin trendikkäät ole, mutta todellakin, sopii tyyliini ihan älyttömän hyvin!

 9. Malia, nämähän ovat ikiklassikot joita klassikkojen nimeen vannovat (noh, ehkä meitä hieman vanhemmat..) taitavat käyttää trendeistä välittämättä.. Mutta vahva veikkaukseni on, että syksyn tullen näitä alkaa näkymään yhä enenevissä määrin nuoremmallakin väellä. Tai sitten mun trenditutka on hieman vinossa, eipäs yllättäisi sekään :D

  Eeva, voi harmi että ne oli väärää kokoa! Vääryys. Ei sulle mahtuis ne kolmekasit millään? Nuo kolmekutoset eivät oo mitään maailman pienintä mitoitusta mutta noh.. Toisaalta ovat aika napakkaa nahkaa. Hö ja pö. Jos mietityttää, Vagabondin toimisto on kyllä ollut mulle aina tosi auttavainen ja metskannut edellisen sesongin alekenkiä ennenkin :) Hameita.. Noh, mä vannon kaikessa nörttilookvaatetuksessani A.P.C.:n nimeen. He tietävät, miten lasten koulupukuja tehdään aikuisille :D

  Kaisa, success ja kiva tietää että joku toinenkin on moiset hommannut! Ja yhtä kovalla alella.. Hmm, eivät taida olla ihan joka makuun. Se on vaan hyvä. Mutta juu, mäkin odottelen ihan suosiolla noiden hirmuhelteiden viilenemistä ennen kuin vihin loaferini käyttöön. Liian raskaat ilman sukkia käytetttäväksi!

  Jenni
  , Tod’sithan ne vasta jotain olisivat. Lucky girl!

 10. […] näitä on toki nähty mutta onneksi tällainen jälkeenjäänyt ehtii vielä hienosti mukaan. Omiani en tosin ole vielä näiden helteiden vuoksi käyttöön vihkinyt, viileämpiä kelejä […]