huh hellettä

Ei voi mitään – olen maailman toivottomin hellepukeutuja. Kuluneet päivät ovat olleet todella hankalia ja asuni mitä ankeimpia. Seuraa tekosyiden lista:

– Ei ole kesävaatteita.
– En löydä kaupoistakaan kivoja, huolettomia hellemekkoja.
– Jos ne mekot ovat liikaa vaadittu niin tarvitsisin edes mustan lyhyen hameen, ilman sitä kun jää moni paita kaappiin vaikka tarvitsisin niitä hellesäillä.
– Niin, paidat. Toppeja en osaa käyttää, pelkät t-paidat tuntuvat yhtäkkiä jotenkin kovin arkiselta. Pelkät kauluspaidat kelpaisivat, mutta kun moni niistä tarvitsisi näille keleille parikseen sen mustan hameen…
– …tai shortsit, mutta ne odottavat palkkapäivää. Tai siis minä odotan.
– Ja muuten, yhtäkkiä tekee tämänkin kääpiön mieli maksimekkoa – no ohhoh. Eipä niitäkään taideta tehdä 160-senttisille.

Helteistä viis. Haluaisin elää siinä mikä-mikä-maassa, jossa kaikkia syysmallistoja esittelevät mallit kuvien perusteella elelevät. Siellä, jossa käytetään turvallisia jättineuleita, vaikka sääret ovat paljaina ja varpaat vilkkuvat. Hameet ovat lyhyitä, mutta päässä on pipo. Siellä on ilma kerrostunut: maa hohkaa lämpöä, mutta navasta ylöspäin on syytä pukea reilusti päälleen. Kauluspaita, neule ja parkatakki nyt ainakin.

Osaako joku osoittaa tämän maan kartalta? Varaan lennot samantien ja pakenen helteitä sinne neulevoittoisen matkalaukkuni kanssa. Minä en pärjää näillä keleillä, joita koko Suomi on odottanut kuin kuuta nousevaa.

Neule Proenza Schouler Waffle Knit Sweatshirt, $ 870
Kauluspaita See by Chloé Star Henley Blouse, $ 190
Huivi Franco Ferrari Cesarone Scarf, $ 138
Laukku Proenza Schouler PS 1 Medium Bag, $1595
Hame Rag & Bone Newton Skirt $ 290
Kengät Rag & Bone Canterbury Loafer $ 345
(kaikki lagarconne.com)

Kommentoi

 1. Hellevaatetuskailu on käynnissä täälläkin. Totta puhuen tämä kuumuus saa mun ihon kärsimään jostain oudosta kosketusherkkyydestä, jonka vuoksi kaikki vaatteeni tuntuvat parhaillaan ahdistavilta. Paidan hihansuut, toppien oilkaimet ja hameen tai housujen vyötärönauhat aiheuttavat melkein kipua. En tiedä, mikä jättimäinen silkkihaalari mun pitää itselleni ommella, jotta vaate ei puristaisi ja materiaali hengittäisi mukavasti. Kun ainoat päällä melkein miellyttäviltä tuntuvat vaatteet ovat äidiltä pihistetty pellavamekko ja oma ohuesta villasta ja silkistä tehty mekko, vähän turhan juhlavia ja arvokkaita asuja nuo ovat mm. viikonlopun Ruisrockiin. Olen tässä vakavasti miettinyt, että luopuisin kesäfestareista ja lähtisin Dubliniin, jossa näyttäisi koko ajan olevan tuollainen mukava +17-19 astetta, pilvistä ja vähän sateista säätä. Ainoa vaan, että rahat riittäisi juuri ja juuri lentoihin, mutta majoitukseen ja ruokiin ei taitaisikaan sitten rahat enää riittääkään :(

 2. Lotu, niin sama täällä! Inhottaa kun kaikki vaatteet hiostaa, hankaa ja puristaa. Yäh. Toivottavasti keksit jostain jotain mukavan väljää Ruisrockiin, kokemuksen syvällä rintaäänellä voin vain todeta että kaikki jolla on edes tunnearvoa pitää jättää mahdollisimman kauas festivaalialueista. Okei, mitään tärkeää tai arvokasta en ole koskaan festareilla rikkonut tai hajottanut, mutta kaikki yhdentekevä on kyllä levinnyt tai saanut kolhuja tai vähintään pari punkkuläikkää…

 3. Tavallaan löytyi ratkaisu Ruisrock-vaateongelmaan, kun jätän sittenkin koko festarin tänä vuonna väliin ja säästän rahat Flowhun :)

  Tosiaan itsekin on vuosien saatossa tullut havaittua, ettei festareille pidä ottaa mitään arvokasta tai rakasta vaatetta mukaan. Esim. Ruississa jo pelkkä pöly tuhoaa kummasti vaatteita. Mun täytyy myöntää, että festareilla en edes mieti juurikaan ulkonäköä, vaan painun sinne suunnilleen jossain partiovaelluskamppeissa. Toissa vuonna tuli Ruississa kierreltyä niinkin rock-uskottavissa kengissä kuin Crocseissa, koska ne kengät sai aina illalla pestyä tiskiaineella ja -harjalla puhtaaksi :D No mutta Flowhun en sentään noissa kengissä ilmesty, koska jos olen käsittänyt oikein, siellä kai festarialueella ei joudu kahlaamaan roskassa, hiekassa ja sahanpurussa, joten kegät pysyy siedettävässä kunnossa läpi viikonlopun.

 4. […] ja pukeutuminen Siirry kommentteihin Ihanan Issues-blogin Inke on sen jo moneen kertaan todennut: helteellä pukeutuminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Itselläni erilaisia […]

 5. Mä oon aina kaivannut juuri tuota samaista muotiaviisien sivuilta ihailemaani ilmanalaa! Suurin osa takeista näyttää hyvältä, kun ne ovat huolettomasti auki, mutta eihän näillä leveysasteilla sellainen ole mahdollista kuin muutamana hassuna kevät- tai syyspäivänä. Niin epäreilua. Ja nyt on sille jopa liian kuuma!

  Helteellä on hankala pukeutua. Itse kun olen parhaillaan lomalla, olen turvautunut vain toppi + farkkusortsit -yhdistelmään tai lyhytlahkeiseen ja -hihaiseen leikkipukuun. Ne ovat olleen ainoita kostyymejä, joissa ei ole saanut välitöntä tukahtumiskuolemaa.

  Ja syyspukeutuminen. Vaikka nyt vaikutan ilonpilaajalta, olen kuitenkin aina pitänyt syyssesonkien vaatteista eniten. Ne nyt vain ovat aina olleet minulle kaikkein inspiroivimpia. Mun on aina ollut hyvin vaikea löytää kesävaatteita, sillä kesävaatevalikoimissa on hyvin harvoin löytynyt mitään kiinnostavaa. No, olen sitten kesäisin yleensä pukeutunut ilmaviin ja kepeisiin mekkoihin (paitsi näköjään tänä kesänä). Lämpöaalto saa puolestani jatkua, mutta syyspukeutuminen innostaisi kyllä! Neuleet ja paksut sukkahousut, ah. Yhdistettynä takkiin, joka on huolettomasti auki.

 6. Vimps, mäkin tunnustan vaikka ilonpilaajaksi leimattaisiinkin – syysvaatteet vain ovat niiiiin paljon kivempia kuin kesävaatteet. Varmasti on meikäläisen mielikuvituksessakin vikaa, mutta syksyn tullen saa aikaan taas edes hieman mielenkiintoisempia asuja. Mun mielestä on helpompaa, mukavampaa ja mielenkiintoisempaa pukeutua, kun voi koostaa asun neljästä vaatekappaleesta kesän yhden-kahden vaatteen sijaan.

  Alkaa tulla korvista jo hametta ja t-paitaa, kaipaan mun villatakkeja, kauluspaitoja, kunnon kenkiä ja haluaisin myös päästä käyttämään uutta mokkatakkiani :) Toisaalta nämä lämpimät kelit ovat tietty ihania, joten pitää kai vain tyytyä vielä tovi vain pohdiskelemaan mitä sitä sitten syksyn tullen päälleen pukisi. Mutta juu, kesäangsti rajoittuu vain vaatteisiin, muutenhan tämä on kivaa!

  (Eilen kun mittari lupasi päiväksi vain 23 astetta, olin kiskomassa aamulla 50 denierin sukkiksia jalkaan. Heh, tulin kuitenkin ajoissa järkiini.)

 7. Heh, 23 astetta ja 50 denieriä eivät ole suurin mahdollinen rakkausliitto!

 8. No ei.. Mut kun mulla on ikävä sukkiksia! En osaa edes selittää miksi. Monet mun hameista näyttävät mielestäni vain paljon paremmilta kun ne pistää päälleen sukkisten kanssa. Tämä siis varmaan vain mun mielestä :D

 9. Hmm, oot kyllä aika oikeassa tuossa sukkahousujen ja hameen yhdistämisessä; kyllä monet hameet vaan näyttää paremmalta ja puetummalta sukkisten kanssa. Mekkojen kanssa pärjää hameita paremmin ilman sukkahousuja mun mielestä.

  Tosin näistä keleistä nauttien olen mennä porskuttanut paljain pohkein enkä välittänyt mahdollisista mustelmista tai itikanpuremista. Vähän vain sävyä kinttuihin, ja menoksi!

 10. Ihan totta, ja ehkä tässä on myös sellainen homma että sääret näyttävät hieman simpsakammalta kun luo niiden ympärille pienen optisen harhan käärimällä ne paksuun mustaan nailoniin :D Oh well, onneksi Suomessa niitä ehtii verhoilemaan ainakin sen 9 kuukautta vuodesta. Yritän pärjäillä vielä tovin luonnonkintuillani.