kalju silmä

Olenkin käynyt jo vuodattamassa tuskaani Jennin tontilla, kun kävi ilmi että jaamme tämän saman mystisen ongelman. Molempien oikeat silmät päättivät nimittäin luopua mittavasta osasta ripsirivistöä, yllättäen ja pyytämättä. Mitään yksiselitteistä järkisyytä tähän ei ole löytynyt. Ripsentaivuttimet olisivat lienee loogisin selitys, mutta itse en tunnusta repäisseeni ripsiäni irti. Ripsentaivuttimenikin on uusi, pehmustinkumi ehjä.

Oikeassa silmässäni on tällä hetkellä ripsiä sisänurkassa, sitten tulee parin millin rako, sitten on taas pieni tupsu ripsiä ja sitten taas kolo. Kuva puhukoon puolestaan! Ulkonurkka on toistaiseksi suht kuosissa, vasen ripsirivi myös normaalissa jamassa.

(Älkää huolestuko, kyllä silmässä on vielä muutama ripsi jäljelläkin.. )

Ripsiväriäni (Lumene Blueberry Curl Waterproof) en tästä oikein tohtisi mennä syyttelemään, kun sama ongelma ei kiusaa vasenta silmääni. Aloitan kyllä silmämeikin poistamisen aina rutiininomaisesti oikeasta silmästäni, olisikohan tässä selitys ripsikaljuuni? Toisaalta aloittaessani meikinpoiston se molempiin silmiin käyttämäni, Lumenen meikinpoistoaineella reippaasti kostutettu pumpulilappu on vielä hyvinkin märkä. Luulisi, että hankaan oikeaa silmääni vähemmän rajusti kuin vasenta… Tuo Lumenen ripsari on muuten varsin pätevä tuote, mutta se ei kyllä kovin helposti ripsistä irtoa: vahingossa ei millään, merkin omalla poistoaineellakin on todella tekemistä.

Noh, toimenpiteisiin on ryhdyttävä, tämä ei taida korjaantua ihan vain jatkamalla samaan malliin kuin ennenkin. Olen nyt ollut viime torstaista alkaen ilman ripsiväriä ja ripsentaivutinta. Olo on ollut hieman halju ja valju. Ripsari on ollut itselleni viimeiset 13 vuotta se meikkituote, jota laitan naamaan silloinkin kun en mitään muuta jaksa tai halua laittaa. Toisaalta, lakko oli vissiin pakko aloittaa nyt kun ripsiä oli vielä jonkin verran jäljellä. Eikä se ripsari enää viimeisinä päivinä hyvältä näyttänytkään kun väri vain korosti kaljuja kohtia.

Tueksi taisteluun ostin epätoivoissani viime viikolla Talikan Lipocils Expert -ripsienhoitoaineen. 36 % pidemmät, 50 % tummemmat, 50 % taipuneemmat ripset 28 päivässä.. Yeah right. No, eipä  minulla ole toisaalta juuri mitään menetettävääkään, ripsethän ovat jo lähteneetkin…

Viikon olen nyt sutinut tököttiä ripsiin aamuin illoin, muutosta ei toistaiseksi ole havaittavissa. Paitsi että lisää ripsiä ei ole sentään irronnut!  Tuo applikaattorisysteemi on ihan kätevän oloinen eikä aine ole kirvellyt silmiä vaikka olisikin onnistunut sutaisemaan sitä hieman ohi ripsirivistäkin. Nyt on menossa kuitenkin vasta kuurin yhdeksäs päivä, Sephoran imartelevissa käyttäjäarvioissa moni totesi huomanneensa aineen vaikutuksen vasta kuurin loppupuolella. Itse en edes odota mitään wow-efektiä, haluaisin vain ripseni takaisin edes sellaisina harvaan asettuneina pätkinä kuin ne olivat. Jenni on hakenut apua biotiinikuurista ja vastaavasta hoitotuotteesta, minä teen itsestäni nyt ensin Talika-koekaniinin ja haen pillereitä avuksi vasta jos tämä ei tepsikään.

Talikan Lipocils Expertiä saa ainakin Stockalta, omani ostin sieltä kanta-asiakastarjouksen siivittämänä 27 euron hintaan.

Toivottakaa onnea, kerron miten tässä kävi vai kävikö mitenkään.

Kommentoi

 1. Okei just kun luin tätä juttua huomasin näppikselläni irronneen ripsen… nyt olen ihan vainoharhainen… koska siis jos tätä on käynyt jo KAHDELLE tutulle niin eihän se voi olla sattumaa vaan vähintäänkin joku epidemia täytyy olla kyseessä. Olin jo menossa ostamaan ennaltaehkäisevää biotiinikuuriakin, kunnes hoksasin että se varmaan sitten pistää käsikarvat ja säärikarvatkin kasvamaan, ja niitähän mä en enää lisää tarvitse etenkään näin kesällä :D

  Mä oon joskus kokeillut noita vedenkestäviä ripsareita mutta lopettanut lyhyeen kun kauhistuin sitä miten silmiä pitää hangata että ne lähtee irti. Sekin vois siis jo auttaa, jos vaihtaisit ei-vedenkestävään. Itse käytän Max Factorin False Lash Effectiä ja se ei kyllä tahriinnu ollenkaan edes vähän kosteammalla säällä vaikka ei olekaan vedenkestävä.

  Mut kerro mitä ton kuurin kanssa kävi, kokeiletko sitä myös vasempaan silmään? Siitähän vois olla iloa vaikka ei ripsikadosta kärsiskään, kun ei nuo ripsenpidennykset oikein innosta mutta lisävolyymi on ripsissä aina plussaa varsinkin kun on laiska meikkaaja.

 2. Eeva, toivottavasti tämä ei nyt ole sentään mikään epidemia :D Olin kyllä häkeltynyt lukiessani Jennin postauksia, sama ongelma ja molemmilla vielä oikeassa silmässä. Mikä lie, mä luulin että oon ainoa jonka silmät kaljuuntuvat… Hyvä pointti muuten tuo biotiinikuurin vaikutus myös muuhun karvoitukseen, taitaa olla parasta että jätän väliin! Jaloillani ei valitettavasti tällaista ongelmaa ole ollut, höh.

  Syynä mun vedenkestävien ripsareiden käyttöön ei niinkään ole ripsarin tahriintuminen vaan se, että ripsientaivutukset pysyvät mun ripsissäni vain vedenkestävän ripsarin kanssa. Vesiliukoisen ripsarin kanssa vaivalla ja huolella taivutetut ripset läpsähtävät sekunnissa osoittamaan maata kohden, vedenkestävällä ripsarilla kaari pysyy paikoillaan edes jotenkuten. Ja siis omat ripseni eivät ole luonnontilassa pelkästään piikkisuorat, ne sojottavat lisäksi alaspäin :D

  Sudin Talikaa ihan molempiin silmiin ja olen vähän huitaissut sitä alaripsiinkin. Olen vähän skeptinen tällaisten tuotteiden kanssa, mutta kuten sanoin – ei mulla ole juuri enempää menetettävääkään! Bongasin muuten jostain jenkkilehdestä mainoksen reseptilääkkeestä, joka ihan todistettavasti kasvattaa silmäripsiä. Only in America.. Ehdin jo hetken miettiä miten saisin tätä käsiini, mutta luin disclaimeria: lipsahdus silmään saattaa pysyvästi muuttaa iiriksen pigmenttiä. Uh… Jätän väliin.

 3. Kuten Jennin tontilla jo totesinkin, mulla tipahteli oikean silmän ulkoripsiä jossain vaiheessa todella helposti. Mitään kaljua kohtaa ei näkynyt, mutta toiseen silmään verratessa ero oli selvä. Oli ihanaa, että sain ongelman loppumaan, kun aloin poistaa ripsivärin apteekin perusvoiteella ja lopuksi kampasin ripset. Kokemukseni perusteella myös tuo Lumenen vedenkestävä lähtee ainakin Aqualanilla hyvin pois. Olen myös kuullut, että jotkut poistavat oliiviöljyllä vedenkestävät ripsarit ja huulipunat, mutta itse en tätä ole uskaltanut kokeilla, koska ajatus oliiviöljystä silmässä kuulostaa jotenkin hirveältä.

  Nyt kun olen lopuksi kammannut hiukan rasvaiset ripseni iltaisin, on ripsetkin alkaneet kasvaa kaarevammin, joten olen voinut lopettaa lähes kokonaan ripsentaivuttimen käytön, mikä ehkä on myös parantanut ripsien tilannetta. Mutta voi kun vielä keksisin, miten saan tuon oikean silmän ripset kasvamaan yhtä pitkiksi kuin vasemman silmän ripset. Kamalaa, että meikatessa vasemman puolen ripset on tekoripsimäisen tuuheat ja pitkät, mutta oikealla on lyhyet töpöt, jotka vielä niputtuvat ja takkuuntuvat ripsarista. No mutta mikä oikeus mulla on valittaa, kun sentää jonkin näköiset ripset molemmissa silmissä on ja vieläpä voi suurimman osan ajasta kulkea ilman ripsariakin!

  Pidän peukut pystyssä, että siellä alkaa nopeasti kasvaa ripset takaisin :)

 4. Minullakin on tällä hetkellä käytössä tuo Talika, kun ripseni olivat hieman heikossa kunnossa ripsipidennysten jälkeen. Olen kyllä huomannut pientä parannusta, mutta en ole muistanut ihan joka päivä tuota tököttiä laittaa. Kiva kuulla sitten sinunkin kokemuksia! Toivottavasti ripsesi parantuvat pian!

 5. Hei, sinulla on kurja vaiva. Toivonkin että tästä tulee sinulle apu vaivaan. Ehdottaisin että luovut kemikaaliripsarista ja siirryt johonkin luomunpaan vaihtoehtoon, koska niitä löytyy jo aika paljon. Ja sitten suosittelen luomu neitsyt puristettua kookosöljyä meikin poistoon ja ihon hoitoon. Kaikki kemikaalit, myös meikinpoistoaineissa olevat, rasittavat kehoamme. Ripset ja hiukset ovat molemmat herkimpiä ja usein ilmoittavat meille liiasta kuormasta juurikin irtoamalla tupestaan. Samalla kannattaa tarkastaa ruuan sisältämät kemikaalit ja lisäaineet. Minulla alkoi hiukset ja muutkin karvat kasvamaan hurjaa vauhtia, kun jätin pois ruokavaliosta kaikki lisäaineet ja siirryin luomukosmetiikkaan ja hiustenhoitotuotteisiin. Ihokin voi paremmin enkä juurikaan enää tarvitse meikkiä. Toivottavsti tästä on jotain apua. Uskon niin. :)

 6. Lotu, kiitos vinkistä! Vaikeaa uskoa, että se lähtisi Aqualanilla kun ei se meinaa lähteä merkin omallakaan poistoaineella mutta miksei tuota voisi testata.. Tosin olen ajatellut kyllä vaihtaa ripsarin muutenkin heti kun alan moista taas käyttämään.

  Öljy silmissä ei kuulosta sellaiselta jutulta mitä haluaisin.. Olen ostanut matkakäyttöön niitä Vivalin öljypuhdistuslappuja ja vaikka miten pesisin rasvaa pois silmistä, tuntuvat mulla aamulla silmät edelleen ihan öljytyiltä. Ei taida olla mun kuppi teetä, varsinkin kun käytän piilareitakin päivittäin…

  Jännää, että kampaaminen ja rasvaus auttaa! Kaikkea sitä. Ehkä kokeilen tuotakin kun saan kuurini päätökseen.

  Suvi M, hyvä että olet havainnut edes jotain muutosta! Toivotaan että mä en ole ihan se ainoa poikkeus. Pidennykset kieltämättä houkuttelisivat, mutta jos mulla näköjään irtoavat ripset jo muutenkin niin ehkä olisi parasta olla leikkimättä asialla :D

  Tuija, voi kiitos vinkistä! Millään luonnonkosmetiikkafirmalla ei taida olla valikoimassaan vedenkestävää ripsaria? Kirjoitinkin jo tuohon ylempään vastaukseeni Eevalle syyt siihen, miksi käytän vedenkestävää ripsaria – vesiliukoisen kanssa mun on oikeastaan sama olla ilman, kun ne piikkisuorat alas sojottavat ripset ovat mun mielestä ihan yhtä ankeat värjättyinä tai värjäämättöminä :) Kookosöljyä on kiinnostanut kokeilla jo tovin, pitääpä napata purkki mukaan seuraavan kerran kun käyn tuossa Ekolossa.

  Mä olisin muuten tosi vihainen jos kehoni NYT päättäisi alkaa kiukuttelemaan kemikaaleista. En uskoakseni ole sitten vauvaiän syönyt näin terveellisesti ja monipuolisesti kuin viimeisen vuoden ajan – toki herkkuja ja juomia mukaan ruokavalioon mahtuu edelleen, mutta pyrin ostamaan luomuversion aina kun mahdollista, en syö valmisruokia, välttelen todellisia lisäainepommeja ja varsinkin näin kesäaikaan syön lähinnä kasviksia. Heh, ehkä keho kiukuttelee kun se saa liikaa vitamiineja? :D

 7. Voinen lohduttaa ainakin vähän: itse olen käyttänyt Talikaa nyt melkoisen säännöllisesti reilun vuoden aina aamuin illoin, ja eron kyllä huomaa. Ripset ainakin kasvavat pidemmiksi, tuuheudesta en niinkään osaa sanoa. Tykkään tuotteesta senkin takia että kun sitä laittaa ripsarin alle niin väri levittyy paremmin ja siistimmin, taivutintakaan ei tarvitse mikä varmaan osaltaan myös auttaa siihen että ripset näyttävät paremmilta. Perusvoidetta tai kookosöljyä silmämeikin poistoon suosittelen minäkin, sillä lähtee jämäkämpikin vedenkestävä ja on lehkä hellävaraisempi vaihtoehto.

 8. Anneli, oi mahtavaa kuulla! Mä olin ajatellut tän kuuriluonteiseksi kokeiluksi, mutta jos se sattuu toimimaan niin kai mä nyt yritän tuloksia ylläpitää.. :) Huomasin juuri äsken yhden ripsensängen kaljussa kohdassa. Hehee. Ei ehkä Talikan ansiota, mutta mukavaa tietää ettei tässä ole sentään ripsitupet umpeutuneet tms…

  Kookosöljyssä jännittää vaan se, jäävätkö silmät rasvaisiksi. Noh, jos ei toimi, käytän rasvan kuiviin kinttuihini tai heitän smoothien joukkoon. Heh, se tosiaan käy ihan kaikkeen.

 9. Oletko kokeillut ripsarina Kanebo 38? Sehän pysyy, mutta lähtee helposti pois lämpimällä vedellä eikä tarvitse hangata. Tiedän, Kanebo 38 jakaa mielipiteitä, mutta itse olen käyttänyt sitä uskollisesti niin kauan kuin muistan ja olen vakaasti sitä mieltä, että se on maailman paras ripsari :)

  Toivottavasti hoitokuuri tuottaa pian tulosta!

 10. h, joskus hamassa nuoruudessani kyllä, en muista mitä olin siitä mieltä. En ilmeisesti ainakaan aivan pähkinöinä siitä ollut, kun käyttö jäi yhteen tuubiin… Noh, oli miten oli, pojotin kuitenkin kevään Hulluilla päivillä hyvän tovin tuplapakkaus kyseistä ripsaria kädessäni, ostospäissäni tietenkin. Pohdiskelin, mitä teen sitten toiselle – sinänsä ihan edulliselle, periaatteessa kaupan päälle tulevalle – toiselle tuubille jos koen ensimmäisen ihan kamalaksi..

  Mutta jätin ripsarit kuitenkin hyllyyn kun katsoin inciä – sen yhtenä ainesosana oli vesi, jota ”oikeasti vedenkestävissä” ripsareissa ei ymmärtääkseni ole. :) Jos olen kosmetiikka-asiantuntijoiden nettikeskusteluita tulkinnut oikein, on vedetön koostumus juurikin syynä siihen että waterproof-ripsarit pitävät taivutukset hienosti paikallaan. Leviäminen ei ole mulle koskaan ollut mikään ongelma tai syy käyttää vedenkestävää ripsaria, vaan pelkästään se että ne pitävät taivutukset paikoillaan muutoin niin piikkisuorissa räpsyissäni. Plussaa tietty siitä, ettei tarvi panikoida sadetta tai varoa innokkaasti kieli ojossa tervehtiviä jackrussellinterriereitä :)

 11. Inke, oletko kokeillut Lumene Blueberry Curlia ilman vedenkestävää ominaisuutta? Suosittelen sitä todella lämpimästi sitten, kun olet saanut ripsitilanteen kuntoon :) Itse olen kokeillut monia kalliita merkkejä läpi kunnes sain Blueberry Curlin kaupanpäällisenä ilmaiseksi, kokeilin ja luovuin kaikista muista ripsareista – se on ihana! :) Ja pysyy myös urheillessa, jne…

 12. Maria, olen kokeillut, sain sen joskus juurikin tuon Lumenen vedenkestävän silmämeikinpoistoaineen kylkiäisenä (loogista, että sen mukana tuli sitten se vesiliukoinen versio :D). Ei ollut valitettavasti ns. mun kuppi teetä, taivutus läpsähti samantien vaikka kyseessä pitäisi olla tällainen taivuttava ripsari. Pysyi kyllä hyvin, ei siinä mitään ja monet muutkin ovat kyseistä ripsaria kovasti hehkutelleet.

  Heh, mun ripseni taitavat olla todellinen koetinkivi vesiliukoisille ripsareille ja vedenkestäville ne eivät näköjään pärjää. Voisi kokeilla kestovärjäystä ja katsoa, josko se olisi jatkossa sitten mun ”ripsiväri”.

 13. Olen käyttänyt samaa Lumenen ripsaria useamman vuoden, samoista syistä (ilmeisesti) kuin sinäkin. Käytin myös vedenkestävälle ripsarille tarkoitettua poistoainetta, kunnes..jatkuva hankaus aiheutti silmäkulmaan haavauman, jonka seurauksena ensin toinen silmä, sen jälkeen toinenkin, olivat tulehtuneet luomista, ihottumaiset, turvonneet ja hemmetin kipeät. Käytin jonkin aikaa sitkeästi samoja tuotteita, toivoen, että vaiva menisi ohi. Vaan eipä mennyt. Lopulta tajusin jättää Lumenen tuotteet rauhaan, vaihdoin merkkiä ja otin kunnon hydrokortisoni-kuurin molempiin luomiin. Kipuilua ja ihottumaisia luomia jouduin kestämään kolmisen kuukautta, kunnes hydrokortisoni tehosi ja silmät rauhoittuivat.

  Onko tällä nyt sitten mitään yhteyttä Lumenen tuotteisiin, mene ja tiedä. Olen muutaman kerran, yli kuukausi parantumisen jälkeen, kokeillut vanhaa lempparia poistoaineineen ja heti silmät punehtuu, ärsyyntyy ja kipeytyy, joten jonkin sortin yhteys lienee olemassa. Harmi, koska ripsarin taivuttavat ominaisuudet olivat huippuluokkaa, saman merkin vesiliukoinen ei pärjää vertailussa lainkaan.

  Hyviä vinkkejä taivuttavista, ja taipuisuuden säilyttävistä ripsareista otetaan ilolla vastaan :)

 14. Emeelia, no huhhuh! Minä oon näköjään selvinnyt vielä aika vähällä vaivalla. Voi olla, että kyseisessä ripsarissa oli joku ainesosa joka ei sinun silmillesi sopinutkaan. Jännää muuten, miten jollekin voi tulla yliherkäksi pidemmän käytön jälkeen. Asiaa sivuten, mulle kävi eilen aivan ihme juttu kun kuorin koipieni ihoa Body Shopin Sweet Lemon -vartalonkuorinnalla. Purkissa on jäljellä tavaraa enää n. yhteen käyttökertaan ja se on n. 2 kk vanha, eli vanhentuneesta tuotteesta tuskin on kyse. Olen siis käyttänyt sitä tosi tyytyväisenä tässä jonkin aikaa, mutta eilen pärähti oikean jalan polven sivulle ja vasemman polven päälle aivan järkyttävät ihottumat. Pieniä punaisia pisteitä nousi ja kirveli niin penteleesti.. Sipaisin illan aikana pariin otteeseen hydrokortisonia päälle ja ne onneksi katosivat, mutta mikähän tämänkin taas aiheutti…

  Itse kanssa olen tässä pohdiskellut miltä merkiltä ostaisin seuraavan vedenkestävän ripsarini, suosituksia otetaan vastaan. Mitä ripsareita oot käyttänyt tän ihottumatapauksen jälkeen? Meillä vaikuttaisi olevan melko samanlainen ripsarimaku, ehkä voisin välttää parit virheet neuvoillasi.. :)

 15. Ihan tällee mielenkiinnosta, miten te oikein taivutitte ripsiänne sillä taivuttimella? Yhdestä kohtaa painamalla vai? Vai painamalla tyvestä ripsien toiseen päähän monta kertaa kevyesti?

 16. Ninni, tyvestä ripsien kärkeä kohti, pari painallusta kohtaa vaihdellen, nätisti, hellästi, kiskomatta ja ilman tarpeetonta voimankäyttöä.

 17. Valitettavasti mulla ei ole (vielä) antaa hyviä vinkkejä uusista vedenkestävistä ripsareista. Lumene-peloissani vaihdoin merkkiä ja olen nyt muutaman kuukauden käyttänyt Maybellinen Extra Volume-ripsaria, josta olen kyllä tykännyt. Jätin vedenkestävät ripsarit käytöstä nyt siksikin, että välttyisin liialta hankaamiselta poistovaiheessa. Vesiliukoiset lähtee vähän iisimmin silmistä. Lumenen vedenkestävää ripsaria poistin sillä omalla poistoaineella + Cliniquen kasvoputsarilla ja kasvovedellä ja silti tuntui ts. näytti, että ripsaria oli edelleen ripsissä tai vähintään silmien ympärillä :/

  Maybellinen ripsari ei kyllä taipuisuudessa ole niin hyvä, mutta runsaan/paksun koostumuksen ansiosta ripset pysyy silti paremmin taipuneina. Myönnettäköön, että taivutan ripsiä vielä nopeasti kertaalleen ripsarin laiton jälkeen..tämä lienee suuri synti ammattilaisten mielestä, mutta toistaiseksi se on toiminut hyvin ja pitkät ripseni ovat edelleen tallella :)

  Vinkkaan, jos löydän hyvän uutuuden. Tsekkailen täältä jatkossa sun ripsikuulumisia myös :)

 18. INKE! selailin teidän blogia ja huomasin tän. mulla on ite toi talika käytössä nyt kanssa, sephorasta nappasin jenkeissä ku sitä niin kehuttiin. joten itsekin odottelen jännityksellä toimiiko se. mulla ei siis ollu ongelmaa räpyttimien kanssa et ois irtoillu mutta kuhan halusin hoitaa ja tuuhentaa. alotin tällä http://www.revitalash.fi/ ja siis JEE! mulla kasvo ripset niin huomattavasti että multa kyseltiin että onko ne pidennykset. ja ne rupes kasvamaan kahessa kolmessa viikossa ja kasvo vaan. toi ei vaan millään pysy noissa talikan hinnoissa.. kun ite ostin sen se makso 120e. en tiedä voisko olla hinta tippunut nyt kun noita on ruvennu markkinoille tulee. mutta riitosaa se on ja oonkin käyttäny sitä melkeen vuoden jo, kunnes nyt se loppu ja siirryin talikaan. mut siis jos talika ei rupee puree niin todella suosittelen! iippo on kokeillu myös ja sillä sama homma! uskomaton aine. kannattaa tutustua sivuihin kunnolla, siellä selitetään koko hoitoaineen tarina. tsemppiä!

 19. […] Avauduin kaljuuntuneesta silmästäni kesäkuun viimeisenä päivänä ja kerroin epätoivoissani ostaneeni taisteluaseeksi Talikan Lipocils Expert -ripsienhoitoainetta. Olin lievästi sanottuna skeptinen, mutta koska menetettävää ei enää juuri ollut, oli sama kokeilla josko tästä olisi jotain apua. […]

 20. […] sekä muutaman sellaisen, jotka irtoa ripsistä kirveelläkään. Joku niistä saattoi jopa ottaa ripseni mukaan yrittäessäni saada väriä […]

 21. Eksyin yhtäkkiä tänne sivulle :-D mullekkin on käyny viime talvena noin.. en yhtää tienny (enkä tiedä vieläkää mistä se johtu) taitan kyllä ripsiä ja taitoin silloinkin enkä usko sitä taivuttimen syyksi.. se oli kyllä tosi outoa, ja kesti kauan että kasvoivat uudelleen, nyt tuntuu taas siltä niinku alkais ripsiä lähtemään.. Mikähän on syy tähän ongelmaan, oletko saanut selville?

 22. Samaa ongelmaa, ei mitään hajua vieläkään mistä ongelma johtui, olen vain tyytyväinen että se hoitui Talikalla, ripsivärittömillä viikoilla ja silkalla kärsivällisyydellä :) Jotenkin tuntuisi hassulta että kyse olisi pelkästä taivutuksesta, taivutanhan minä nytkin ja ripset ovat tallella. Yksi syy saattoi olla vedenkestävän ripsivärin käyttö ja yksinkertaisesti liian kovakourainen meikinpoisto/liian heikkotehoinen meikinpoistoaine ja liikaa hankausta. Kokeile sitä Talikaa ja ole hetki ilman ripsaria, ainakin mulla tämä kombo toimi :)

 23. […] testailemaan Lumenen kevätuutuuksia. Meikkausinspiraatio olikin ollut hieman kadoksissa: ripseni hävisivät jälleen toisesta silmästä, joten edes sitä yleensä joka-aamuiseen perusarsenaaliin kuuluvaa […]