evoluutio

Tämä evoluutiokuva esittää ehkä enemmän omaa henkistä kehitystäni kesäjalkineasioissa, kuin sukupolvien myötä tapahtuvia muutoksia populaation geenivarastossa.

Conversen Jack Purcellit ovat itselleni kaiken alku ja juuri, josta kehitys on lähtenyt – voinemme puhua fossiilista. Fossiilit, jotka ovat itselleni hyvin rakkaat ja jotka ovat olleet jalassani aina, ja tulevat kenkäkokoelmassani pysymään todennäköisesti ikuisesti.

Seuraavaa kenkälajiketta tutkaillessamme voimme todeta, että yhtäläisyyksiä löytyy melko paljon. Vaikka toistuvien elementtien määrä on suuri, minusta on pientä muutosta kesäisempään suuntaan selvästi nähtävissä. Itselleni tämä perus-All Star edustaa hyvin perinteistä, paljon pidettyä pidettyä kesätossua – ei näistäkään voi luopua.

Seuraava lajike on melko uniikki ja rikkoo muuten niin luontevan kehityksen. Muutos on sen verran voimakas, että näkisin tämän jopa hyödyllisenä mutaationa. En siis missään määrin virheenä, vaan kehityksen mahdollistajana. Espadrillakset – jokohan tänä kesänä?

Viimeisenä on lopputulema, itselleni täysin uusi lajike, joka on syntynyt useiden edullisten mutaatioiden tuloksena – sandaali. En ole aivan tässä pisteessä vielä, mutta jonain päivänä minäkin tulen olemaan osa migraatiota.

t. Kallion Ross Geller

Converse Jack Purcell, 83€, nittygrittystore.com
Converse All Star, 72€, nittygrittystore.com
A.P.C. Espadrilles, 55€, apc.fr
Acne Himalaya, 200€, acnestudios.com

(ps. Kiitos wikipedialle avusta evoluution kanssa, biologian tuntien opit olivat päässeet ”hieman unohtumaan”. Pahoittelen mahdollisia asiavirheitä.)

Kommentoi

  1. […] Jan « evoluutio […]