meikkituliaiset

En ole mitenkään erityisen ahkera meikkaaja. Okei, ehostan naamani päivittäin, joka päivä samalla tavalla. Arki- ja juhlameikkini eivät enää nykyään juurikaan eroa toisistaan. Illaksi saatan vetää silmiini (vapisevat) rajaukset, jatkossa ehkä uskaltaudun kokeilemaan myös tummahkoa huulipunaa, nyt kun sekin on tullut testatuksi.

Ankeahkon meikkipohja-ripsari-poskipuna-valmis -rutiinini huomioonottaen on kieltämättä hieman hassua, että Nykin reissulla kävimme painostuksestani ostoksilla Sephorassa neljä kertaa. Jan-parka.

Täydentelin varastoja yli-innokkaan hamsterin lailla ja uskaltauduin viimein hankkimaan pari toivelistalla ollutta juttua, nyt kun pääsi testailemaan sävyjäkin. Nappasin mukaani uuden BareMinerals-mineraalimeikkivoiteen kun edellinen alkaa olla lopuillaan, sarjan ”puuterin”, Mineral Veilin tilalle innostuin ottamaan uuden, ihoa kuulemma kosteuttavan Hydrating Mineral Veil -version… Koska sain siveltimen kaupan päälle. Olinpas helppo. Mineraalimeikkivoiteen kaveriksi nappasin Sephoran sutisarjasta pehmoisen siveltimen, kun vanha kabukini alkaa olla hieman elämää nähnyt ja kaljuuntumaan päin. Sekä ehkä vielä NARS:ilta poskipunaa ja haaleankimmeltävää luomiväriä, OPI:lta kynsilakkaa.. O-ou. Nyt sitä sitten on, meikkiä kerrakseen.

Tavallisina arkipäivinä en kyllä ehostustani jaksa tai muista fiksailla, eikä sitä oikeastaan tarvitsekaan – mineraalit pysyvät naamassa mitä melkoisen hyvin. Jos päivän ohjelmaan on suotu erikoismenoa, pyyhkäisen naamaan paikanvaihtovaiheessa toki hieman puuteria. Löytöni jälkeen sen ei tarvitse enää olla mitä tahansa kivipuuteria, vaan nyt voin pitää mineraalilinjan loppuun saakka. Hehee! No, en ole mikään mineraalinatsi ja kyllähän mulle on ihan tuo normipuuterikin kelvannut, mutta tämän BareMineralsin meikkivoiteella täytettävän, mukana kanniskeltavan sudin (kuvassa) konsepti on aivan loistava. Taattua, hyväksi todettua laatua, eikä tämä pärähdä tuhanteen palaan pienestä kolauksesta kuten kivipuuterit. Ja sen voi täyttää itse uudestaan!

Benefitin Benetint -poskipunavedestä (kuvassa) olen haaveillut pitkään. No, nyt minulla on pullo. Kevyen ja freesin näköistä jälkeä tällä saa, ja punaiset sormenpäät. Tykkään, tässä on jotain kesäisen hentoa ja raikasta.. Ja tällä varmasti saa oikeanlaista pakkasenpuremaa nassuun talvellakin.

No sitten. Shu Uemuran ripsientaivuttimet (kuvassa) ovat kulttituote. Kun näin taivutinboksin Sephoran kassajonon varrelle ovelasti ripoteltujen pikkutuotteiden rykelmässä, oli oma pari saatava mukaan. Ovatko ne hyvät? Ovat, tosi hyvät. Eroavatko ne suuresti aiemmin omistamistani MAC:in ripsientaivuttimista? No eivät. Onneksi ne alkoivatkin olla jo aika löystyneet niin ei mennyt hankinta hukkaan, varaosana tullut taivuttimen ylimääräinen pehmustinkumikin oli jo risana.

Siinäpä ne tärkeimmät.. Muistaakseni. Sephora on kyllä sellainen naisten karkkikauppa, että. Suomeen, koska?

(kuvat täältä, täältä ja täältä)

Kommentoi

 1. Opin taas uuden sanan: poskipunavesi.
  Ja siis, mitä. Tuo sutihan on ihan mahtava idea. Olen nimittäin mietiskellyt miten mineraalien kanssa voisi korjailla meikkiään päivän mittaan. Tiedän, että jotkut kanniskelevat mukaanan minigrip-pussiin sullottua valmiiksi ”täytettyä” kabukia, mutta kuulostaa liian vaikealta mulle. Pitääpä katsoa jos tuon saisi tilattua jostain. Tosin, mineraalit eivät onneksi pahemmin korjailua kaipaakaan.

  Sephoran sivuilla on muuten massiivinen määrä arvosteluja suunnilleen jokaisesta kosmetiikkatuotteesta mitä on koskaan tehty, käyn siellä aina lukemassa arvostelut ennen kuin tilaan kamani feeluniquesta tai lookfantasticista :)

 2. samanlainen meikkijumittaja täällä. hyvin pienellä arsenaalilla ja perusnaaamalla mennään päivästä toiseen. viimeiset kymmenen vuotta olen taidokkaasti jumittanut macissa, mutta ehkä pitäisi uskaltaa taas katsoa aidan toisellekin puolelle tai ainakin muistaa mitä hienoa sieltä on joskus tullut bongattua.

  shu uemuran kaupasta joskus helsingistä ostin nuo ripsentaivuttimet ja olivat parhaat ikinä – kunnes katosivat. miksen hankkisi siis uusia, hmmmmm…. ja tuo poskipunavesikin on ollut joskus kierrossa ja juuri tuo pakkasenpurema terve hehku on sen paras puoli. mutta yleensä/ajoittain huono iho ja meikkivoiteen tarve eivät oikein sopineet sen kanssa yhteen… kiitos, sain inspiraation antaa sille uuden mahdollisuuden näin ohuiden mineraalimeikkien aikana, loistavaa!

 3. Mitämitä, onko Suomessa joskus myyty shu uemuraa?! Missä? Milloin?

 4. ootas, kun täti vähän muistelee… shu uemuralla oli liike muistaakseni mikonkadulla (huono muisti johtuu siitä, että olin tuolloin ulkopaikkakuntalainen ja helsingin osoitteet jäivän mieleen vähän heikonlaisesti…); aika oli joskus 90-luvun puoliväliä/loppua, mahdollisesti 2000 alkua.

 5. Eeva, täällä näitä sanoja tehtaillaan :D Mutta joo, täytettävä suti on kyllä loistava idea, toteutuskin toimii melko mainiosti. Eihän tässä ehkä ihan yhtä lailla saa sitä mineraalia pyöriteltyä kabukin uumeniin, hukkaankin puuteria varmaan vähän menee – mutta kyllä tämä meikin korjailuun välttää vallan mainiosti. Sephoran arvostelujen kyttääminen on muuten loistoidea, kiitos tästä! Opiskelen tuotteista jatkossa lisää heidän sivustoltaan, enkä turhaan googlaile päättömästi arvosteluosumia.

  stellagee
  , hehee! No, mitä vikaa jumituksessa… Onneksi sun ja mun jumitukset vaikuttaisivat kuitenkin olevan mitä melkoisen neutraaleja eikä esim. 10 vuotta sitten omaksuttu paksu, helmiäissininen luomiväri ja aniliininpunainen huulipuna, joita ilman ei enää osaa kotoa lähteä. En usko, että ripsiväri ja poskipuna muuttuvat missään vaiheessa kovin kornin näköisiksi :D

  Mutjoo, Benetint tuntuisi toimivan ihan mainiosti mineraalin päällä, aion muuten kokeilla läntätä sen myös mineraalin alle ja katsoa näkyykö sieltä meikin alta enää mitään punoitusta. Kesällä voisi yrittää jossain välissä jättää meikkipohjan kokonaan väliin.. Iho on sen verran ok-kunnossa, että sen puolesta pystyisi, mutta kun ei ole kymmeneen vuoteen tainnut jättää meikkivoidetta meikkaamisen yhteydessä laittamatta, en tiedä osaako sitä enää kotoa poistua ilman. Näin sitä on rutiiniensa orja…

  Ja siis Shu Uemuran kauppa? Oho. Kaikenlaista. Uutena tuli mullekin! Koko merkkiä ei taida Suomesta saada, saako enää lähimailtakaan?

 6. on jumitusta ja tuksujumitusta… mä en pystynyt käyttämään sitä nestettä minkään meikin päällä mutta toimi puhtaalla iholla ja kevyellä puuterilla loistavasti. suosittelen siis kokeilemaan. rohkeesti vaan meikkivoide pois!

  tästä uemura keskustelusta tajusin juuri, että olen vanha ku metusalem. sigh.

 7. stellagee, hah, olisin mieluummin säästänyt viikkorahojani shu uemuran taivuttimiin, kuin hmm.. Seppälän glittermeikkeihin … Helsingissä on kyllä vieraillut joitakin jännittäviä kauppoja, joskin nyt tulee mieleen lähinnä Topshop, mmm Kenzo. Se Sephora sekä Muji ja Uniqlo voisivat kyllä rantautua tänne nyt heti!