bow wow wow

Lanvinin kaksiväriset kiiltonahka-samettirusetti-ballerinat ovat niin söötit, että henki meinaa salpaantua. Ja niin, jos ei pihinä ala jo pelkästä kenkien tuijottelusta niin viimeistään hintalapun näkeminen alkaa kiristämään kurkkua. Miten on – voiko ohuet nahkapohjaiset ballerinat saada kestämään ehjinä enemmänkin kuin yhden kesän ajan? Siis niin, että niillä kävelee myös asfalttikaduilla? Entä jos sade yllättää?

Näiden ballerinojen hinta olisi kova myös fiineistä korkokengistä. Korkkareihin voi kuitenkin käydä teetättämässä vähän uutta pohjaa ja uusimassa korkolappua, mutta voiko elämää nähneitä baltsuja elvyttää enää millään? Ballerinojen tulisi olla se rento mutta tyylikäs vaihtoehto.. Mutta uskaltaisiko näitä hauraita kaunottaria edes käyttää?

Suhteellisen kamalaa löytää jotain, joka tuntuu samalla ainoalta oikealta vaihtoehdolta mutta kuitenkin niin järjenvastaiselta ja täysin väärältä. Ballerinat, jotka maksavat kolmasosan Lanvinien hinnasta kestävät siedettävän näköisinä vain yhden rymykesän. Laatu toki maksaa, mutta ohut nahkapohja on silti vain ohut nahkapohja eikä kalliskaan satiini pärjää asfaltin hankaukselle. Kuinka monta kilometriä enemmän parillasadalla lisäeurolla sitten saa kävellä?

Mutta nyt, kun on nähnyt nuo rusetit, tuon ihanan joustavan reunan ja nahkavuorauksen, tuntuvat järkevät ballerinavaihtoehdot enää vain köykäisiltä korvikkeilta.

Voisiko joku kaivaa minulle kuvan oikeaa käyttöä kokeneista Lanvin-satiiniballerinoista? Mieluiten sellaisista, jotka ovat puhki, lytyssä ja rispaantuneet, pölystä ja liasta plussaa. Nyt tarvitaan valistavaa shokkihoitoa: Lanvinspotting, K-18.

Lanvin Bow-embellished Patent Leather Flats, 360 €, net-a-porter.com

Kommentoi

 1. Hih, sä voisit tulla kurkkaaman mun kaappiin miten kamalaan kuntoon olen saattanut mun kolmet Lanvinin NAHKAbaltsut:D
  Onneksi on Tehtaankadun suutari. Hän on uusinut Lanviniin pohjia ja saanut niistä taas siistit kesäisten sadekuurojen ja hiekkateiden jälkeen.

  Voisitko kuvitella ostavasi nämä vain sisäkäyttöön? Ovat kyllä aivan ihanat!:)

 2. Itsekin himoitsen Lanvinin ballerinoja!
  Ostin viimekesänä alennuksesta Marc Jacobsin mustat ballerinat jotka ovat ohutta nahkaa, samoin pohja. Ne ovat niin täydelliset jalassa! Pidän niistä hyvää huolta ja rasvaan niitä aina silloin tällöin enkä jätä kuraa kuivumaan aralle nahalle(jos sade on päässyt yllättämään). Luulempa että ainut tapa ”säästää” herkkiä kenkiä on ostaa useampia täydellisiä vaihtoehtoballerinoja! :)

 3. Yippie yo yippie yay!

  Ehkä sisäkengiksi, ei ulkokäyttöön. Ja tämä on totuus.

 4. Nuo baltsut on valitettavasti taidettu suunnitella niille Manhattanin hienostorouville, jotka sipsuttelevat kengissään korkeintaan jalkakäytävän yli autosta kauppaan ja kaupasta takaisin autoon.

  Hirmu kauniit nuo ballerinat kyllä ovat. Olen tässä uusia kesätossuja katsellessa koko ajan korostanut, etten halua baltsuihini koristeita, mutta tuo iso satiinirusetti sulattaa kyllä sydämeni. Miten kaunis, mutta täysin järjetön kenkä!

 5. Mutta mitäpä jos teettäisit ballerinoihin kumipohjan nahkapohjan päälle. Taitava suutari tekee sen siististi ja huomaamattomasti. Sitten voi huoletta talsia märkiä katuja ja asfaltilla sekä hiekalla.
  Viime kesänä näin paritkin sirot nahkapohjaiset ballerinat joihin luottosuutarini oli tehnyt kumipohjan ja oli erittäin hyvän näköiset.

 6. très chic, kolmet – lucky!!! Voin tulla ihastelemaan kenkiä ja torumaan sua niiden käyttämisestä. Jos kengänkokosi sattuu olemaan kolmekymmentäkuusi, saatan kallistua kleptomaniaan. Jumalaiset nämä ovat, mutta sisäkengiksi.. Äh, mä olen niin huono käyttämään sisäkenkiä! Toisaalta ajatus Lanvinin jumppatossuhenkisistä sisäkengistä alkoi juuri kiehtoa minua suunnattomasti.

  Saara, oikeassa olet – tällaisia helmiä pitäisi varmaan säästellä ja käyttää niitä vain Hyvin Tärkeissä tilanteissa. Mutta ehkä ovat vähän turhan tyyriit kaapissa haudottaviksi.. Eihän niistä ole mitään iloa, jos ne joutuisi pitämään kotona salaisuutena ja suojassa pahalta maailmalta :D

  Annu, oikein! Kiitos totuudesta, kaipaan kaltaistasi järjen ääntä :)

  Lotu, voit olla oikeassa :D Nahkapohja ehkä vielä pärjäisi, mutta tuo satiinikärki.. Oikein kuulen korvissani miten satiini rahisee ja rispaantuu asfaltin hangatessa. Ei taida tällainen Hakaniemen hienosteleva neiti moisten kanssa pärjätä…

  Tintti, hehee – kumipohja voisi pelastaa pohjan, mutta tuo herkkä satiinikin tässä vielä huolettaa. Voisikohan sen päällystää kontaktimuovilla? :D Mun herkkä mieli ei kestäisi elämää noin hauraiden kenkien kanssa, pitää varmaan ostaa Crocsit kesäksi tms. :(

 7. Huh, onneksi minulla on tällainen jättiläistassu kokoa 39 ettei tule mitään houkutuksia:D

  Voin kyllä estottomasti suositella Lanvineita noin niinkuin ylipäätään. Ihan mielettömän hyviä jalassa. Mukavuudessa ja istuvuudessa Lanvinit voittaa vain Chanelin klassikot, mutta mulla onkin tällainen aika leveälestinen räpylä.

 8. Satiinikengät on kyllä niin huijausta! Mulla tosin on yksi korkkaripari, mutta ne maksoivat kuusi puntaa ja ne ovat oikeastaan vain koristeena hyllyllä ::D

 9. sisätossut niinku tarhassa! just parasta!

 10. Anteeksi että nurisen vähän off-topic mutta mistä lähtien 39 on ollut jättiräpylä? Muinaisina aikoina 38 on ollut naisväestön yleisin koko, nuoremmilla alkaa paremman ruokavalion vuoksi (nuorethan ovat myös pidempiä) olla normikoko 39. Ja miten ihmeessä 39 olisi iso?

  Ei muuta, mutta harmittaa tämä maailmalla levinnyt ”pieni on kaunista”-jeesustelu joka on mielestäni paitsi mielenvikaista myös VÄÄRIN. Kukaan ihminen ei tasan tarkkaan voi vieressä seistessään päätellä onko kengännumero 38 vai 40. Kengänkoosta mouhkaaminen on pseudo-ongelma, asia jota kukaan ei huomaa ja joka ketään ei kiinnosta mutta joka käsittämättömänä myyttinä jatkaa voittokulkuaan aiheuttaen lisätraumoja ihmisille jotka juuri ja juuri muutenkaan pärjäävät photoshopatussa maailmassa.

  Anteeksi tämä avautumienen, mutta kun tänään juuri toisaalla törmäsin johonkunun joka valitti isoksi 38,5 (!) kokoista jalkaansa, rupesi ahdistamaan kun näkyi heti perään toinen.

  Ihan oikeasti, jos olet normaalimittainen ihminen, niin eikös tosi pieni jalka päin vastoin näytä suhteettoman omituiselta? (Tällä ei ole tarkoitus traumatisoida pienijalkaisia vaan saada teidät oikeasti normaalijalkaiset ajattelemaan.)

  T. normaali leveä 38

 11. Mä en tiedä, mutta kyllä tähän maailmaan jalkoja mahtuu :)

  t. Nipinnapin 36, hyvä kun pystyssä pysyn

 12. hah, ettei vain olisi ollut mun ”valitus” eli tarkalleen ottaen ”jalkani on kohtuusuuri (38,5; aika yleinen kai)”. eli ei valitus laisinkaan, vaan yksi huomioitava osatekijä tietynlaisen esteettisen mieltymyksen (korkokengän pohjan ”oikea” kulma) saavuttamisessa.

  mutta voihan sen tietysti kokea valitukseksikin – mulle se ei sitä ollut.