quick-e

En todellakaan ole mikään kosmetiikkauskollisin ihminen. Toisinaan tulee hommattua hienosti palvelleenkin purtilon tilalle korvaava tuote, ihan vain koska vaihtelu virkistää. Olen ehtinyt suosittelemaan blogissakin jo kahta eri pikakuivattajaa, tässäpä tulee sitten kolmas vinkki. Aiemmat kärsimättömän kotimanikyristin elämänpelastajat ovat olleet pikakuivatustoiminnon ohella myös päällyslakkoja, nämä viime viikolla hankkimani Essien Quick-E -tipat vain nopeuttavat huomattavasti pitkää ja mahdotonta liikkumattaoloaikaa.

Toki päällyslakalla on hyvät puolensa: se pidentää lakan kestoa sekä sen avulla saattaa onnistua vielä paikkaamaan jo – luonnollisesti heti lakan levittämisen jälkeen –  syntyneitä pikku koloja ja söhröjä. Toisaalta olen kyllä onnistunut liuottamaan läpikuultavia kohtia kynsilakkaan, kun olen levitellyt pikakuivattajaa hieman karskein ottein liian paksusti levitetyn lakan päälle.

Ja niin – jännä kyllä, että edes pikakuivattaja ei aina pärjää meikäläisen teholakkauksille. Pohjustan kynnet hienosti aluslakalla, innostun ja heitän kaksi tukevaa kerrosta maalia päälle ja kuvittelen pikakuivattajan tekevän ihmeitä sekunneissa. Jos tuntuu, ettei mitään tapahdu, saatan vielä laittaa lisää pikakuivattajaa. Sitten on puolen sentin lakkapaakut sormenpäissä – sellaiset, jotka eivät taatusti kuivu ikinä eivätkä millään aineella. Tämä kotilakkaajan taidonnäyte toistuu säännöllisin väliajoin. Tiedän, mitä tulee tapahtumaan, mutta odottelen ilmeisesti säännön vahvistavaa poikkeusta tapahtuvaksi.

No, vaihteeksi sitten kuivatustippoja. Nämä kuivattavat lakan mielestäni huomattavasti päällyslakkoja nopeammin, eivät ole toistaiseksi liuottaneet lakkaa pois altaan eikä kynsien lakkauksesta tule niin paksu, kun maalikerroksia tulee vähemmän mukaan. Sitä paitsi ehkä maailman kehnoiten sormissa pysyvä kynsilakkasävy on pysynyt sormissa jo puolitoista päivää kulumatta ja lohkeilematta – näin onnellisesti ei käy aina päällyslakan ja pohjustuksenkaan kanssa.

Miinukset? Tumpelo on onnistunut sohaisemaan tippapullon pipetillä jo muutamaan kertaan viirun tuoreisiin kynsilakkoihin. En kylläkään usko, että tämä tulisi koitumaan ongelmaksi teillä muilla.

Essie Quick-E Drying Drops, 16,14 €, feelunique.com

Kommentoi

  1. Melkein asiaan liittymättä – mikäköhän siinäkin on, että juuri kun on saanut lakat kynsiin, niin 2-5min tuntuu järjettömän tuskallisen pitkältä ajalta olla paikoillaan, kun muuten kyllä pystyy moiseen ”suoritukseen” koska tahansa kun vaan laiskottaa…? :D

  2. Aurora, älä! Mulla ei ole mitään mahdollisuuksia saada lakkoja kuivumaan kynsiini ilman näitä taika-aineita. Heti, kun saan maalit sormenpäihin tulee yhtäkkiä pakollinen tarve alkaa järjestelemään jotain tai esim. vain heiluttelemaan käsiä mahdollisimman holtittomasti niin, että kynsilakat varmasti saa kolhuille tai liukumaan pois kynsistä. Pitäisi saada sellainen käsinojallinen kotimanikyristin tuoli, johon Jan voisi tulla sitomaan mun ranteet kiinni 10 minuutiksi heti lakkaamisen jälkeen…

  3. […] voi vitsit, mitä pikakuivattajaa se olikin! Olen löytänyt jo matkan varrella jo kolme varsin pätevää tuotetta, mutta nyt taisin osua kultasuoneen ja törmäsin pikakuivattajien […]