issues.zip

Apua. Lähtö New Yorkiin lauantaiaamuna. Ei hyvältä näytä – lentokentän turvatarkastajien lakko onneksi loppuu muutamia tunteja ennen koneemme lähtöä, ruuhkat tuskin eivät.

Pakatakin pitäisi, tai siis ainakin suunnitella ja pestä pyykkiä. Molemmat kamppailevat täällä paino-ongelmien kanssa – ylikilot matkalaukussa eivät kuulu suunnitelmiin, eivät varsinkaan menomatkalla. Inken äiti vinkkasi Clas Ohlsonilta löytyvästä matkalaukkuvaa’asta. Täydellinen tavara.. Mutta valitettavan loppuunmyyty tällä hetkellä. Ensi reissulle sitten.

Molemmat uskottelevat itselleen ottavansa mukaan ”siis ihan vain välttämättömimmät vaatteet, jotain helposti yhdisteltävää”. Inken pakollisten vaatteiden listalla on tällä hetkellä kolme mekkoa, kaksi kauluspaitaa, villatakki, farkut, silkkihousut, pari t-paitaa ja aluspaitaa, kahdet kengät sekä kaksi käsilaukkua. Janin listakin on yhtä pitkä ja melko samanlainen, paitsi mekkojen, silkkihousujen ja käsilaukkujen osalta.

Jostain kai olisi karsittava.. Mutta viikko tuntuu olevan yllättävän pitkä aika pakkausvaiheessa, jos sääennusteen mukaan lämpötila voi heitellä kymmenellä asteella ja kelit voivat olla mitä tahansa sateesta helteeseen. Kaupungilla kulkee loistavasti tennareissa, mutta veikkaan, että katupölyyntyneissä, ennen valkoisissa Converseissa ole asiaa aivan joka ravintolaan.

Shampoot ja muut pesuaineet jätämme suosiolla kotiin ja haemme Kiehl’siltä tavaraa tilalle, mukaanlähtevistä litkuista kaikki mahdollinen runnotaan matkapakkauksiin. Tuplana ei mukaan oteta oikeastaan mitään, mitä ei ole aivan pakko.

Ei tässä nyt olla ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, mutta vinkithän ovat aina tervetulleita. Paljon tästä asiasta on luettu ja keskusteltu, mutta pieni kertaus ei liene olisi pahitteeksi, ettemme löydä itseämme epätoivoisina istumasta matkalaukkujen kansien päällä ja runnomassa kannen välistä karkailevia tavaroita takaisin laukkuun.

Jännää, että on nyt jo sellainen fiilis että jotain unohtui kotiin, vaikka laukutkin ovat vielä vintillä ja vaatteet pesukoneessa. For everything else, there is Mastercard…

Myös viime hetken NYC-vinkit kiinnostavat – minne meidän on PAKKO mennä?

Kommentoi

 1. Kunhan syötte pizzaa niin kaikki muu on toisarvoista! New Yorkin pizza slicet vaan on jotain niin taivaallista että!!!! Ja lähes sama mistä niitä ostatte, aina on herkkua ja suorastaan halapaa. Ihanaa matkaa, mä haluun ja!

 2. Mutta olettehan siis tietoisia siitä, että ainakin perinteikkäämmillä lentoyhtiöillä saa jostain syystä Pohjois-Amerikasta tultaessa olla 40 kiloa tavarata? Tai näin oli ainakin vielä vuosi sitten. (Ainoa lento muuten, jolla en ole taistellut ylikilojen kanssa.) Ei tee tiukkaa vaikka ottaisitkin pari mekkoa enemmän :D

 3. 32kg sekä Oneworldin että Star Allianncen loentoyhtiöillä.

  http://www.musichallofwilliamsburg.com/

  Tuolla on AINA hyviä keikkoja.

 4. Kiitos vinkeistä ihanat!

  Nina, olemme suuria pizzan ystäviä.Veikkaan, että paluumatkalla ylipaino-ongelmia saattaa olla muunkin kuin laukkujen kanssa..

  Eeva ja Jaakko, onkohan tämä juttu ihan noin yksiselitteinen? Emmätajuu.

  Finnairin sivuilla:

  Eurooppa -> USA/Kanada -> Eurooppa

  Bisnes- ja turistiluokassa kaksi laukkua, joista kunkin mittojen summa saa olla enintään 158 cm (pituus + leveys + korkeus) ja paino enintään 23 kg. Matkatavaroista, jotka ylittävät nämä mitat (koon, painon tai molempien osalta), peritään lisämaksu.

  Yksittäinen matkalaukku ei saa painaa yli 32 kg.”

  Eli siis mitähäh. Mulla saisi olla kaksi 23 kg laukkua? Saako mulla olla 31,9 kiloinen matkalaukku? Ilmeisesti ei, koska yksittäisestä matkatavarasta joka ylittää 23 kg rajan peritään lisämaksu:

  ”Yhdysvaltoihin ja Kanadaan lennettäessä on voimassa kappalekohtainen hinnoittelu. Ylipainomaksu on 90 tai 110 Yhdysvaltain dollaria riippuen kohteesta. Yhdestä matkatavarasta voidaan verottaa kaksin- tai kolminkertainen määrä ylipainomaksuja riippuen matkatavaran painosta ja ympärysmitasta.”

  Päh, pakkaan mukaan pelkkää silkkiä ja jätän kaiken vähänkään painavan kotiin lähtiessä.

 5. tässä se ravintola, josta puhuin lounaalla:

  http://outrageousoutings.blogspot.com/2009/09/hiding-with-carcasses.html

  haulla nyc löytyy mun blogista shoppailu-, baari- ja ravintolavinkkejä.

  lisäksi suosittellen deliä nimeltä hana food, joka on l-junan lorimer/metropolitan -pysäkin kohdalla. leivät ovat mielettömiä ja niiden nimeämisessä on käytetty hieman perusheikkiä trippaavamman mielikuvitusta. paljon hupaisampaa kuin turistirysä katz…

  parhaat dumplingit löytyvät mun mielestä china townin ulkopuolelta (kappas, williamsburgista) havemeyer streetiltä grand streetin kulman lähistöltä (vinosti vastapäätä atlas-cafeta).

 6. ja inkelle kauppa: bird. pakkaa kevyesti…

  http://www.shopbird.com/pages.php?pageid=5

 7. Älkää, toistan ÄLKÄÄ luottako lentoyhtiöiden nettisivuillaan tarjoamaan tietoon! Älkää tehkö sitä. Ystäväni lensi luokseni Kaliforniaan kuukausi sitten, ja silloin tutkimme BA:n nettisivuja selvittääksemme juurikin tuon asian. BA:n sivuilla luki tuolloin ihan samanlainen ”Bisnes- ja turistiluokassa kaksi laukkua, joista kunkin mittojen summa saa olla enintään 158 cm (pituus + leveys + korkeus) ja paino enintään 23 kg.”
  Lähtiessään hän sitten nosti kaksi laukkua hihnalle, molempien kilot jäi vielä ihan reippaasti alle 20 kilon. Ja kuusikymppiä lisälaskua ylimääräisestä laukusta. Edes se ei auttanut kun valitimme, että sivuillaan on väärää tietoa.
  Jos siis haluatte validia tietoa, lähettäkää sähköpostia suoraan yhtiölle tai soittakaa. Sähköpostissa on se hyvä puoli, että se on sitten ainakin todisteena jos aikovat alkaa kyniä ekstraa.

  Jos viikon pakkaaminen painorajojen mukaan tuottaa harmaita voitte ehkä kuvitella millaista on pakata yhteen laukkuun kolmen kuukauden kamat :D Olen huomannut minua auttavan, kun otan kaikki vaatteet esille yhtäaikaa ja koitan siinä kohtaa karsia ihan kaiken turhan pois.

 8. Ja nyt toivotaan että lentokentät ovat auki, että pääsette lentämään :)
  Täältä lähtee meinaan nyt tuhkatkin pesästä…

 9. stellagee, suurkiitokset! Toi Freemans me tsekattiinkin jo sen lounaan jälkeen. Sinne siis.. ja muuallekin :) Toi Bird tullee olemaan melko koettelemus, hyvältä näyttää.

  IrmaG, no just näin… Ehkä parasta ottaa kevyesti mukaan, ettei tule ongelmia. Tuntuu, että noissa on aina ”hieman tulkinnanvaraa”.

  Satu, ekkert mál! Eiku.. Onhan teillä kaikki hyvin siellä?

 10. Siis joo, mun käsittääkseni se on noin että saat ottaa kaksi 23 kilon laukkua. Meillä ainakin oli kaikilla kaksi bägiä eikä motkotettu ollenkaan – ja lähtiessämme tosiaan monet kaveritkin muistutti että nyt saa sitten shoppailla kun USA:n lennoilla saa olla kaksinkertainen määrä matkatavaroita :) Mutta kannattaa tietysti varmistaa ettei tämä ole muuttunut, koko ajanhan lennoilla karsitaan palveluista ja mukavuuksista kun lentoliikenteen taloudellinen ilmapiiri on mitä on :)

  Ja siis tuo 32 kilon raja tarkoittaa sitä, että mikään matkalaukku ei saa painaa yli 32 kiloa, koska lentokenttätyöntekijöiden selät ei kestä painavampien nostelua. Eli jos se on yli 23 kg niin siitä peritään lisämaksu, mutta edes lisämaksulla ei saa ottaa yli 32 kg painoista laukkua. Ja tämä että saat ottaa paljon tavaraa mutta ne pitää jakaa kahteen laukkuun johtuu juurikin tuosta että työntekijän on ergonomisempaa nostaa kaksi kevyempää laukkua kuin yksi himopainava.

 11. Pari ravintolasuositusta:

  http://www.schillersny.com/
  Edullinen ja trendikäs paikka. Baarin, kahvilan ja rennon ravintolan sekoitus. Vähän kuin Bar 9 tai Tori (ennen). NY:n ravintolakriitikoiden suosituslistoilla jo muutaman vuoden. Tehty vanhaan teurastamoon/autokorjaamoon tms. Seinät laatoitettu vanhoilla metron laatoilla ja koristeltu rikkinäisillä peileillä. Hauska viinilista (jonka ideaa on kopioitu huonolla menestyksellä – jopa Helsingissä).

  http://www.thestantonsocial.com/
  Hieman edellistä kalliimpi. Enemmän iltamenoihin. Loistava coctailbaari. Ravintolassa mm. minikokoisia kobe-hampurilaisia. Pöytä kannattaa varata.

 12. Osui silmään kirjoitus matkalaukkuvaa’asta.

  Eikö sen sijaan voi ottaa laukkua käteen/syliin ja astua normi-kylppärivaa’alle? Suht pienellä laskutoimituksella selviää laukun paino (no sanotaan nyt samantien, että yhteispainosta vähennetään oma paino ja jäljelle jää laukun paino).

 13. kimi, toki kotona, mutta ei enää matkoilla, sinne kun taitaa ottaa mukaan helpommin pienen matkalaukkuvaa’an kuin jämerän henkilövaa’an :)

 14. […] Hyvältä näyttää Nykiin lähtö tällä kertaa: liput hallussa, hotelli varattuna, laukut niin pitkälle pakattuna kuin pari päivää ennen lähtöä vaan olla voi. Koputellaanpas puuta nyt – toistaiseksi ei tuhkapilviä, ei lakkoja. Kiitos Kreikan, euron kurssi on tosin kehnompi kuin mitä se olisi ollut kolme viikkoa sitten, mutta minkäs teet. […]