priceless

Okei, ruotsalaisia muotiblogeja ja -lehtiä lukeneille perinteisten saamelaisrannekorujen yllättäen saavuttama muotistatus ei tule enää mitenkään yllätyksenä.. Mutta viihdyttäväähän tämä on silti. Arvostan – poronnahka ja luunappi yhdistettynä hopeapunokseen on mielestäni ollut aina toimiva ja tyylikäs kombinaatio.

Farfetch.com myy Maria Rudmanin nimiinsä ottamaa rannekorua hintaan 161 €. Omani (kuvassa) olen saanut isältäni palkaksi vuonna 1994 myytyäni eräässä tapahtumassa parin päivän ajan hänen kirjojaan. Okei, ehkä tässä nyt ei saavutettu huikeita tuntipalkkoja, mutta tunnearvo korulla on joka tapauksessa aina ollut suuri. Hauskaa, että nämä kaksi korua ovat keskenään tismalleen samanlaisia. Erityisen hauskaa, että koruni saa aivan uudenlaista tunnustusta vielä kuusitoista vuotta myöhemminkin.

Haluaisin lisäksi vielä samalla tekniikalla toteutetun korun, mutta leveämpänä ja mustasta nahasta tehtynä. Näissä on jotain ajatonta ja kaunista.. Ja ehkä lisäksi ripaus kotiseuturakkautta. Täytynee pitää silmät auki Lapin reissuilla.

Maria Rudman Narrow Leather Bracelet, 161 €, farfetch.com

Kommentoi

 1. 161€!!!!!

 2. Inke – onpa kauniisti kirjoitettu!

  Annu – koru viimeisen päälle käsityötä, aina poronnahkan parkitsemisesta lähtien.

 3. Kaunis koru! Ihan uteliaisuudesta, paljonko nuo korut maksavat siellä pohjoisessa? Missä niitä myydään siellä?

 4. sisko sisko! minun äiti tekee noita itse, on tehnyt mullekin! joten puhelin kouraan, ja synttärilahja tilaukseen! pus!

 5. APUA :D Mulla on noita kaksi, olen myös saanut (rovaniemeläiseltä) isältäni, jonka tuttu noita teki käsityönä… Missähän ne on, miten ne onkin unohtunut käytöstä!

 6. http://www.kero.se/index.php?id=51&user_shop_pi1%5Bpointer%5D=4&user_shop_pi1%5Bmode%5D=1

  Nyt vain rannekorua väsdäämään… Harrastepaketti maksaa 10 – 20 € (95 – 170 Skr)! Ohjeet on mukana.

 7. h, ei mitään hajua. Toivon, että n. 40-70 euroa. :) 161 euroa tuntuu vaan aika kovalta hinnalta (vaikka onkin aidot matskut ja käsityötä), joten toivottavasti maksavat Lapissa vähän vähemmän.

  sis, ai niin joo. Kehtaisikohan pyytää?

  Pääsky, nyt koruja etsimään. Jos ylimääräisiä löytyy, saa lähettää tänne :D

  mom, no huhhuh! Onpas hyvä idea. Saisinkohan korun valmiiksi? (…ja siis muistuttaisikohan lopputulos enää mallikuvaa..)