say hello to alexa

Hyvää syntymäpäivää Inkeltä Inkelle, 23 päivää etuajassa. En ainakaan unohtanut, tänäkään vuonna.

Kuulin Helsingin liikkeessä pelottavat sanat ”tämä on viimeinen, täydellinen ja lisää tuskin tulee” ja päätin toimia.

Tyypillistä: ostin sitten laukun ennen Nykin matkaa. Toisaalta, tämä nyt:
a) oli hankintalistalla joka tapauksessa
b) olisi ollut vissiin kalliimpi Jenkeissä
c) on joka paikasta taatusti loppuunmyyty jos nettiin on luottamista
d) on ihan sama laukku, osti sen sitten Nykistä tai Helsingistä.

En tiedä, voisiko veska juuri enempää näköiseni olla. Jos ei sitä Chanelin 2.55:sta lasketa, koska sekin on ainakin yhtä paljon. No, eivät nämä ainakaan tappele keskenään, toinen on ehkä enemmänkin juhlaan kuin arkeen, toinen taas tekee arjesta juhlaa.

Jännää – mulla taitaa olla ensimmäistä kertaa vuosiin laukku, jonne mahtuvat taittelematta myös A4-kokoiset paperit. Järkiperustelu! (Okei, on mulla samanvärinen Tigerin veska, mutta sinnepä mahtuu taittelematta melkein jo A3-arkkikin. Vähän suuri se on ihan tavalliseen työpäivään.)

Mutta voi hittolainen kun tuo onkin hieno. Menen silittelemään Alexaani mykistyneenä.

Kommentoi

 1. INKEEEEE!!! Mahtia!

 2. mömmömmöm. HALUAN MYÖS! Todennäköisesti siinä vaiheessa kun olen päättänyt että saan ostaa sen itselleni myöhäissynttärilahjaksi, niitä ei enää ole? Kyllä niitä vielä _jostain_ pitäisi saada?

  Mutta ihana, ihana ostos! Mahtavaa.

 3. anna, I KNOW! Kreisiä. Tykkään kuin hullu puurosta.

  wikke, eiköhän Mulberry niitä vielä lisää markkinoille tuuttaa.. Tyhmiä olisivat jos jättäisivät rahastamatta, Alexalle on kysyntää. Pienempää Alexaa oli vielä Helsingin liikkeessä ruskeana. Kyllä niitä varmaan tulee, mä en vain halunnut ottaa riskiä että joudun kärsimään kesäni ilman :D Mä muuten luulin haluavani ihan sen Alexan vaan. En ollut googlannut mittoja ja se näytti jotenkin isommalta kuin mitä se oli luonnossa.. Otin oversized-version, hintaero oli kokoeroon nähden lopulta melko pieni ja isommalle A4-paperit vetävälle laukulle mulla on tarvetta.. Liian pieniä löytyy kyllä monia :)

 4. OI JISSES, vad fin! Haluan itse sen pienemmän, mutta just nyt ei budjetti veny vielä… :)

 5. Aivan ihana laukku…! Sopivan ”rento”, tyylikäs ja ajaton = perfect match :) Onnea vaan siitä :)

 6. Aivan täydelisen täydellisen täydellinen!! Onnea siis uudesta laukusta :)
  Tuo ruskean sävy on jotain niiin kaunista.
  Mulla ei olekkaan yhtään kunnollista ruskeaa laukkua…
  Mutta nyt en saa ostaa mitään mitään mitään :))

 7. Ihana! Onnea uudesta laukusta ja synttäreistäkin, etukäteen :)

 8. Oiiih, onpa ihana! Kysyisin noista soljista, siinä näyttää olevan lukko keskellä, mutta pitääkö laukun avaamista varten avata myös nuo sivulla olevat soljet? Miten hermot kestävät, kun tavaraa pitää ottaa nopeasti, vaikka yhdellä kädellä kun laukku on olalla? Vai onko tämä laukku sellainen, että edes tämä asia ei ota päähän, koska laukkua käsitellään asiaankuuluvalla hartaudella eikä koskaan kiireessä tempoilla solkia auki…

 9. Aurora, pienempikin oli kyllä söötti.. Mutta vastaavankokoisia laukkuja multa löytyy. Tai siis ainakin kaksi. Nyt oli tarvetta isommalle ja voi vitsi kun tämä sen tyhjän paikan hienosti täyttääkin ;) Oon onnessain. Onko sulla se kuvioitu tähtäimessä vaiko?

  Italia, niin se on. Jotenkin ihanan ”laiska” verrattuna Bayswateriin.. Joka on kylläkin hieno, tyylikäs ja ajaton klassikkolaukku, mutta taitaa kuitenkin sopia paremmin äidilleni kuin mulle. Mä otin tän ”lasten mallin” :D

  Malia, täydellisyyksien täydellisyys! Ruskean sävy on hieno ja nahka on huikeaa. Uskon, että tulee ikääntymään tosi kauniisti. Ruskeat kengät (broguesit, ilmeisesti) ehkä pitäisi vielä saada laukun kaveriksi.. Olkoonkin, etten ole mikään supermätsäämisen ylin ystävä, mutta kuitenkin. Voisihan niitä sitten myös käyttää erikseenkin ;) Oh well, nyt revin vain iloa irti laukusta, kengät olkoot huomisen huoli.

  h, voi kiitos :D Oon kyllä mestari juhlimaan synttäreitä vähän etukäteen. Joululahjat itselleni taisin myös hommata jo marraskuun puolella. Noh, tilaisuuteen on tartuttava, vai mitenseoli…

  Sanni, hihii! Lukko on keskellä (ns. ”turnlock”), mutta noi solkihässäkät ovat onneksi vain hämäystä. Lukon alta löytyy nimittäin magneetti, jolla remmit saadaan pysymään paikoillaan. Thank god, minusta ei nimittäin olisi solkia sulkemaan – olkoonkin, että pyrin käsittelemään Alexaa helläkätisesti :)

 10. Onnittelut uudesta laukusta! Se on upea!

  Minä olen ollut erittäin tyytyväinen pienempään Alexaani. Ei kaduta yhtään, että ostin sen. :)

 11. Jos saa olla utelias, kuinka paljon maksoit siitä? :)

 12. korjaan hänestä

 13. suvi m, sä ainakin tiedät miltä tämä tuntuu. :) Pienempi on myös jumalainen, mutta isompi täytti tällä kertaa tarpeeni. En olisi enää juuri pidempään pärjännyt ilman A4-papereita vetävää laukkua, ikävää oli se taittelu ja runnominen joka muiden laukkujeni kohdalla oli pakollista. Mutta ihanaa tuo kaunis väri ja nahka ja se mystinen rentous yhdistettynä pieneen arjen luksukseen, eikös vain?

  Heyney, -10% listahinnasta. Sain kantisalen. Lucky me.

 14. Upea on. Onnea etukäteen, nyt sun ei ainakaan tarvi jännittää saatko mieleisiä lahjoja! :D

  Ovatko Alexan soljet muuten kultaiset vai minkä väriset? Minun ja Alexan välillä on kaksi estettä, joista ensimmäinen on pieni epäilys, sopisivatko kultaiset soljet habitukseeni. Yleensä koruni ja vaatteitteni mahdolliset soljet ovat aina hopeisia… Hmm. (Toinen este onkin se ilmeinen eli krooninen rahapula.)

 15. s, kiitos! Taatusti mieluisia lahjoja saa kun pistää omat sormensa peliin :D
  Kullansävyisiä kai nuo soljet ovat.. Eivät tosin mitään hohtavimpia sellaisia, mutta kultaan kai nuo liippaavat. Olen itse kans ollut noin yleensä enemmän hopeaan kallellaan, mutta noh.. Oli miten oli, tuo veska toimii täydellisesti juuri noilla soljilla, hopeisia siihen olisi vaikeaa kuvitella. Mä oon vaan päättänyt etten vaan välitä – ehkä en yhdistä kultaisia ja hopeisia koruja, mutta olen päättänyt olla välittämästä siitä jos kenkien vetskari on hopeaa ja laukun soljet kullansävyä. Suurempiakin huolia kai on tässä maailmassa ja toisinaan superharkittu yhdisteleminen voi olla mielestäni jopa kaikessa toimivuudessaan hieman tylsähköä :)

  Oh well, maailmaan mahtuu metallia ja solkea – en ole itse se koordinoiduin, mutta kaaos on kivaa!

 16. Saanko huomauttaa ettei sun Chanel ole malliltaan 2.55, vaan Classic Flap. Classic Flapin suunnitteli Karl Lagerfeld 80-luvulla. Selkeimmät erot Classic Flapin ja 2.55-mallin välillä ovat lukko ja ketju; alkuperäisessä se on pelkkä ketju, Classic Flapissa on nahkapunosketju. 2.55-mallin lukko on suorakaiteen muotoinen, Classic Flapissa lukko on Chanelin logon muotoinen. Jostain syystä tämä on hyvin yleinen väärinkäsitys.. :)

 17. a, hahaa! Cheers, laukun hankinnan aikoihin opiskelin näitä asioita ja näin paljon aikaa ja vaivaa opetellakseni eroavaisuudet ja sen, kumpi on kumpi.. Ja näin sitä koopailee silti. Tosin en ole enää yhtään varma siitä, tarkoittavatko nämä nimitykset enää nykypäivänä eri laukkuja vai ei. Käypä katsomassa Chanelin sivuilla, siellä lukee nykyään Classic Flap Bag kummankin laukkumallin kohdalla :D – kts. 2.55 Chanelin sivuilla ja Classic Flap Bag Chanelin sivuilla

  Niin lahjakkaasti puhutaan kaikkialla ristiin noista kahdesta mallista, että meneehän tässä jo vähemmästäkin sekaisin :) Sekoilua ei yhtään helpota se, että Vintage Paris (josta siis omani tilasin) nimittää johdonmukaisesti kaikkia Classic Flapeja 2.55:ksi.

  Oh well, pääasia kai on aina se itse laukku, nimistä viis :)

 18. […] tarvitse lisää käsilaukkuja aikoihin” – villeimmätkin unelmani ovat täyttyneet jo kaksi kertaa, lisäksi kätköissä on muutama […]

 19. […] eivät tuntuneet mahtuvan pariin viime kuukauteen, ymmärsin viimein laukkuni olleen ihan uusi jo paria viikkoa vaille kahden vuoden ajan. Luonani hän on viihtynyt nyt 715 vuorokauden ajan, joista käsipuolessani se on ollut varmasti […]