ei kahta ilman kolmatta

Muutaman viikon kipristelyn jälkeen uskallan vihdoin ja viimein jakaa tämän loistavuuden kanssanne – oma roikkuu nyt kaapissa ja odottelee keväisiä päiviä saapuviksi. Beamissakin saavat myyjät olla hetken rauhassa, kun en enää soittele mekon perään viikoittain tai ”piipahtele” liikkeessä ”ohikulkumatkalla” muka ilman taka-ajatuksia. Mitä itsepetosta… Mutta kiitokset loistavasta palvelusta ja pitkästä pinnasta – jälleen kerran!

Ok, oli ehkä hieman tylsää ja yllätyksetöntä hommata kesäversio neulemekosta, joka löytyy minulta jo harmaana ja mustana. Molemmat villa-Whamini ovat tosin olleet varsinaisia luottovaatteita. Ne ovat lämpimiä, ajattomia, hyvälaatuisia, ikityylikkäitä… Ja niissä on aina ollut hyvä olla – ne eivät kiristä eivätkä purista eikä niissä ole koskaan ollut yli- tai alipukeutunut olo. Säkkimäinen, turvallinen muoto on hyvin, hyvin armollinen. Kolttujen helmat ovat tarpeeksi lyhyet ja korollisiin nilkkureihin yhdistettynä en ole tuntenut oloani neulemekoissa tantaksi.

Uusi, samoilla Wham-kaavoilla tehty tulokas on villan sijaan ohutta puuvillaneulosta, selkäkappale ja settiin kuuluva huivi pesusilkkiä. Mekko on höyhenenkevyt ja ilmava – hyvää kevät- ja kesäseuraa siis. Hihatkin ovat lyhyemmät kuin mekon talvitulkinnassa, sehän passaa.

Vierastan tosin uutta tulokasta vielä hieman… Kyse taitaa kuitenkin olla enemmänkin terveestä itsesuojeluvaistosta kuin itse mekosta. Vielä on villaversioiden aika, tämä saa odotella rauhassa lämpimämpiä päiviä… Tai sitten se saa seurakseen farkut ja pari villatakkikerrosta ulkonaliikkumista varten. Todistusaineistoa luvassa, kunhan säät sallivat.

(Muuten – sovitellessani mekkoa kotosalla sain todeta, että mustissa, peittävissä sukkahousuissakin todella ON eroa. Kyllästyin siihen, kun kalliit Wolfordit hankautuivat kenkien vetskareista ja reunoista nyppyisiksi ja päätin ostaa vuorostaan ahneiden kenkieni ruuaksi Hennesiltä yhdet satadenieriset. No, ei niihin ainakaan päivässä nyppyjä tullut mutta sukkisten kiiltävä pinta oli kinttuihin kiskottuna mielestäni suttuinen ja jotenkin skanky verrattuna 80-denieristen Wolfordien täydelliseen mutta kenkäherkkään mattapintaan. Mekkokin näytti täysin erilaiselta yhdistettynä napakoihin mattasukkiksiin kuin valoa kerääviin halpisnailoneihin. Hmph.)

Kommentoi

 1. Oi apua, tuo mekko kuulostaa ihanan täydelliseltä! Silkki on kyllä tämän kevään kiintoisin materiaali. Sullahan on se jo kiitettävän hyvin hallussa :)

  Sukkiksissa todellakin on eroja. En kestä muita kun Wolfordeja. Vaikka kuinka tulisi rinkulat nilkkureista (mulla ei oo tullu), mutta ne todella kestää katseita ja pesuja. Jostain oli jääny sukkislaatikkoon halpisversiot ja vetaisin ne eräänä aamuna jalkaan, housut tarttui niihin kiinni, täytyi käydä vaihtamassa sukkikset… Ostin myös superpakkaspäiviä varten Sokokselta Actuellen silkki/villasukkiksia kahdet kappaleet, no niiden pohjat on jo kuluneet melkein puhki muutamien käyttöjen jälkeen. Lisäksi ovat sähköiset ja nyppyyntyneet. Kalliimmaksi tulee ostaa halpoja sukkahousuja.

 2. Malia, totuttelen uuteen mekkoon huomenna ja sovittelen sitä kotosalla silitettynä ja oikeiden sukkisten kanssa. Matsku on aavistuksen läpikuultavaa – jotta homma ei menisi halvan ja suttuisen näköiseksi, on sukkisten pakko olla mattapintaiset ja peittävät. En todellakaan halua näyttää siltä, että juoksentelen ulkosalla neulepuserossa ja nailoneissa – mattapintaisilla ja siveellisillä sukkiksilla mekkokin näyttää paremmalta ja kokonaisuus säädylliseltä :D

  Väärässä paikkaa säästin, kun päätin jättää Wolfordit kauppaan. Never again, tulipahan taas muistettua homma kantapään kautta ;)

  Ootko muuten huomannut, että Sensational Silkejä on taas Acnen verkkokaupassa..? ;) Vitsi, tästä tulee SILKIN KESÄ 2010!

 3. Heijee! Mä hommasin Blancin, jossa sama idis. Katselin eka Whamia mutta tuo sattui eteen Pariisissa niin nappasin sitten sen ja mulla on ollut Whamissa ehkä vähän ongelmia kun se on niin pitkä. Siis nimenomaan tuo Wham New. Höh. Mutta molempi parempi, ihana tää on! Mua vielä kyllä houkuttais toikin versio mutta nyt taitaa tekosyyt loppua..

 4. Siis mitäs ihmettä, tähän mennessä Wolfordit on mulla kuulunut listalle Sukkahousut Joita En Enää Ikinä Osta. Pidän mieluiten sellaisia liukaspintaisia sukkahousuja jotta hameet ja mekot eivät ala rullautua ylös, ja Wolfordin versiot on joka kerta olleet sukkahousut pahinta kastia – valuvat. Kovin tarkka en yleensä ole vaatteideni suhteen, mutta valuvat sukkahousut ovat jotain niin hirveää että päivä on niiden kanssa heti pielessä vaikka muuten tapahtuisi mitä. Halpakaupoista ei kovin usein löydä liukaspintaisia sukkiksia, mutta silloin kun löytää ne ovat yleensä yllättävän kestäviä ja hyviä. Sinänsä Wolfordin merinovillaiset sukkahousut ovat loistavat, joten en pidä merkkiä välttämättä ikiaikoja pannassa. Ehkä nuo 80 denierin versiotkin ovat jotkut joita en vielä ole kokeillut…

 5. Onko sinulla mitä kokoa nämä kolme? Mietin vain että menisi koko nappiin..

 6. anna, jee – molempi parempi! Blanc on myös tosi kiva, mullahan on muuten sellanen Blanc-mallinen pörröneule.. Mutta oon vissiin just sen verran sua pidempi, että se tuntuu liian lyhyeltä että kehtaisin käyttää sitä mekkona töissä, vapaalla olen tosin uskaltautunut. Sama se mallille, kunhan on silkkiselkä. Kesärenttu on muka pukeutunut, kun on ”fiinejä materiaaleja”. Mitä itsepetosta :D

  Maija, oho! Mulle nämä 80 den Wolfordit ovat olleet tarpeeksi liukaspintaisia, mun puuvillamekotkaan eivät ole tarrautuneet näihin ainakaan niin että olisin itse asiasta ehtinyt ahdistumaan. Koon valkkaaminen on näistä vähän haastavaa hommaa.. 60-denierisissä S on hyvä koko mutta 80-denierisissä pitää ottaa XS, S-koko roikkuu ja pussittaa nilkoista ikävästi. Päältä eivät ole tippuneet… Tähän on varmaan auttanut tuhti ja tanakka ruokavalio, heh. Liukas pinta on jees, mutta joskus se kiilto on ikävä. Noissa Hennesin muuten mukavantuntuisissa sukkiksissa se ahdisti, jäänevät villasukkisten alla käytettäviksi kutinanestäjiksi. Hö.

  HON, mun villaversioista syksyllä 2008 ostettu suorahelmainen malli on kokoa XS, 2009-syksyn takaa pidempi musta malli on S. Näissä en mitään suurta eroa huomaa… Uusi silkkiselkäinen versio on S ja se tuntuu näistä ehkä niukimmalta. Pitänee mitata, mutta veikkaan että tämä kuvitelma on harhaa joka aiheutuu lyhyemmistä hihoista ja kevyestä matskusta. Reilut ovat leikkaukset, ihoa ei se oma normaali koko takuulla myötäile.

 7. […] se tuntuu ikisuosikkini mustan rinnalla nyt niin freesiltä. Harmi, että a) minulla on jo kaksi silkkiselkäistä asiaa, en varmaankaan tarvitse kolmatta vaikka noita kahta yli kaiken rakastankin, b) tuossa […]